Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děti ulice z Jižního Bronxu se kreativně vyžívají v grafitti, breakdancu, rapu a vymýšlení nových dýdžejských technik. (oficiální text distributora)

Recenze (21)

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si na jednoho teenagera, který před mnoha lety každou neděli sledoval ORF 2 a pořad Okay, aby viděl The Rock Steady Crew, Grandmaster Flash, nebo Break Machine. Hltal každý krok, každý trik Crazy Legse, nebo Kena Swifta, miloval podmanivý hlas Baby Love při "Uprocking, Stabbing the air, If you wanna battle 'cause the beat's all there." Ten kluk založil taneční skupinu The Reges´ se kterou slavil úspěchy v různých discoklubech v Brně. Sám pak zvítězil v taneční soutěži v rámci ČSSR. O tomto filmu už tehdy věděl z časopisů Bravo, který mu posílala známá z NSR, a Populár... Až nyní měl tu čest jej shlédnout na vlastní oči...při jeho sledování měl husí kůži a slzy dojetí se mu draly do očí... bylo to jeho mládí a bezstarostná léta, kdy i on v brněnských parcích tančil se svou skupinou a z reproduktorů Tesly Condor se linula ta melodická, podmanivá melodie "Hey you, the rocksteady crew, show what you do make a break, make a move.." ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Celé super, postavy sympatické, situácie roztomilo klišovité (ale rovnako ako pri Breakfast Club láskavo prižmurujem oči zohľadňujúc rok vzniku), a tá hudobná zložka! Žiaľ, hviezdu strhávam pre dve veci, bacha, možno bude SPOILER: 1) Tá romantická zápletka - wtf, niečo mi ušlo? Ako to vlastne celé dopadlo? 2) To záverečné predstavenie - wtf, niečo mi ušlo? Tešila som sa na silné beaty a poctivý hip hop, a on tam furt spieval dáky ujo v župane. Ak by mi takéto čosi hralo na silvestrovskej žúrke, radšej si drbnem ešte zo tri borovičky, nech nezaspím od nudy. Škoda, no. Takto len 7,5/10 ()

Reklama

birdie. 

všechny recenze uživatele

Pominu-li příběhovou linii, je tenhle snímek bezkonkurenční. Je tam všechno a je to Opravdové! Žádná přetvářka.. mchnk to napsal přesně: " Tenhle film by měl vidět každý, kdo si chce začít s touto kulturou, kde je potřeba brát Hip Hop jako jednotný slovo pro rap, djing, breakdance a graffiti." Love, Peace and Dance:-)) ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

velice dobře zpracované, film o hiphopové kultuře a jak se tehdá žilo v New Yourku... těch 5* si zaslouží za upřímnost, žádné snažení spopularizovat tuto kulturu, pouze výpověď o které si nedokážu představit, že by mohla být falešná...každému z hlavních charakterů náleží element kterým se vyjadřuje a tím máme možnost pozorovat svištění kenů v rukou writera, práci dýdžeje za svejma fidlátkama či show talentovaného b-boye, který vystupoval v dnes už legendární tační skupině Rock Steady Crew ()

0811 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná, nedůvěryhodná událost, vezoucí se na vlně vzrůstající popularity Hip Hopu v 80tejch letech a úspěchu filmů Wild Style 1983 a Style Wars 1983. Ambiciózně se tvářící projekt, snažící se kombinovat rádoby dramatickou příběhovou linii s autentickym a zasvěcenym pohledem, nesmyslně kastruje celou energii a dravost popisovaný kultury a prezentuje mělkou, učesanou a bezpečnou zábavu, zastřiženou přesně podle potřeb většinový skupiny diváků. Beat Street stylizuje hlavní postavy, graffiti writera Rema a dee jaye Kennyho 'Double K' Kirklanda, do rolí matnejch, nevýraznejch hrdinů a umělců, vášnivě a oddaně bojujících směšný klišé proti šedýmu městu a nespravedlnosti života. Jejich stupeň divokosti se pohybuje někde mezi Markétou Zinnerovou, Červenáčkem a rošťákem Pavlem Bémem. Fiasko plný nic neříkajícího graffiti, slabýho herectví a rádoby opravdovosti, zachraňujě snad jen breakdance od Rock Steady Crew, New York City Breakers a The Magnificent Force a účast street celebrit jako Afrika Bambaataa, Kool Herc, Melle Mel, Furious Five a mnoho dalších, díky nimž není Beat Street úplná ztráta času. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Väčšina grafitov vo filme bola vytvorená dekoratérmi filmového štúdia napriek tomu, že počas natáčania bolo prítomných niekoľko skutočných writerov. (toi-toi)
  • Beat Street je prvý americký film, ktorému vyšiel viac ako jeden soundtrack. Vydané boli celkovo tri, avšak do predaja sa dostali len dve verzie. (toi-toi)
  • Pôvodne mali tanečné zoskupenia New York City Breakers a Rock Steady Crew hrať samých seba. (toi-toi)

Reklama

Reklama