Reklama

Reklama

Nazi Concentration Camps

VOD (1)

Recenze (7)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Film Nacistické koncentrační tábory dokumentuje stav v těchto táborech těsně po osvobození americkou armádou. Záběry na zbídačené vězně, umírající muže a ženy a na celé tisíce mrtvol jsou výstražným sdělením všem generacím a přesně tenhle film je ten, který by měli pouštět učitelé na středních školách jako důkaz, že na holocaust nesmíme zapomínat. Spoustu z těch scén si budu pamatovat ještě hodně dlouho. Například ty, ve kterých Američani nahnali místní Němce, aby viděli, co se dělo za jejich domy... ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Ťažko k tomuto nesmierne pôsobivému dokumentu niečo napísať, tie obrazy sú mnohonásobne silnejšie a výrečnejšie než akékoľvek slová. Snáď len to, že dokument by mali púšťať v slučke od rána do večera všetkým tým, ktorí pochybujú o existencii koncentračných táborov. ()

Reklama

Pttak 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší dokument o postupném osvobozování nacistických koncentračních táborů na západní frontě americkou armádou. ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele

Extrémne naturalistický dokument z roku 1945 zacyhtáva hrôzy koncentračných / vyhladzovacích táborov z kamier americkej oslobodzovacej armáda pri ich oslobodzovaní. Z hľadiska vernosti zachyteného obrazu nedoceniteľný snímok, z hľadiska štruktúry dokumentu len vymenované udalosti dejúce sa na obrazovke. Práve to dodáva tomuto dokumentu nesmierne mrazivú atmosféru. Niektoré veci sú dnes už ale objektívne vyvrátené, ako napríklad lampy z ľudskej kože, ktoré boli vyrábané na zákazku ženy jedného z dozorcov. Časom sa zistilo, že to boli kože zo zvierat. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Historický dokument obrovskej hodnoty a pri pohľade na vyhrabávané mŕtvoly je treba aj žalúdok. Popierači holokaustu by ale určite dementne spochybnili aj tieto autentické zábery priamo z roku 1945. ()

Zajímavosti (1)

  • Dokument Nacistické koncentrační tábory byl natočen pro Norimberský proces jako důkazní materiál válečných zločinů Hermana Göringa a daších dvaceti nacistických velitelů. (hous.enka)

Reklama

Reklama