Reklama

Reklama

Na divoké vlně

  • USA Chasing Mavericks (více)
Trailer 2

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (266)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bod zlomu byl jedinečný pro svou zápletku, ale vlny tam nehrály zcela dominantní roli, tady jednoznačně ano. Ta posvátná úcta k oceánu je zde cítit z každého záběru. Butler se na chvilku vykašlal na romantické sračkárny a zase jednou ukázal, že je hlavně chlap. Johny Weston jako Jay nic nepokazil a jeho zápal pro surfování mu není vůbec těžké věřit. Nenápadný filmeček, který je opravdu natočený o existující postavě. Kdo na konci nedostane chuť sjet si svou vlnu je pro mě vnitřně mrtvý. PS: Nejlepším záběrem ve filmu je Jayův pád z nějakých 12 metrů do vlny, která ho zdemoluje obří silou. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že jsem neznal Jaye Moriarityho a nejsem zrovna extra fanoušek surfování. Ale na tento film jsem byl docela zvědavej už kvůli tomu, že tam hraje Gerard a filmy podle skutečnosti mají své kouzlo. Tak jsem se podíval a rozhodně nelituji ba naopak. Film o mladíkovi s velkým snem, který i přes ne zrovna přízeň osudu má na tváři stále úsměv a nenechá se ničím zastavit si mě získal. Vztah žáka a učitele přeroste v celoživotní přátelství a občas si člověk říkal kdo se od koho učí víc. Herci sympatičtí a na konci při souboji Jaye s obří vlnou mě mrazilo v zádech. Díky mé nevědomosti mi úplný konec vyrazil dech jen jsem zíral na obrazovku, že takhle to přece skončit nemůže...Silný zážitek a vím, že jméno Jay Moriarity si budu pamatovat už navždy. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Príbeh ma zaujal a film som z požičovne bral bez toho, aby som skúmal, kto ho režíroval. Až po záverečných titulkoch mi došlo, prečo je film tak dobrý. C. Hanson má talent a takéto filmy ma berú viac ako akýkoľvek blockbuster. G. Butler musí byť spokojný, pretože mne to prišlo ako jedna z jeho najlepších rolí ak nie najlepšia. Film je doslova oslavou priateľstva a tvorcom sa tú osudovosť a pohodu podarilo na diváka preniesť. Sila prírody, priateľstvo a rodina, to sú silné kombinácie a celkovo vznikol veľmi silný film. Mladý A. Spencer určite prerazí. Je mladý, sympatický i talentovaný a verím, že o ňom ešte budeme počuť. Všetko mi prišlo uveriteľné, žiadne nevierohodné umelé prísady vo forme zbytočných akčných scén či pochybných zvratov. Je to o skutočnom živote a láske k vode. Milovníci vodných športov to budú mať nachýlené k plnému počtu. Uvažoval som o tom i ja, ale nakoniec dávam silné štyri. 80%. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem chtěl opravdu vidět, nějak mě to k němu táhlo. Ani nevím proč, možná se podívat zase na film kde se surfuje a navíc Gerarda Butlera už jsem dloho nikde neviděl! Chasing Mavericks se mi líbil, bylo to natočené podle skutečnosti, takže chápu, že byly stanoveny mantinely a nemohl si film dělat co chtěl, aby to všechno vypadalo více cool, jak bychom si nejspíše přáli. Na jednu stranu je to určitě dobře, nadruhou stranu je to také určitě škoda. Ale přesto se dá přenést bez větších obtíží. Možná jediné, co mi na snímku trochu mrzí, že i když ho sledujete celkem v napětí, tak na Vás nikdy nedýchne taková ta atmosféra, která by s Vámi pohnula. Proto nakonec hodnotím třemi *** ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem poslední dobou jen emocionálně labilní, ale každopádně Chasing Mavericks mě tak neuvěřitelným stylem dojalo, že si ode mě těch 5* zaslouží i přesto, že po filmařský stránce by se chybičky našly. Gerard je okouzlující, malej Jonny kudrlinka zdárně sekundující, Mavericks hrůzu nahánějící, nezodpovědná matka nakonec hodně překvapující... Velkou váhu pro mě má i to, že film byl inspirován životem opravdového Jaye. Trošku mě nakoplo vědomí, že kluk si ve věku, kterej už se mě netýká, dokázal splnit nejeden sen. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Snímek je natočen podle skutečné legendy surfu Jaye Moriartyho, který zemřel v pouhých 22 letech na Maledivách. (skinny)
  • Gerard Butler, se při natáčení snímku stal po poranění zad závislý na lécích proti bolesti. Ze závislosti se poté vyléčil. (skinny)
  • Michael Apted se na poslední tři dny natáčení ujal režie, jelikož Curtis Hanson musel film ke konci ze zdravotních důvodů opustit. (josefklimes)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama