Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 5

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Diskuze

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Je a ti co tvrdí opak, by měli dbát doporučení ministerstva zdravotnictví a spáchat hromadnou sebevraždu tím, že se utopí v hajzlu.

na příspěvěk reagoval TheWhiteWolf

Uživatel konvicce smazal svůj příspěvek.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

To si piš, že je. Warcraft je odpornej výblytek bez hlavy a paty s absolutně pitomě vystaveným příběhem, který nedává smysl a dějou se tam těžký úlety jako když se třeba celá armáda lidí dostane k portálu přes celou armádu orků jakoby nic atd.. atd...

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Tak nakonec to nebylo vůbec tak špatné jak lidé a moje okolí vypráví. Škoda nevygradovaného finále a špatného příběhu. Ovšem vizuál a akce byli super. Jediné co mi více méně vadilo jsou scény z historie. Kde jsem měl pocit, že celé Španělsko má sakra problém s výfukovými splodinami nebo tam až přehnaně moc topí nebo zrovna celé hoří. Vážně to ten kouř musel být opravdu v každém záběru? :D 3* 65%

na příspěvěk reagoval Blackhand47

GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

No,mohlo to být lepší,ale jako úvod dobrý i když zbytečně utahaný.Docela mi vadí to překrývání minulost+přítomnost.Bral bych spíš tu minulost souboj templářů a Hašašinů s historickou přesností.Něco se třemi A..

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Gertrudo

jo, to překrývání bylo asi nejhorší rozhodnutí, zcela zbytečné, vlastně jak jsem psal, ten animus měli prostě nechat takový jaký byl ve hrách.

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

NEkrom4nT

Mne to prislo samoucelne aby mohli vyzliect fasa. Ten skok bola tragedia, plus prekrivanie minulosti s tou miestnostou, neuveritelne otravne(zase len dovod aby mohli ukazat polonaheho fasa).

A tak ci tak, jedine co som chcel povedat je ze fanusik hry si film neuzije o nic viac ako nefanusik, akurat bude z niektorych veci sklamany, a niektore niekoho potesia(ako teba ta ruka).

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

NEkrom4nT

NEkrom4nT (hodnocení, recenze)

Gertrudo

Naopak,  verze Animu ve filmu mě přijde fajn. Sice to vzali občas až moc do absurdna (zničení "paže" při skoku z výšky - wtf), ale pro "bleeding effect" to dává větší smysl než lůžko z her. 

na příspěvěk reagoval Gertrudo

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Podle mě to Anime bylo ztvárněné lépe než ve hrách. Sednout k PC a nasadit headset. No a co by z toho filmu jako zbylo?

Ve hrách byla "přítomnost" něco co jsem nesnášel a snažil se to co nejrychleji přeskákat. A vzhledem k tomu, že v posledním díle s tím skoro vůbec neotravovali, tak jsem nebyl sám.

A WC taky nepovažuju za moc povedený film. A to jsem u něj nějakou tu stovku hodin za ty roky strávil. Není to nejhorší herní adaptace, ale rozhodně né moc povedená.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

konvicce

Jo, Warcraft jsem dodnes podruhé neviděl a ani se mi do toho moc nechce. A tři hvězdy by byly objektivní hodnocení, víc podle mě ne.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Gertrudo

Jo, s Animem asi neměli vymýšlet takové kraviny, ale jinak jako velkej fanoušek celé herní série (kromě Syndicate jsem hrál všechny díly, Eziovu "trilogii" považuji za jeden z nejlepších herních zážitků vůbec, Black Flag taktéž výborný, Rogue jakbysmet) se mi to sakra moc líbilo. Rozhodně na čtyři hvězdy a když vidím to hodnocení, dávám pět. Kdybych fanoušek nebyl, asi by mě to taky bavilo, Kurzelův styl mi už od Macbetha docela sedí a tady to bylo celé ještě víc stylové a cool a přitom vůbec ne klasicky hollywoodské, což bych zřejmě ocenil, ale s tím, že jsem zainteresovaný do série, jsem si to užíval opravdu hodně.

Takže SeTTi není ojedinělý případ. To například ovšem adaptace Warcraftu mě spíše zklamala, no.

na příspěvěk reagoval konvicce

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

SeTTi

Par drobnych narazok nezmeni to ze vela veci oproti hre pokazili. Uz len samotny stroj na vstup do minulosti bol tragedia.

Hru si bud nehral, alebo ti staci ked adaptaciu uplne nepokazia.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, NEkrom4nT

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Gertrudo

Jasně, že to jsou nepodstatné narážky. Ale ty dělají rozdíl mezi pod průměrným a nadprůměrným ztvárněním hry.

na příspěvěk reagoval Gertrudo

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Tenhle film je natočený čistě pro fandy herní série. Ostatní na něj musí občas koukat a nevěřícně kroutit hlavou. Což ale podle mě není na škodu. Konečně zfilmovaná hra, která není mířena na obecné publikum. Horší je, že se to ale projevilo na recenzích a výdělku filmu.

na příspěvěk reagoval Gertrudo

NEkrom4nT

NEkrom4nT (hodnocení, recenze)

Lepší než říkat co film udělal dobře a špatně, možná bude lepší ukázat si to na první hře. Její zasazení na blízký východ v době křížových výprav měl důležité opodstatnění, dokázal krásně vykreslit konflikt templářů a assassinů v prostředí, které zdánlivě ukazovalo i jejich původ. I hra strávila v "současnosti" dlouhou dobu, ale ten poměr byl úplně někde jinde. Vlastně je docela možné, že ve hře Abstergo bylo kratší dobu než v tomhle filmu. A přesto že se tato část odehrávala na ploše jedné místnosti a hl. hrdina se zde dostal do kontaktu s dvouma osobama, dokázal motivy Absterga načrtnout mnohem lépe než ve filmu. Chápu, že se autoři snažili jít trochu vlastní cestou, ale většina tvůrčích rozhodnutí byla spíš změnou k horšímu. I přes všechny zápory jsou pasáže z minulosti zábavné, dobře natočené a akce hravá. Stejně jako Warcraft pokud by AC dostalo druhou šanci, věřím, že by se neduhům prvních dílů vyvaroval. Nicméně stejně jako u Warcraftu tu šanci nejspíš nedostane a společně s ním pohřbí možnost, že uvídíme velkorozpočtové herní adapatce. Jestli je to dobře nebo špatně ať si posoudí každý zvlášť, pro mě je to rozhodně škoda.

na příspěvěk reagoval niktodt1

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama