Reklama

Reklama

Náměsíčná

(festivalový název)
  • Hongkong 夢遊 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden z dvojice autorů kultovního hororu Oko (2002) přichází s mystickým thrillerem o náměsíčné Yee. Ta si ze svých nočních výletů vůbec nic nepamatuje, stravuje jí však zvláštní pocit – pořád dokola se jí vrací noční můra, v níž zakopává tělo cizí dívky. Mezitím jiná žena navštěvuje každý den policejní stanici a zoufale hledá pomoc s hledáním nezvěstné dcery. Náhoda? Nic není tak jednoznačné, jak se zdá. Režisér Oxide Pang balancuje na hraně hororu, když vytváří napětí bez klasických rekvizit žánru. Trojdimenzionální náměsíčnost plná nejistoty! (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

MJI 

všechny recenze uživatele

Do půlky to funguje, ale pak se to rozpadne až nepochopitelným způsobem. Přesto to stálo za vidění. Viděno v kině 3D. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tento film ukazuje naplno současnou tragédii hk filmového průmyslu. Oxide Pang se rozhodl expandovat na trh pevninské Číny, jenže to s sebou nese jistá omezení. Jako např. zákaz používání nadpřirozených úkazů, duchů atd. Zůstává tedy otázkou, zda příčinou celkové scénaristické odfláknutosti, různých logických lapsů je slabá Pangova invence, nebo důsledek omezení čínských nařízení. Příběh dvou traumatizovaných žen, které hledají své děti a únosce, který za to může nemusel být v zásadě špatný. Co na tom, že je to hlavně melodrama, hororové okamžiky se skoro nekonají, vyzní do prázdna. Je to zkrátka nedopečený thriller s nedostatečnou psychologickou prokresleností postav, některými nadbytečnými příběhovými odbočkami a občas i zbytečnými nebo spíše nepovedenými postavami. Jediné, co film zachraňuje je Angelica Lee v roli Yi, sužované psychickými obtížemi, která si znovu vzpomíná na tragické události, svoji postavu podala perfektně, je mi přesto líto, že jak ona tak Charlie Yeung se při svých nesporných kvalitách propůjčili tak slabému filmu. ()

Reklama

Galerie (54)

Reklama

Reklama