Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Severokorejský tajný agent v Berlíně je během nelegálního obchodu se zbraněmi  odhalen a sotva vyvázne živý. Vše nasvědčuje tomu, že byl zrazen někým ze svých spolupracovníků. Zrádcem může být i jeho žena, která pracuje na ambasádě jako překladatelka, a se kterou už nějaký čas nevychází. Postupem času se však hlavní hrdina ocitá v centru mezinárodního spiknutí a všichni stojí proti němu - jeho země se ho zřekla a severokorejští agenti se ho snaží zabít, místní jihokorejská berlínská rozvědka se ho snaží dopadnout, a do toho ještě musí zjistit, jak do všeho zapadá CIA, Mosad, skupina teroristů a proč byl vlastně v první řadě zrazen. (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Trošku překombinované, ale pokud člověk dává pozor, tak se v tom neztratí. V kostce jde víceméně o moc uvnitř severokorejské tajné služby, což se odráží i na operacích, do kterých se v Berlíně pletou rozvědky z celého světa. Technická stránka nemá daleko k dokonalosti, akce má švih a pokud dojde k soubojům tělo na tělo, není ani tady co vytknout. Ostatně to je u Asiatů normální. Herecky žluťáky nedokážu moc posoudit, ale na tu holku se docela dobře kouká. Slušná práce. 80% ()

prome 

všechny recenze uživatele

Napínavý, ztrhující a atmosférický špionážní thriller, který má svižné tempo, upoutá a nepustí od první do poslední minuty. Akční scény jsou výborné a napínavé. K dokonalosti mi bohužel něco chybělo a nebylo to kompikovaným příběhem s velkým množstvím postav. Jedná o snímek, který stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

"Přichází bouřka a není kam se ukrýt." Takto má vyzerať špičkový kinotrhák. Skĺbenie (a teraz si vykĺbim prsty) známych diel, odkazov a citácií majstrovských špionážnych noviel a tradičných konšpiračných tém, greengrassovského napätia, medzinárodných vzťahov a odvekej (dnes už trochu prevarenej) politickej vojny agentov a.k.a. Sever proti Juhu. Alebo mŕtvy komunista je dobrý komunista. Príbeh však operuje s tajomnom, a tak po celú prvú polovicu divák len zbiera informácie, odkrýva doposiaľ utajené kúsky skladačky a obozretne posúva figúrky na šachovnici vo vnútri svojej mysle. Áno, je to síce, ako som v úvode naznačil, mainstreamový kinohit, ale to neznamená, že vám nevie trochu zamotať hlavu. Nejednoznačnosť a pozornosť upretá na detaily, ako aj doposiaľ na okraji sa pohybujúcich aktérov veľkej hry, ktorý odrazu držia tie najsilnejšie karty, hrá po dlhú dobu prim. No a potom, keď už je polovica kariet odkrytá, nastáva čas pre rozprúdenie krvi v žilách a tú správnu dávku adrenalínu v podobe špičkovej akcie a kvalitného audiovizuálneho potešenia, ktoré žánrového fanúšika zahreje pri srdci. Korenie v podobe ozvláštňujúceho zasadenia do európskeho prostredia je rovnako efektívne ako zapojenie cudzích tajných služieb, Američanov, Arabov, Mossadu, obchodu so zbraňami, CIA, zradcov a agentov oboch hlavných strán (ktoré ani na chvíľu tá tretia nespúšťa z očí). Výsledkom je výživný mix, ktorý poteší aj skvelým obsadením a pozornou všemocnou rukou režiséra, ktorý má nad dejom prehľad. 80% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pokus o napodobeninu Bourna? Neviem, ak hej, tak slabšia a to výrazne. Ak nie, tak celkom slušný aj keď len priemerný akčný triler so zauzleným dejom viac, ako by bolo potrebné. Čomu dávam body, tak relatívne drsnej atmosfére, nie spracovaním, nie gore efektami, ale nekompromisnými situáciami a ich ukončeniami. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výborný špionážní akčňák, který strčí do kapsy většinu obdobné americké produkce, a kterému k dokonalosti schází... nebo vlastně spíš přebývá jen jistá krkolomnost a překombinovanost jeho scénáře. Nejsem žádný ťululum, ale párkrát jsem v tom jeho ději malinko zatápal. Kdo má ovšem rád filmovou Asii, neměl by být zklamaný. Trochu těžkopádnější komunikace s divákem je totiž bohatě vynahrazena nadupanou akcí a hustou atmosférou bez nějakých hollywoodských úsměvů, křečovitého hláškování, nebo dokonce přitroublých happyendů. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (2)

  • V rámci co nejdokonalejších příprav se ještě před samotným natáčením snímku, který, jak samotný režisér Seung-wan Ryoo prohlásil, měl divákům v rámci specifických prvků připomenout americký filmový snímek The Bourne Identity (2002), v roce 2011, rozhodl filmový režisér osobně setkat s několika vybranými severokorejskými utečenci a s jejich pomocí natočit krátký realistický dokumentární záznam, v němž by se naplno projevil specifický jihokorejský kinematografický styl špionážních filmových snímků, kdy se jihokorejský agent propracovává k získání přísně tajných dokumentů a informací severokorejských vládních činitelů. Krátký dokument nazvaný Spies (2011), kontroverzně se opírající do problematiky současného stavu obou znepřátelených zemí, se v roce 2011 objevil ve vysílání tamější televizní stanice MBC. (Conspi)
  • Takřka celý snímek se pod režisérským dohledem natáčel za hranicemi jihokorejského státu. Filmové natáčení odstartovalo 16. 4. 2012 v jihokorejském městě Namyang, nacházejícím se v nejlidnatější provincii Kjonggi, aby se následně přesunulo do Evropy, do hlavní německé metropole, Berlína, kde si filmový štáb pro potřeby natáčení snímku rezervoval Westin Grand Hotel, náměstí Hackescher Markt a na krátkou chvíli také ikonické náměstí Pariser Platz, a litevského hlavního města Riga. Z důvodu rozsáhlého množství anglických dialogů, neboť ve snímku se hovoří korejsky, anglicky a německy, režisér snímku, Seung-wan Ryoo, si ke spolupráci přizval amerického scenáristu, producenta a režiséra Teda Geoghegana. Akčním choreografem bojových scén se stal populární jihokorejský akční koordinátor, režisér a herec v jedné osobě, Doo-hong Jeong, s jehož prací se lze setkat ve snímcích Sea Fog (2014) nebo The Last Knights (2014), zatímco jako herce jej lze vidět ve snímcích Fighter In The Wind (2004), The City Of Violence (2006) nebo No Blood No Tears (2002). (Conspi)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama