Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 3

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Dopředu jsem od filmu očekával jen velmi málo a nemůžu říct, že bych dostal něco jiného. Hlavním problémem tu podle mě je scénář. Většinu filmu tu totiž sledujeme postavy, které by svým způsobem mohly být i docela zajímavé, ale scénář jim to prostě neumožňuje. Nakonec tedy vypadají spíše ploše, i když alespoň tři hlavní postavy se mohly předvést víc. Samotná hlavní postava mi moc sympatická nebyla. Asi to mohlo být i horší, ale po celý film se prostě nestalo nic, čím bych si k ní vytvořil vztah. O to víc mě mrzí, že Michael Fassbender byl za tuto roli tak rád, a přitom byly jeho herecké výkony dost omezovány právě scénářem. Ostatní postavy jsem si tu taky neoblíbil a to je také škoda. Co se týče děje jako takového, tak ano, pohybujeme se tu v prostředí Absterga a pomocí Animu (prej Animusu :D) i v minulosti. Ve filmu je jeden specifický důvod, proč se musí hlavní postava přenášet do minulosti, ale ten je jen takový povrchní. Na mě to působilo tak, že se tu do minulosti cestuje jen kvůli akčním scénám, které se mi ve většině případech ani moc nelíbily. Něco, co by se dalo nazvat amocemi, tu u mě vyvolal jeden souboj, ale ani ten nebyl nijak silný. A když už jsme u akčních scén... Když natáčíte film, ve kterém se určitě bude zabíjet (tady dokonce ve velkém), tak proč tam zároveň dáváte cenzuru kvůli krvi?! Tady to totiž působí dost kontraproduktivně a mně osobně to už na začátku docela dost vadilo. A navíc tu jsou momenty (hlavně jeden na konci), kdy je ta krev opravdu nutná pro dramatizaci situace a ona tam prostě není. Jako ano, krev se tu občas mihla, ale asi tak... tři kapky a dvě malé kaluže? Celá zápletka filmu mi přišla dost jednoduchá a ani vyvrcholení filmu se mi nelíbilo (popravdě bylo skoro úsměvné). Před koncem přišla scéna, která se mi vlastně dost líbila, ale to jak ten film skončil to zabilo. A to doslova! Ale abych nepsal jen o negativech. Atmosféra jako taková je tu zajímavá. V přítomnosti se skutečně cítíte úplně jinak než v minulosti a to je dobře. Zajímavá mi tu přišla i práce s barvami. Hudba byla místy celkem povedená, jen ten scénář prostě film drží dole. A to je škoda, protože režisér, herci i skladatel byli sami za sebe dobří, jen ten scénář to prostě moc nevyužil. Ve výsledku jsem ale rád, že jsem si na film zašel, protože zase tak špatné to taky nebylo. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Boj Assassínů a Templářů probíhá v nás, v našich duších, či ve vztahu k našim rodičům. Je zajímavé, že například Mendesova psychoanalýza Jamese Bonda kritiky i diváky nadchla, zatímco podobné pojatá Kurzelova adaptace počítačové hry byla nemilosrdně rozcupována na kousky. A nevím proč, protože dle mého je daleko lepší než poslední dvě bondovky. Jen tu nejsou klaďasové a záporáci, jen tři temné postavy zmítané vnitřními démony, rozervané mezi touhou po klidu a touhou po moci a pomstě, tři postavy manipulující s ostatními, a přitom toužící po lásce. A i když odhlédnu od meta výkladu, film je taky solidní orgin Assassina Lynche. Docela rád bych viděl pokračování. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

