Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předávání Zlatých glóbů je prestižní ceremoniál, naplněný hvězdami z filmového a televizního průmyslu. Ti nejlepší, kteří zazářili v posledním roce, jsou za svůj výkon odměněni Zlatým glóbem.  Hollywoodská asociace zahraničního tisku (HFPA) byla založena ve čtyřicátých letech minulého století, během druhé světové války. Původně ji tvořila hrstka novinářů ze zámoří, tehdy působících v Los Angeles, kteří se snažili propojit Hollywood s ostatním světem a prostřednictvím filmu rozptýlit svět ztrápený ničivou válkou. Dnes HFPA sdružuje více než 55 zemí, se čtenářskou obcí skýtající přes 250 milionů čtenářů. Každý rok organizace pořádá třetí nejsledovanější televizní galavečer na světě, udílení Zlatých glóbů. Díky svým úspěchům se HFPA může věnovat také charitě, které přispěli během let celkovou částkou více než 12 milionů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ricky se sice opět snažil, ale výborný úvod jinak slabý večer nezachrání. Rickyho bylo totiž jinak hodně málo a nic jiného zajímavého už se bohužel nekonalo, tedy kromě děkovačky castu Modern Family a hlášky Setha Rogena. Je to škoda, protože po dvou minulých předání už byly Glóby hodně svižnou a zábavnou konkurencí Oscarů, ale po tomhle nudném a snobském večeru se vrací zpět do průměru. Aspoň, že ten George Clooney ještě neztratil nic ze svého šarmu. 50% ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Tie Glóbusy ma stále bavia, ľahko to odpozorovať aj na mojom zaspamovanom twitteri. Asi sa z toho stáva moja každoročná tradícia, pozerať ich online v reálnom čase a (ne)dobrovoľným čitateľom mojich postov podávať aktuálne informácie. Podľa mňa sú dynamické a rýchlo odsýpajú, na červenom koberci tento rok pekné šaty, krásne dámy a poväčšine elegantní páni /tým, ktorí sa mi nepáčili, som nevenovala pozornosť/. Po dopozeraní som mala chuť vidieť skoro všetky filmy a seriály, ktoré spomenuli. Niektoré kategórie boli veľmi silné, ale často nemávam svojich favoritov, lebo nestíham napozerať nominované veci. Naj momenty - neanglicky hovoriaci hostia, le Frenčmeni viedli, slovo srsly v ďakovačkách, Bradova palica ako ultimátna barová pomôcka pre opitých, nezávislé francúzske obočie, Morgan Freeman a Casket, Morena a Mandy na pódiu pri výhre Homeland, Clooney o golfistovi Fassym, Plummer opäť ako veľký elegán, Benedict Cumberbatch vyzerajúci dobre so svojimi nesherlokovskými vlasmi, okuliare Meryl Streep a samozrejme Ricky, ktorý všetkým poriadne naložil. Tak sa teším o rok. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Mám chuť jít na dvě hvězdy, ale to by si zase Ricky nezasloužil. Jeho moderátorské (a hlavně hláškovací) schopnosti jsou pořád skvělé, ale co jiného nám letos Glóby nabídly? Nic. A to je ten problém. Poslední solidní Award Show z "velké trojky" tak zůstávají Emmy, které stále dokáží pobavit. Navíc Ricky už se nechal slyšet, že příští ročník moderovat nechce. Zřejmě tak odpadne poslední důvod, proč se o Glóby vůbec zajímat - protože pro výsledky to rozhodně nebude... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Opět velmi milé, uvolněné a příjemné setkání s těmi, které má člověk tolik rád. Opět nechybí vtip a nadhled (tuzemské podobně laděné pořady by si měly vzít příklad), Ricky Gervais baví dál (stejně jako třeba Seth Rogen, dvojice William H. Macy a Felicity Huffman). Nechybí herecké legendy (Poitier, Hoffman, Streep nebo starý dobrý Freeman), hned několik přirozených sympaťáků (Jean Dujardin, Clooney, Pitt) a ani celá plejáda hollywoodských krasavic (Biel, Alba, Beckinsale, Pinto, Portman, Kunis, Blunt, Patton, Witherspoon nebo naprosto okouzlující Bérénice Bejo).. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tento rok hoooodne velka slabota, Ricky Gervais tradicne v pohode, jinak ale show vesmes nuda o nicem. Vysledky, jak uz naznacily nominace hodne trapne, jestli to ma byt predzvest Oscaru, tak to potes koste. V podstate jedina potesujici vyhra byla za scenar pro Woodyho, ktery na Globy kasle. 3/10 ()

Zajímavosti (1)

  • Ricky Gervais provokativně přijal nabídku na moderování také proto, aby tak naštval novináře, kteří tvrdili, že se již potřetí nevrátí. (Brousitch)

Reklama

Reklama