Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předávání Zlatých glóbů je prestižní ceremoniál, naplněný hvězdami z filmového a televizního průmyslu. Ti nejlepší, kteří zazářili v posledním roce, jsou za svůj výkon odměněni Zlatým glóbem.  Hollywoodská asociace zahraničního tisku (HFPA) byla založena ve čtyřicátých letech minulého století, během druhé světové války. Původně ji tvořila hrstka novinářů ze zámoří, tehdy působících v Los Angeles, kteří se snažili propojit Hollywood s ostatním světem a prostřednictvím filmu rozptýlit svět ztrápený ničivou válkou. Dnes HFPA sdružuje více než 55 zemí, se čtenářskou obcí skýtající přes 250 milionů čtenářů. Každý rok organizace pořádá třetí nejsledovanější televizní galavečer na světě, udílení Zlatých glóbů. Díky svým úspěchům se HFPA může věnovat také charitě, které přispěli během let celkovou částkou více než 12 milionů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Yes, každoroční předkrm před Oscary, same as every year, směs emocí, ať už opravdových nebo předstíraných, hlavně, že se všichni baví, a kdo se nebaví, pobaví se jinde, a jinak. Třeba na Oscarech. Já už bych fakt přál Glenn Close, aby jí konečně už toho Oscara dali, protože dávat to pořád Meryl Streep už je docela embarassing. Potěšila mě cena pro Jessicu Lange a Lauru Dern, přesto zůstává hořká pachuť po tom, co si člověk uvědomí, jak skvělá herečka jako J.Lange už dávno nehraje velké role ve filmech, ale pouze v těch "druhořadých" pro Tv. No jo, je to všechno otázka módy a toho, kdo je zrovna v kursu. Momentálně je to především G.Clooney. Dostane Scorsese druhého Oscara? Docela bych mu to přál. Jemu a nebo Malickovi. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais potřetí, zázračně nevyhozen po svém zabijáckém proslovu předešlý rok, se trošku zklidnil. Jako průvodce tříhodinového pořad je stále ucházející, ale pocit nudy s utíkající stopáží popřít nelze... Velké bléé na úspěch The Descendants a Artista :) 5/10 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ricky se sice opět snažil, ale výborný úvod jinak slabý večer nezachrání. Rickyho bylo totiž jinak hodně málo a nic jiného zajímavého už se bohužel nekonalo, tedy kromě děkovačky castu Modern Family a hlášky Setha Rogena. Je to škoda, protože po dvou minulých předání už byly Glóby hodně svižnou a zábavnou konkurencí Oscarů, ale po tomhle nudném a snobském večeru se vrací zpět do průměru. Aspoň, že ten George Clooney ještě neztratil nic ze svého šarmu. 50% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Ricky je borec a nic si z Hollywoodu nedělá - a to je hlavní plus posledních ročníků Glóbů. Bobr Jodie Foster byl přímé nahrávka na smeč, dalších pár nevybíravých vtipů pobavilo, ale celkově mi přišlo, že to byla rutina, žádná velká událost. Glóby jsou komornější než Oscary, mají něco do sebe, ale tentokrát spíše nudily... ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Přidávám komentář ihned po shlédnutí. Zlatý globus jsem viděla poprvé v životě a jsem nadšená (díky moc Danecku :). Vstala jsem kvůli tomu ve 2 hodiny ráno a těšila se, jak to dopadne. Výtečný. Samozřejmě jsem držela palečky mojí milované Meryl Streep. Musím také ocenit moderátora Rickyho, byl fakt vtipný. Tento ročník byl vynikající a myslím si, že Zlaté glóby se dostaly do správných rukou. Už se moc těším na příští rok. ()

Zajímavosti (1)

  • Ricky Gervais provokativně přijal nabídku na moderování také proto, aby tak naštval novináře, kteří tvrdili, že se již potřetí nevrátí. (Brousitch)

Reklama

Reklama