Reklama

Reklama

Hvězdné tolary

(TV film)
  • Německo Die Sterntaler (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Bylo jednou jedno jedenáctileté děvčátko jménem Mina, které bylo tak chudé, že kromě dobrého srdce a jednoho oblečení nemělo nic jiného. Ve vesnici, kde žila, však na tom nikdo nebyl o mnoho lépe. Žili tu totiž jen malé děti a staří lidé. Všechny ostatní, včetně rodičů malé Miny, totiž bezcitný král před čtyřmi lety odvlekl a od té doby je nutí k tvrdé službě u dvora. Jednoho dne se Mina rozhodne, že ho půjde požádat o milost pro svou maminku a tatínka, a také pro ostatní odvlečené rodiče. Staří vesničané jí dali na cestu dva tolary, jediné mince, které ve vesnici mají a s těmi se Mina vydá na cestu. Všude vidí jen bídu a strádání. Cestou narazí na prohnaného obchodníka Caspara, který drží v malé kleci strakatého pejska Flixe. Ze soucitu se Mina nechá přesvědčit, aby si s Casparem zahrála o psa karty. Když vyhraje bude pes její, když prohraje dá Casparovi své dva tolary. Určitě by nad mazaným kupcem nevyhrála, kdyby jí v poslední chvíli nepomohl svou nápovědou Flix. Malý pes totiž dokáže mluvit s dětmi, které mají čisté srdce. Doprovází pak Minu na její cestě na královský hrad, kde se jí skutečně podaří dostat až před krále a královnu. Ti nakonec souhlasí, že rodiče propustí, ovšem jen pokud je najde do západu slunce. Mina se plná naděje pustí do horlivého hledání, rodiče se jí však najít nedaří. Zoufalá tráví noc v lese poblíž hradu, když tu náhle začne hvězda nad její hlavou zářit a vzápětí se stane zázrak, díky němuž se dívčin sen konečně stane skutečností. (TV Nova)

(více)

Recenze (25)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud rozpolcen. Na jedné straně je mi smutno z toho, že zrovna Němci by nám, údajným králům pohádek, mohli v současné době kázat, na straně druhé cítím radost, že se v dnešní době najde čistokrevná pohádka, která pohladí mou dětskou duši. Někomu v ní možná schází akce, více postav, delší metráž, větší pompéznost, výpravnější zpracování... Víte, to kouzelné slůvko, které pohádku dělá pohádkou, je skromnost. A věřím tomu, že děti to ví a ocení. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Němci se celkem blejskli a jako že jsem u posledních českých pohádek nikdy nevydržel, tohle jsem s dcerkou dokoukal. A že to asi bylo dobrý ví nejlépe ona, protože ona doposud koukala jen na kreslené pohádky. Mně se líbila výprava i exteriéry a ani sami herci nebyli až tak otřesní jak u Němců bývá. Jen obdivuji krále, takhle po mně mrsknout předplatné daní tak nevím... ! Kat by ten den asi měl co dělat! Ale je to pohádka.... Tři tolary z noční oblohy. * * * ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Slušná, temná německá pohádka, která má docela atmosféru i spád. Občas nějaký nepříliš zdařilý moment tu nejdeme, ale jinak solidní průměr. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Opět se Němci chopili kamer, osvětlení a dalšího vybavení nutného pro natáčení. Výsledek? Jako vždy otřesný. Tentokrát se rozhodli, že sprací jednu pohádku. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Německá série TV pohádek "Sechs auf einen Streich" se mi docela dost líbí, ale tato pohádka pro mě byla velice příjemným vánočním překvapením a dárkem - pro mě to byl objev roku 2011. Tuto pohádku bratří Grimmů jsem vůbec neznala a moc se mi líbila - především příběh, který je opravdu kouzelný a pohádkový, ale i jeho televizní zpracování (sympatičtí herci, nechyběl humor,...). Úžasná pohádka s velice pěkným poselstvím, kterou vřele doporučuji dětem i dospělým! zajímavé komentáře: Pepinec, Ygnor, Košoun ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Decentní pohádka na vánoční odpoledne, když už nějakou novou pohádku, tak tuhle. Je vidět, že německá televizní produkce je stále několik kroků před tou naší... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Že Jacob s Wilhelmem nebyli žádní vnuci ovčí babičky je všeobecně známo........a to, že Güntrové by si radši nechali schnitzel vrtat, než by pohádkový příběh natočili na veselú notečku, jakby smet. Já osobně radši možná hloupého, ale veselého Honzu. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k německé produkci s despektem, ale musím říct, že jsem byl velmi příjemně překvapen, a to nejen uvěřitelnými scenériemi, tak i obsazením. Příběh nevykrádající klasická klišé byl ovinut dotekem lidskosti. I přes krátkou stopáž lze názorně vidět, že jde udělat plnohodnotnou pohádku. ()

bleskaMeryl 

všechny recenze uživatele

Na tuto krásnou pohádku jsem narazila čirou náhodou. Je vidět, že se i v dnešní době dá natočit příběh s čistým (nejen) pohádkovým poselstvím, který se nechce za každou cenu podbízet všem divákům s různým vkusem. Příběh je o hledání spravedlnosti a překonávání překážek, které jsou na první pohled nepřekonatelné. O tom, že i když nám rozum říká, že už je všechno ztraceno, většinou tomu tak není. Naopak příchází velké vítězství. Určitě by bylo zajímavé, po shlédnutí následně promeditovat. ()

Tremono 

všechny recenze uživatele

Tyhle nové německé pohádky se poznají po prvních pár vteřinách, a bohužel to myslím kriticky. Ale na tuhle jsem se podíval rád, i když jen na poslední půlhodinu, takže hodnotím až po dokoukání větší a rovno 3* :) ()

Lucbric 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka od bratří Grimmů. Herečka Meira Durand se pro roli skromné dívky, která je mimo jiné také laskavá, chytrá, odvážná, cílevědomá a plná lásky, přesně hodí. Miluji pohádky od bratří Grimmů, vždycky mi připomenou dětství a ráda se k nim vracím, i když jsem každým rokem starší a starší... ()

Enzo555 

všechny recenze uživatele

Krásna rozprávka. Najprv ma zaujal psík a už sa nedalo nedopozerať. Bez veľkých peňazí, CGI, s dobrými hereckými výkonmi (aj psíka:) a pre zmenu sympatickým dieťaťom v hlavnej úlohe ()

JFlower 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být horší - tak jako pro mě většina německých filmů/pohádek; ale na časné nedělní dopoledne se to dalo. Sympatická byla stopáž. Zato ty zlaté tolary na konci mi přišly v porovnáním se zbytkem přes čáru. ()

Reklama

Reklama