Reklama

Reklama

Flamenco, Flamenco

(festivalový název)
  • Španělsko Flamenco, Flamenco
Trailer

Obsahy(1)

Flamenco je život, vášeň a radost. Propojení několika druhů umění, malířství, instrumentální hudba, zpěv, tanec. Film bez příběhu, příběh bez děje. Pomocí tance vyjádřená čistá láska i hořká samota. Ve snímku hrají – nejen před kamerou, ale také hudebně – i dvě legendy tohoto žánru, napodobovaný ale nenapodobitelný Paco de Lucía a jeho svébytný nástupce Tomatito. (Ibérica)

(více)

Recenze (7)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Propojení několika druhů umění, malířství, instrumentální hudba, zpěv, tanec. Film bez příběhu, příběh bez děje, pomocí tance vyjádřená láska, samota, déšť, svist větru ve spadaném listí, let labutí nad jezerem při západu slunce, nebo možná jenom nechuť ráno vstávat. Čirá radost ze života, z vlastního hlasu a jeho souznění s hlasy jinými. Vůbec netuším, na co jsem se přes hodinu a půl dívala. Vím jenom, že jsem byla ve společnosti skvělých muzikantů a tanečníků, s nimiž jsem zpívala a tančila. Flamenco je život, vášeň a radost. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Genialne, film vlastne nema dejovu liniu, ide len o flamenco spev - nadherne tahave melodie - a tanecky a flamenco hudbu. Saura dokazal, ze je velikan svetovej kinematografie : 100 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Flamenco, Flamenco neboli almanach flamenca: lidské nitro, jeho touhy, potřeby a autentické bytí vyvěrají skrze svébytné španělské umění, s tokem hudby, s ulpívavým zpěvem a s taneční vášní. Carlos Saura, spolu s kameramanem Vittoriem Storarem, orámoval výlevy niter zejména zlatavou a tmavě modrou barvou, den a večer se přelévají v noc, přes celý lidský život v jeho konečnosti, ve věčnosti a v autentičnosti. Magie nitra a obrazy získaly schopnost vtěleného pohybu prostřednictvím vášně a bolesti. Toť jeden z nejvelkolepějších okamžiků lidské existence! Saura již tradičně pracuje s největšími španělskými umělci flamenca, s některými opakovaně, nezapomíná však ani na novou krev. Flamenco třese světem, ve své uhrančivosti, v nepřeberné možnosti podob, verzí, rytmů, prostředků, výpovědí, poloh, jevů a prožitků. Z tanečníků zaujmou obzvláště Sara Baras s náročnou alegríou, Rocio Molina se slavnostním garrotínem, El Carpeta s vášnivou buleríou či Israel Galván se soudobou variací a Farruquito s junáckým nadšením zapateay. Z hudebníku potom klavírní duo Diego Amador a David Dorantes, zkušení kytaristé Manolo Sanlúcar (s rytmem alegríe) a Paco de Lucía (s rytmem buleríe), ze zpěváků Estrella Morente s flamencovým tangem či José Mercé v baladickém rytmu tonás. Těch chutí flamenca, stylizovaných Saurou do estetických obrazů lidského bytí, je však o mnoho více. Flamenco, Flamenco je podnětným almanachem autentické lidské niternosti a existence. ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Nádhera, dokonalosť...Saurovi sa podarilo to, po čom túžil celý život. ČÍRE UMENIE. Tentokrát bezozvyšku. V súčasnosti porovnateľné snáď len s najlepšími kúskami Béllu Tárra.(Aj keď to je z úplne iného súdka.) ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Kvůli této smyslné, vášnivé, hrdé, svůdné a dech beroucí audiovizuální, pěvecké a taneční poctě flamencu bych strašné rád vstoupil na chvíli do ženského těla. Díky tomu bych si mohl užívat dlouhý a stupňující se několikanásobný orgasmus zachvacující každou část a pór mého těla. Takhle v té nedokonalé "macho" schránce jsem dosáhl vyvrcholení velmi záhy u této okouzlující kouřící seňority. A přitom tahle věcička toho k vášnivému prožívání a procítění se do nitra smyslnosti nabízí ještě mnohem, mnohem více, třeba tyhle nádherné a ladné rudé tanečnice. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Tanec je poezia noh, flamenco je bolest. Nie je jednoduche si najst k flamencu cestu, ale ked ju uz najdete, nikdy vas to nepusti. Flamenco je jedna z najemocionalnejsich hudieb a tancov na svete a Saurovi sa dokonale podarilo zobrazit prepojenie viacerych druhov umenia do uzasneho a dojimaveho divadla. ()

Reklama

Reklama