Reklama

Reklama

Kdo přežije - Čína

(série)
  • USA China
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2007

Tato řada je v pořadí patnáctou sérií americké reality show. Jak je z názvu patrné, natáčelo se v Číně a tedy na tuto hru neobvyklém místě. Žádný tropický ostrov uprostřed oceánu, ale okolí přehrady Zhelin ležící v provincii Ťiang-si v Čínské lidové republice. Moderátor Jeff Probst prohlásil, že to byl první americký seriál (konkrétně tato řada), který byl celý výhradně natáčen v Číně. Tato řada je sérií, která byla natáčena na nejsevernějším místě ze všech dosavadních řad a natáčelo se mimo tropické pásmo.
Producentům této show se podařilo zajistit nebývalý přístup na několik čínských památek, včetně Velké čínské zdi a Šaolinského chrámu. Natáčení této řady začalo 25. června roku 2007 a skončilo po třiceti devíti dnech 2. srpna 2007. V americké televizi tato řada běžela od září do prosince téhož roku.
Šestnáct nových trosečníků bylo rozděleno do dvou kmenů. Červený kmen nese název Fei Long, což v překladu znamená Létající drak. Žlutý kmen nese název Zhan Hu, což znamená Bojující tygr. V této řadě se již nevyskytuje Ostrov vyhnanství, ale objeví se jiný zvrat. Naproti tomu skrytá imunita opět bude ve hře. Tato řada přinese nejen nezapomenutelné a oblíbené hráče (tři z nich byli vybráni do jubilejní 20. řady), ale také vzniknou nová přátelství, vytvoří se nové aliance a mnoho trosečníků pocítí na vlastní kůži jaké to je, když vás ostatní podrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery Ze všech řad bez hvězdných obsazení je Čína pro mě především řadou s nejlepším castingem. Z 16 soutěžících mi vadí jenom jeden!!, a to ten, který odejde hned jako první, čili od začátku do konce zaručená spanilá jízda. Po ucouraném zlém Fiji působí energická Čína se svým castem jako zjevení, tím spíš, že hráčů schopných po všech stránkách je tu hned několik, a tak by takřka nikdo z nějaké finálové desítky nemohl být vyloženě odpadovým vítězem. I tak má pro mě Čína dokonale uspokojivý vývoj, protože parta, která má hru pevně v rukách, je snad ta nejsympatičtější trojka vůbec (dvojice prohnaných mastermindů a jedna hláškující mrška). Krom nich jsou tu zábavní protivové, rozjímající taktici, úmyslně prohraná soutěž o imunitu a vůbec je to jedna radost za druhou. Jednoznačně Top 3 sezóna. Vítěz: 5* - dodneška jeden z nejlepších vítězů, silně strategická hra, riskantní a vzrušující, zábavná osobnost a úžasně obhájená poslední kmenovka Top 20: Todd Herzog, Amanda Kimmel, Courtney Yates. Oblíbenci: Peih-Gee Law, Jean Robert Bellande ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Čína má stejně jako třeba Cookovy ostrovy skvělý casting, takže zde není nouze o zajímavé soutěžící. Rozhodně se mi tady nestalo, že bych si ke konci nepamatoval prvních pět vyřazených. Nutno však dodat, že hodně z nich se řadí do kategorie sviní. Mezi největší sympaťáky patří rozhodně vazba James a kráska Amanda. Vypadnutí Jamese bylo naprosto dementní a já nevěděl, jestli se mám smát, nebo brečet. Ve finále jsem tak vítězství přál Amandě. Samozřejmě nevyhrála, ale Todd si to taky zasloužil, protože celou dobu měl hru pod palcem. Skryté imunity tuto sérii velmi oživily. Častěji se díky nim měnila strategie a byly příčinou několika vyhrocených či vtipných situací. Závěrečný Reunion je pak jedním z těch nejzábavnějších. Favorit: Amanda, Oblíbenci: James, Courtney, Jaime, Erik. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá série, ale k těm nejlepším bych ji určitě neřadil. Nebylo to až tak zajímavý jako jindy a ani soutěžící mě vesměs příliš nezaujali. Spoilery: Asi největší oblíbenec byl James, prostě vtipnej sympaťák, kterej hrál férově. Škoda že ho tak vypekli. A taky byl dobrej Frosti, bohužel dopadl taky ne moc dobře. S vítězem jsem jakš takš spokojený, z finálové trojky si to asi zasloužil nejvíc. Amandě bych to možná taky přál, ale ve finále si to dost pohnojila... Co mě v týhle sérii naštvalo, byl přechod dvou členů kmene k tomu druhému, to bylo docela nefér a bohužel na to doplatil Aaron. Naopak skryté imunity byly vyřešeny dost dobře. Největší neoblíbenci byly pro mě PG (kráva) a pak taky Dave (pako). Ostatní byly dost nevýrazní. Konec spoilerům. Čína pro mě nebyla příliš záživnou sérií a moc věcí mi v paměti asi neuvízne. Kdybych byl soutěžící, tak bych tam asi ani moc soutěžit nechtěl, na ostrově v Pacifiku je to asi lepší trosečnictví. Ale na druhou stranu, kdo by nechtěl vidět Velkou čínskou zeď nebo klášter Shaolin. ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to je asi poprvý, kdy jsem si oblíbil oba kmeny a neměl rád jen jednotlivce. Oblíbení hráči: Erik, Courtney, Frosti, James. Erik byl příjemný a milý, Courtney jsem si oblíbil od začátku a bylo super jak se vypořádala s ostatními i když to je drobné stvoření. Frosti byl také hodný a hodně dobrý v soutěžích. Jamese hodně obdivuju, jeho svaly, síla, je vtipný... jediný co mi vadilo bylo, jak občas jednal s některými lidmi. Jinak ho beru za jednoho z nej hráčů Survivora. Nemusim Peih-Gee, Jean-Roberta a taky trochu Davea a Kuře. Největší hlupák Jaime, mě dostala na jedné radě :D Vítězovi to přeju, i když se do toho finále dostal takovou cestou co moc nemusím, ale k této hře to patří. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už ten samotný začátek; líná a hloupá Sharia dorazí v letních šatičkách a podpatcích, drsná kozatá zápasnice zase jako kdyby šlo o motorkářský kemp. Chlapáci s kufírky na kolečkách navonění, našampónovaní, a vyfintění - jen začít s pózováním pro nový kalendář. Takováhle sebranka měšťáků přece nemá šanci doopravdy přežít. Kdyby je vyprskli na ostrově s jedovatými hady, první kmenovou radu by přežil jenom Jeff. Sestava charakterů sice různorodá (což ale asi není zas tak velký problém při počtu lidí, kteří se hlásí), leč především z ženské strany plná nesympatických slípek. Navíc zabitá skrytá individuální imunita. To pro Čínu nevypadá moc dobře, alespoň z mého pohledu... Prohřeškem největším budiž fakt, že mi nikdo neukázal patrně to nejlepší, co tato série přinesla, a sice zadeček Amandy. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc nechápu oblíbenost této série. Pro mě jasně nejslabší z prvních patnácti (ano, slabší než Thajsko). Vůbec nechápu všeobecnou oblíbenost Amandy, lhářky bez šarmu (šarm mají JFP, Rob C. a Rob M.), která se neumí ani obhájit před porotou a oblíbenost poloblba Jamese. ale vítěz je zasloužený. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje spoilery. Myslela jsem si, že mě to nebude bavit, protože Čína opravdu není lákavým prostředím, a když jsem viděla jak vypadají oba tábory, tak mě to v tom akorát utvrdilo, ale opak byl pravdou. Pro mě snad úplně nejlepší série, co jsem (zatím) viděla. Prozatím snad nejlepší scény o imunitách. Být Jamesem, který se nechá vyřadit, když má dvě skryté imunity, rozhodně bych se styděla, nechápu jak mohl být tak naivní. Jak mě Amanda v Mikronesii nevadila, tak tady bych jí nejradši za ty pohledy profackovala. Vůbec nechápu proč se Denise dostala tak daleko, tu měli vyhodit jako první, snad jedna z nejstrašnějších soutěžících, co jsem kdy viděla. Naopak jsem si naprosto totálně oblíbila Courtney, měla skvělé průpovídky a má můj obdiv, že se dostala tak daleko, protože jsem si původně myslela, že jí vyřadí mezi prvními, ještě, že se to nestalo. Myslím, že je to snad moje vůbec nejoblíbenější soutěžící, možná taky protože má podobnou povahu jako já - taky si pořád stěžuje. Dala bych snad i plný počet hvězdiček, ale kazí mi to fakt, že místo Courtney vyhrál Todd, který mi už ke konci lezl příšerně na nervy tím jak všem nakecával něco jinýho. Hodně silné 4* "Hlasuju pro tebe, protože, když v noci chrápeš, zní to, jako kdyby někdo dusil mrože." ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery-TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 10/10/// PLUS: rozhodně prostředí ve kterém se tato série odehrává, někteří soutěžící mě skutečně zaujali (Peih-Gee, Amanda, James) MÍNUS: hodně diváků tuto řadu vychvaluje, já bych řekl, že je spíš o něco slabší, navíc Todd mě moc sympatický nebyl a jako výtěz ještě méně./// Shrnutí: Jestliže v konečném součtu bude nějakých až 30 řad, tak bych Čínu zařadil někde na 18-20 místo, ale uvidíme ještě jak se bude dařit a jak zaujmou nejnovější série na které slyším spíš negativa. Přesto jsem se i v Číně docela dobře bavil./// Celkem 78%/// ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvela serie! Tedy az na pojidani kureciho zarodku, to jsem nezvladala. Poprve jsem si oblibila i zenskou cast osazenstva (jinak vnimam zeny spis jen jako soutezici do poctu). Krasna a mila Amanda si me ziskala a Denise se svym old school ucesem me dojala. Zaludny Todd nemel chybu a hrobnik James je kapitola sama pro sebe. Proste vyborna sestava, jen vychrtla blondata koza Courtney mi to trosku kazila, ale negativni postavy jsou taky potreba jako sul. Jako tresnicka na dortu je pak ten nejvtipnejsi Reunion dil, co jsem zatim videla! Naprosta spokojenost. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak další parta trosečníků nám podstoupí nelítostný souboj založený na lžích, podvodech, intrikách a troše té fyzické zdatnosti. V zájmu zachování alespoň nějaké délky komentáře se v jeho dalším pokračování bez spoilerů tedy neobejdu, takže kdo nechce znát průběh hry, tak teď ve svém nejlepším zájmu předstírá, že si ode mě nepřečetl, že ten zakrslý 4 % chlápek skutečně vyhrál. Tuším, že si sám říkal a od ostatních si nechal říkat Todd. Kdyby náhodou někoho zajímalo komu jsem tuto řádu fandil já, tak mu rád prozradím, že můj favorit byl James (hrobař(cca. 2m, lehce opálený)). Shodou okolností se dostal ke dvěma imunitám, které si chtěl asi vzít domů. Soudě dle toho, že je nehodlal použít. Počet postav mnou neoblíbených se nám v Číně sešlo snad více než za celou dobu co Survivor sleduji dohromady. Zmínil bych asi především tu strašně ošklivou asiatku. Přižemž naprosto nechápu, jak je možné, že se na ostrově nestala nějaká ,,nehoda" a nespadla jim třeba do toho krbu, co tam asi 3 dny stavěl ten lehce prošedivělý muž, který ze všeho nejradějí soutěžil nahý a kvůli protáhnutí doby stavění krbu nechal své soukmenovce značně vyhladovět. Rovněž jsem očekával, že se tam ta servírka, jejíž hmotnost po příchodu činila 43 kg, rozsype či umře na naprosté vyhladovění. Také se nestalo. Místo toho se na mě smála z finálové trojky. Celkově hodnotím Čínu, jako nic moc s několika zajímavými zvraty. 2* ()