príliš chaotické, zamerané na divácky príťažlivé osobné súboje (kurnik na čo sa púšťajú strážcovia so samopalmi do osobných súbojov ??? nechápem .. asi len kvôli divákom. Príbeh nezaujímavý príliš vymyslený ... templárska minulosť v španielsku bola určite iná ako ju prezentoval tento film. Jediný Fassbender stál za body v tomto filme. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Nepoznám jediný dobrý film natočený podľa PC hry. Nie som gamer, hru som nehral, ale podobne ako tohtoročný Warcraft, je film dementnou patlaninou. V tom filme ako jediné dávali zmysel len záverečné titulky. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Druhý nejočekávanější herní film letos opravdu zůstal až druhý. Po Warcraftu, který konečně (alespoň v mých očích) trochu prolomil to herní prokletí filmů, je Assassins Creed bohužel nepotvrzením toho, co Blizzard nastavil v srpnu. Stejně, jako snad u všech herních filmů, i tady selhává scénář, kdy začátek naštěstí není natahovaný, ale až moc jednoduše se dostáváme do dění. Jak se postupně dostáváme do různých situací ve vzpomínkách Calluma Lynche, člověk tápe. Mezi tím navíc sledujeme jakousi druhou dějovou linku, chystanou vzpouru těch co jsou drženi Abstergo In. která vlastně věci jen komplikuje. Postavy sami o sobě nemají moc charisma, Jeremy Irons skoro nemluví, Cotillard působí jako na jehlách celou dobu a Fassbander tu vlastně neměl moc šanci něco předvést. Co film zachraňuje je parádní hudba a ozvučení celého filmu, které bych se nebál nominovat na nějakou skromnou cenu. Historické momenty působí docela dobře, akční scény nejsou zas tak zmatené (prostřihů na Michaela v Animusu zbytečně moc) a celé to vyznívá jako dobře zpracovaný film, kterému však chybí drive a hlavně mu chybí tvář. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Veru škoda nedotiahnutého scenára! Mohla to byť taká cieľavedomá a nadčasová herná pecka ako pred rokom EDGE OF TOMORROW, pretože nadšená sviežosť a burácajúca energia v podstate neznámeho tímu zaštíteného legendárnymi producentmi Marshallom a Milchanom z ASSASSIN´S CREED priam sálala! Jasná vízia a nepreplácanosť čistého vycibreného dizajnu, umné spájanie žánrov akčného historického spektáklu, sci-fi a fantasy ako aj predstaviteľ hlavnej úlohy, charakterový herec, ktorého viacej vídať v akčných trhákoch, sú totiž jednoznačnými kladmi a tvorcovia ma mali presne tam, kde chceli. Už dávnejšie som sa do nejakého filmu nedostal tak ľahko a ochotne. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

assassins creed meets watch dogs! :D prvni pulka dobry..pak to slo doprdele..skoda..fasbender dobrej, obcas i hudba dobra, ale druha polovina to proste posila doprdele :( ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som čakal Desmonda a Altaira... Ale napokon fajn, že sa prišlo s niečím iným ako sme mali možnosť hrať. Jediné, čo ma mrzí, že tak veľké nápady a myšlienky, čo AC prináša, vyzerá na poli blockbustrovom akčňáku celkom lacno. Škoda zabitého potenciálu, ale či sa to dalo urobiť aj lepšie... ktovie... prvá akčná scéna mi predznamenala, že to bude asi celkom slušná paródia, čo sa akcie týka, ale tento omyl mi vyvrátila hneď druhá Calova návšteva dôb minulých a každá ďalšia to potvrdzovala. Nebál by som sa povedať, že spracovanie samotného Animu je čosi vizionárskeho (pre predlohy neznalých Animus bol ehm... lehátko.). Takže v skratke. Dobré akčno dobrodružné history fantasy, ktoré však výrazne trpí na neprehľadnosť jej nosných motívov a celkom jej ublížilo aj "pegi +15". Ale v rámci zábavy spokojnosť. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Já si nemyslím že by tento film byl opravdu tak špatný. Má zajímavý namět a příběh, jenomže je tu zádrhel v tom že tento film je zpracování herní série, která má opravdu velký ohlas a toto zpracování opravdu není dostatečně, ale jako nezaujatý divák musím říct že to opravdu není špatné. Celé to srší akci a opravdu jsem se nenudil. ( 30.3.17/MAC ) ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený nevydeoherní zážitek... 91% Upřímně až takového vrahounského supermana jsem vážně nečekal... Což mě i pobavilo... O finále ani nemluvim. Tam jsem přímo žasnul jak šíleně a přitom geniálně to dokázali scénaristé zakončit... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jak mne začátek tohoto filmu dokázal otrávit svou bezhlavou akčností, tak mne to postupně i začínalo bavit. Zajímavě ujetá atmosféra šera, prachu a písku, templáři existující pomalu dvě stě let po svém zrušení, asasini coby zachránci lidských svobod, zkrátka vše padlé na hlavu. A tak jsem se jako divák mohl oprostit od logiky a nechat se unést efekty. Na konci jsem pak usoudil, že jsem vlastně spokojen a mohu očekávat druhý díl, v němž se snad už i něco stane...60% ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Povedlo se. Geniální jízda napříč animem i současností. Ze hry si to vzalo co bylo důležité a to smrsklo do 115 minut a je jasné, že to bude jiné. Vztahy zda je postava na straně templářů či asasínů to tam lítá jak na drátkách a zároveň akce opravdu potěšila. Vše co fanoušek hry si přál vlastně dostal a v opravdu pěkné výpravě i vizuálů! Oproti hře je příběh jiný a zároveň přeskočen, aby z toho mohl vzniknout plnohodnotný film, který hru neuráží, jen je to jiné, ale to co má nabídnout tak sází! Já dostal téměř to co jsem chtěl. Přeci jen co se mi tolik nezamlouvá je až moc velké urychlení příběhu - to by chtělo minimálně 3 filmy + Ezio!!! // 75% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Podařilo se mi si zahrát jen první díl skoro před 10 lety a bohužel jsem si nepamatoval to promíchání sci-fi se středověkem. Zrovna ta část mi nejvíce vadila a odváděla pozornost od výborných křižáckých bitev, parkouru a atmosférou. Marion Cotillard tady neměla téměř co hrát a Fassbendera asi začínám považovat za trochu přeceňovaného herce. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl v úmyslu napsat něco originálního a silně oduševnělého, ale pak mi zrak upadl na slovní hovnocení snímku z brku páně kulykova, kteréžto shledávám velmi výstižným, pročež jej jen pomyslně připodepisuji. ()

LukeUp odpad!

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Já vim, že filmy podle her často nedopadají dobře, ale tohle? Kde byl děj? Kde byla pointa? Kde bylo cokoliv? Proboha, hoďte to do propadliště dějin a nechte to tam uhnít.... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást délkou 115 minut, ve skutečnosti je to jenom 100, protože zbytek jsou titulky (asi pokračování tradice z her, kde taky závěrečné titulky vždy trvaly a nešly vypnout). Protože jsem fanda herní série, nevěřil jsem tomu, že by ten film podle hodnocení mohl být tak špatnej. Myslel jsem si, že jen diváci nepochopili koncept a doufal jsem v to. Bohužel, hodnocení se nemýlí. Posrali co mohli. Už jen to udělat Animus s robotickým ramenem byla totální blbost (ve hře to bylo lehátko a pak křeslo) - synchronizace pohybů ze vzpomínek s tím, co se děje v přítomnosti - vždyť to je úplná blbost - co kdyby se chtěl třeba poškrábat na prdeli nebo udělat kotoul? Vždyť kdyby to nechali jen jako vysílání do mozku, nic by tím nezkazili. A pak ještě větší průser - zbytečně moc Absterga a přítomnosti a strašně málo vzpomínkových sekvencí z předkovy minulosti. Přitom to, co se dělo v té starověké době bylo to nejzajímavější, co hra, potažmo film, nabízí. To jediné mě tam bavilo (akorát mě sralo to prolínání obrazů do Animu - působilo to strašně rušivě). Přítomnost se bez logiky trápila sama se sebou, postavy jsou nesmyslné (a že nesáhli po Altairovi a raději si vymysleli jakéhosi Aguilara, to byl taky krok vedle) a celé Abstergo s vězněnými asasíny působilo dementně a nudně. Doktorka Sofia se asi nemohla rozhodnout, jestli má být zlá nebo hodná - a završil to konec, kdy ho nejdřív nechala a teď se mu chce mstít (ano, opravdu si nechali otevřený konec na pokračování, tak doufám, že to nedopadne). Orel si tam furt lítal a nikdy nepřistál, tak snad ten druhý díl taky nepřistane - už teď se těším na pořádnej remake. Trio režisér Kurzel a herci Fassbender/Cotillard už spolupracovali na Macbethovi, ale asi to není dobrá kombinace. Zaslouží si to max. 2 hvězdičky, víc ne, spíš míň, kua... ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Assasin´s dust. Tak se ten film měl jmenovat. Celý film se tam furt práší. No hned ze začátku bych měl zmínit, že hru jsem hrál kdysi jen chvilku, takže nebudu hodnotit převod, jen čistě film jako takový. A ten je na hovno, protože je strašně zaprášený. Práší se venku, práší se v kostele, práší se v chatrčích, práší se všude. Do toho neustálé protivné protisvětlo. Znáte takové ty VFX BREAKDOWN videa? Jak máte třeba záběr na nějaké prostředí, přejede vám "první vlna" s matte paintingem hor, přejede druhá vlna s 3D modely budov, přejede třetí vlna s texturama budov, to všechno už vypadá docela fajn, je to tmavé kontrastní, ale pak přejede ještě čtvrtá vlna s prachem/atmosférou a nakonec ještě pátá vlna filtru s jasem, což znamená, že finální záběr je tak o 50% světlejší, takže polovina věcí oproti začátku skoro vidět nejde? Tak tady těch filtrových vln s prachem, jasu a protisvětel je snad dvacet! Filtr úplně na přesdržku. Ty fotky v galerii jsou lživé, nebo ještě přesněji řečeno - jsou evidentně z natáčení, protože ty jsou normální - ještě bez degenského CGI prachu a protisvětla. Oni tam asi v té minulosti měli nonstop písečnou bouři. Vsadím se, že kdyby hlavní hrdina vlezl do nějaké středověké kadibudky a byl by záběr na něj, jak sere, tak by tam byl prach a protisvětlo. Ale obraťme list, bo jsem z toho fakt vytočený. Takže co film? Já vlastně ani nevím, o co tam vlastně šlo, protože to byla hrozná pruda, myslel jsem že u toho chcípnu nudou. Akce nezáživná, děj nezáživný, postavy nezáživné, prach a protisvětlo otravné a máme z toho nejspíš další podělanou předělávku hry. Strašný opruz toto. Já nevím, jaké scénáře mají hry, ale věřím, že asi tak 100% zábavnější, toto muselo smrdět už na papíře. Jenže to tvůrci necítili a neviděli, protože měli nos plný prachu a oči oslepené protisvětlem. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Za co nás Kurzel tak trestá? Tahle adaptace je nepovedená snad ve všech ohledech. Místy to sice zachraňuje slušně hrající Michael Fassbender, ale jím pozitiva končí. V minulosti (Animusu) se trestuhodně odehrává jen asi pětina filmu, zbylých 80 % je neuvěřitelně vyprázdněná vata, která se navíc zásadně odchyluje od herní předlohy. Akční scény jsou naprosté peklo - tmavé, nepřehledné, odfláknuté. ()

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Moc keců, málo akce. A když už konecne je akce tak je to s tak rozkvrdlanou kamerou a v totální tmě, že není vidět vůbec nic. Škoda. Zklamání roku... ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama