Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po obrazově i hudebně atraktivní road-movie Tady to musí být (2011) sahá Sorrentino po osvědčených prostředcích svého jedinečného filmového stylu a opět přináší vizuálně podmanivé komediální drama o hledání smyslu vlastní existence a smíření se s věčně plynoucím časem a stárnoucím tělem. Příběh stárnoucího spisovatele a novináře Jepa zasazuje Sorrentino do prostředí "třpytivé" vysoké smetánky podmanivého Říma a po vzoru filmových velikánů Federica Felliniho a Michelangela Antonioniho podává kritiku současné společnosti, žijící v povrchnosti, přetvářce a zaslepenosti. Zoufalý Babylon zbohatlíků, politiků, zločinců, filmových hvězd, umělců, intelektuálů, ale i komplikovaných i nestálých vztahů ožívá v starověkých budovách a gigantických vilách Říma a sledujeme ho očima rozčarovaného Jepa, věčně se utápějícího v poháru gin tonicu a ve víru nekonečných party. A nad tím vším stojí Řím jako krásná, avšak mrtvá diva. (Film Europe)

(více)

Diskuze

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

táto pózerina a vykrádačka La dolce vita má oscara? :) to snaď nie.

..Lucas..

..Lucas.. (hodnocení, recenze)

Pořád se snažím přijít na to, co je na Velké nádheře tak nádherné. Záběry krásný, herci dobří, ale celkový zážitek ne tak extrémní. A to dokážu ocenit spoustu věcí.

Brejlil

Brejlil (hodnocení, recenze)

MonkeyMarty

Je to takový Sladký život pro nové století. Ne možná tak vtipný, ale s mnohem lepší kamerou. Symbolů tam pár je, ale spíše se užívají ironicky.

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

MonkeyMarty

Nie vyslovene mind-fuck. Sú tam určité symboly a podobne, nie je to úplne doslovný film pre konzumentov blockbusterov. :D A dosť mi to pripomínalo rukopis Felliniho, ak poznáš jeho tvorbu, asi budeš vedieť čo myslím.

lucifer66

lucifer66 (hodnocení, recenze)

mozete hovorit o chudobe ... ked ju zazijete ...

heh paci sa mi ze vsetky tie tajomne zahady a otazky nakonec boli odpovedane...

... kto vlastne bol alebo je ten desiaty najladanejsi clovek?

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

Evropský filmový ceny budou 14.12 na HBO cca 2h. Zaujalo mě kolik lidí odešlo z kina během filmu, to jsem zažil teprve po druhé.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Sasha Grey: "One of my three favorite films this year. You MUST see The Great Beauty, this is not made for your television. A Contemporary Masterpiece."

na příspěvěk reagoval LV.Helter

KlonyIlony

KlonyIlony (hodnocení, recenze)

Drawing at once on music video, reality TV, art history, Proust's "Remembrance of Things Past" and Fellini's "La Dolce Vita," "The Great Beauty" is an ironic and passionate near-masterwork, like a nine-course dessert that makes you entirely forget the meal.

eldina

eldina (hodnocení, recenze)

Rob Roy

dakujem za odpoved, o týždeň si to opäť  pozriem, tento x  ešte v SK kine, ledva sa viem dočkať...ten film patrí na filmové plátno, to je viac než isté..

Uživatel Jigvell smazal svůj příspěvek.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

eldina: Tak tam je co hudební skladba, to perla perfektně pasující ke scéně, tím je Sorrentino proslulý. Film se každým dnem objeví v blu kvalitě, ale všem důrazně doporučuji kino. Návyková záležitost.

na příspěvěk reagoval eldina

eldina

eldina (hodnocení, recenze)

dlho som nevidela také niečo-oku a ušiam lahodné..paráda!!!..určite si to pozriem aj na SVK/videné vo Viedni, Votiv kino/..u mňa 5*...odporúčam "titulky", ked som ešte na koniec ostala omráčená  dalšími krásnymi pocitmi..

Uživatel eldina smazal svůj příspěvek.

Uživatel Rob Roy smazal svůj příspěvek.

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Usnout při filmu a ještě ho hodnotit té opravdu zoufalost.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Pro ty co nebudou či nestihnou ve Varech, tak Sorrentino poběží i v rámci Ozvěn ve Světozoru a Aeru.

Uživatel Jigvell smazal svůj příspěvek.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Horký tweet z Cannes od šimona 3afánka z aktuálně.cz: Sorrentino naložil, čistá krása, nejlepší film z Říma od Sladkého života. #cannes2013

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Flakotaso

Flakotaso (hodnocení, recenze)

Hmm, vypadá to dost dobře. Snad mě Sorrentino se Servillem po slabším This is must be the place nezklamou.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Natáčet se začíná v srpnu, film se nakonec jmenuje La Grande Bellezza (v překladu "Velká krása"). No věřím, že krása to bude :)

FlyBoy

FlyBoy (hodnocení, recenze)

Moji obľúbenci opäť pokope, neviem sa dočkať už teraz, snáď to vyjde a keď áno, tak poprosím začiatkom roka...

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

22. Dny evropského filmu

22. Dny evropského filmu

03.04.2015

Hlavní část letošního ročníku festivalu proběhne v Praze 9. - 16. 4. v kinech Světozor, Lucerna a Royal, v Brně pak ve dnech 17. - 20. 4. v kině Scala. Ozvěny Dnů evropského filmu se budou konat v… (více)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (více)

Reklama

Reklama