iamek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase vítěz, kterému jsem nefandil snad už od začátku. Takový hajzlík co hraje na všechny strany. Na Survivoru se mi líbí, že v každé řadě tvůrci přijdou s nečím novým. V téhle řade například zajímavě umistěná imunita nebo únos do druhého kmene. ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje nepřímý spoiler na celkového vítěze! Viděl jsem už Cookovy ostrovy, Panamu, Guatemalu a Fiji a s klidem můžu tvrdit, že tato série je co se prostředí týče absolutně bezkonkurenční. Čína je úchvatná, překrásná a tamní lidé a jejich kultura mě opravdu nadchla. Navíc si myslím, že i hudba je zde nejpovedenější a krásně navozuje atmosféru starodávné Číny. Dalším obrovským plusem je výborný příběh se zajímavými zvraty. Hlavním a vlastně jediným mínusem je výběr soutěžících. Moc sympatických lidí jsem si tam nenašel a vítěz mě zklamal na celé čáře - slizoun nesympatickej. No ale za tu atmosféru a nepředvídatelnost si to rozhodně 5 hvězdiček zaslouží. 90% ()

slatkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná série. Kde jinde vidět hrobaře, hráče pokeru, kuchařku ze školní jídelny, anorektičku, 26 letého panice, vychytralého hajzlíka, wrestlingovou bojovnici a blbou blondýnku jak souteží o milion dolarů??? ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní řada a znamenitě úlisný vítěz. Todd si chytře podmanil ty naivnější a získal tak snadný přístup k výhře. Amanda zde dokazuje, jak není schopná vymyslet vlastní strategii a jen poslouchá nápady intrikána Todda, nedomýšlí, nedokáže nic obhájit a když je přistižena při lži, smutně kouká jako spráskaný pes. Ke konci několikrát padla možnost budoucího výherce vyhodit, ale nikdy k tomu nedošlo, stádo poslušně dál hlasovalo, jak Todd řekl, protože si nikdo z těch posledních ubožáků nedovolil změnit strategii z podlézavých přisluhovačů a strůjce zvratu . Je také zajímavé, jak se největší nuly vždy ke konci snaží a vyhrávají individuální imunitu, viz Jenna z Amazonie. Ve výslechu s porotou je hezké pozorovat ty dvě blbky vedle Todda, při jeho slovech je na nich vidět uvědomění, že s nima po celou dobu hrál lstivou hru. ()

Reklama

Reklama