Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 5

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

VaHo 

všechny recenze uživatele

Vezměte to nejlepší z videoherní série, tj. skákání a lezení po historických kulisách, dobová atmosféra, adrenalin, plížení, vraždy, lehký humor, souboje a… vykašlete se na to. Respektive to osekejte na minimum, souboje natočte roztřeseně, ať je tam pořád hodně kouře, mlhy, prachu a tmy (prostě ať je vidět jedno velký prd). Většinu času se věnujte přítomnosti, která v hrách zabírá minimum prostoru, ať se postavy vyjadřují tak tupě, jak je to jen možné… Ach jo, to je taková blbost. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Počítačové hry nehraju, takže fantasy, no možná, vlastně určitě, jestli chceme obhájit nesmysl, dáme nálepku fantasy na to už si u některých lidských výtvorů pomalu zvykám. Inteligentnímu člověku, který umí číst symboly, tohle pochopitelně nedává smysl, pro hledače pověr a pro malé děti je to vcelku dostačující, dokud nedospějí, ale akční, to ano. Nemám ráda tyhle umělé světy bez kouska přírody, kde snad jediným znakem přirozena je létající orel, ovšem ten se pohybuje docela v jiném prostředí, ale budiž, je ve filmu jediný skutečný symbol svobody, ale všem tak vzdálený.... ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Veľmi nezáživný film. Scenár spravil najväčšiu chybu v tom že scény z reality dáva do popredia pred minulosťou. Tam sa aspoň ako tak dalo na to pozerať. Všetko ostatné je vata. Kurzel sa skúša vyhrať s farbami, chce sa citelne odlíšiť ale s príbehom to proste nevie. Assasin`s Creed je chladný a neprístupný, väčšinu času som zíval od nudy a aj na hercoch vidieť že nejde o ich vysnívaný projekt. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tak debilný, tak nelogický a tak nefunkčný scenár som už dlho nevidel. Či ste hráč alebo nie, ako ja, tento film môžte brať len po vizuálnej stránke, lebo ako náhle sa nad ním začnete zamýšľať, ako ja, budete mať sto chutí rozkopať sedadlo pred vami a znechutene odísť. A keď už sme pri tom vizuály, neponúkol nič prevratné, čo by sme už niekde nevideli, nepriniesol žiadnu dychberúcu inováciu. Jediná vec, čo som si išiel, bol ten parkour, ktorý bol znesitelnejší a vhodnejší ako v Prince of Persia. Herci nemali poriadne čo hrať, žiadna emócia, Fassbender bol síce ako bijec presvedčivý, ale neviem, či toto je tá poloha, v ktorej ho chceme mať dlhodobejšie. Je načase si položiť otázku, či má zmysel točiť tieto videoherné adaptácie, lebo zatiaľ sa neuchytili. Sklamanie, preto slabé 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Za co nás Kurzel tak trestá? Tahle adaptace je nepovedená snad ve všech ohledech. Místy to sice zachraňuje slušně hrající Michael Fassbender, ale jím pozitiva končí. V minulosti (Animusu) se trestuhodně odehrává jen asi pětina filmu, zbylých 80 % je neuvěřitelně vyprázdněná vata, která se navíc zásadně odchyluje od herní předlohy. Akční scény jsou naprosté peklo - tmavé, nepřehledné, odfláknuté. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Estetika vizuálu parádní (scény ze středověku vypadají správně špinavě, prostředí Absterga zase hezky sterilně), parkourová akrobacie, potažmo celá choreografie akčních scén je povedená - nechybí můj oblíbený leap of faith. Jako bonus vidím i mimořádně dobrý soundtrack. A že je scénář děravěj jak cedník? Však ona ta herní série taky není bůhvíjak filosoficky na výši. P.S. Jsem fanynka herní série. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Filmy přeplněné pouhou akcí a upraveností příběhu v důsledku toho téměř nulovou asi už přenechám nenáročným fajnšmekrům, kteří se pohybují ve věkové hranici, kdy i já jsem denně ujížděl na odlehčených kinotrhácích typu Pacific Rim. V případě Assassin's Creed jsem docela vděčný, že jako herní laik nynější "zážitek" nemůžu srovnávat s (údajnou) herní předlohou, protože v tom okamžiku bych se musel asi snížit k ještě kritičtější cestě v hodnocení. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Scény odehrávající se ve Španělsku z dob inkvizice jsou super a krásně artový. Lítačky po střechách a souboje super! Ariane Labed znám z Humra tady jí to strašně seklo jako Asasínce. A pak tu máme přítomnost. Debilní sci-fi zápletka, kdy od začátku víte, kdo je kdo, nesmyslná honba za artefaktem jak z Browna a ochotnické výstupy všech herců od Marion Cotillard až po Ironse. Říkal jsem si ok, tak to spěje nějakému vyvrcholení. A na konci filmu, než tam vlítne tahák s titulky si říkáte, že si z vás někdo dělal celé dvě hodiny prdel. Film budou hejtovat jak znalci her, tak i úplný laici, takže mi není jasný, pro koho to bylo teda natočený... ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně obrovská rána. Hra je mi u prdele, byť jsem jí hrál a dost si u ní užil (nikdy ovšem nedohrál). Ale ten potenciál… Kruzel za kamerou. Ten Kruzel co stojí za Snowtown a MacBeth. Fassbenďák. Marion... Do pipiny! Strašnás škoda. Momenty to má. Blockbuster s takovou atmosférou se jen tak nevidí. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Ále jo. Dalo se na to dívat a není to až tak pitomé, jak jsem čekal. A kdybych nefandil spíš templářům a neměl výhrady k bandě zabijáků, asi by se mi film líbil i víc. Příběh je docela zajímavý, když se nezmiňuje zrovna to báji opředené jablíčko. To je fakt děs. Akční scény i přes tu spoustu střihu docela povedené. Ale nebýt hereckého obsazení, spadli by asasíni do podobné mizérie jako všechny předchozí adaptace počítačových her. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Další nemastná, ale spíše neslaná adaptace slavné videoherní značky... Fasťák jako by chvílemi na plátně sám nevěřil v čem to hraje a jeho nevěřícné pohledy a úšklebky jdou ruku v ruce s kvalitou filmu... nejasně nastíněný příběh, akce zmatená a absolutně nezvládnutý závěr... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nejdřív, co se mi hodně líbilo. V první řadě snaha o zapojení kousíčku příběhu pocházejícího ještě z původní verze Prince z Persie, ze kterého se nakonec vyklubal AC, jak ho známe. Hodně velký strach jsem měl z Animu, tedy až "Doktoro-Octopusáckého" zařízení, které zde ale fungovalo na realistické bázi kopírování pohybů. Příběh docela fajn, standardní potyčka Asasínů a Templářů. Jenže... Celé děsně nesympatické a jen těžko zapamatovatelné. Od necharismatických postav, až po příliš temně a vážně naladěnou atmosféru. Samozřejmě nelze čekat filmového Prince z Persie, ale to je možná ten problém, proč se z tohoto snímku nestal pravý, zábavný blockbuster. 40% ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Aj napriek občas bláznivej kamere sa na to dobre pozerá a akčné scény sú intenzívne, ale zvyšok? Čo to malo, preboha, byť? Príbeh nula bodov, dialógy ako od neúspešného uchádzača o štúdium scenáristiky. Obsadenie plné známych mien, ale čo z toho, keď si po záverečných titulkoch nedokážem spomenúť ani na mená nimi stvárnených postáv, nie to ešte, aby som si k nim dokázal vytvoriť nejaký vzťah. Filmové adaptácie počítačových hier už akosi automaticky smrdia prúserom, to je jednoducho daň za to, akú povesť si tento podžáner stihol za uplynulé dve desaťročia vybudovať. Napriek tomu však cítim po zhliadnutí Assassin’s Creed obrovské sklamanie. Toto totiž mohlo a malo dopadnúť diametrálne inak. (35%) ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

9/10. - Jednou sem si řekl že budu dělat recenze jen na filmy co sem viděl posledně, ale k tomuto filmu se vždy a vždy vracím a potřebuju se u tohoto filmu vypsat, proč je vlastně tak úžasnej a proč nepobírám proč je tak šíleně podceňovaný. Film jsem k dnešnímu dni viděl takřka několikrát a naprosto ho žeru. Poprvý když sem ho viděl sem při sledování sotva nedýchal a jen se nechal unášet tou suprovou atmosférou a tím jak je sakryš suprový. FIlm pojednává o Calu Lynchovi, jeho otec byl Asasín a musel zavraždit celou rodinu kvůli templářům a jen Cala nechal a ten utekl. Ten pak má celý kriminální život a pak si ho našlo Abstergo a zjistí že má shodný DNA s jeho předkem který mohl mít spojitosti s jablkem z Edenu a ke konci se jim podaří to jablko najít. Sice mi fakt přišlo že oni se vrámci jinýho příběhu snažili o přepis Desmonda z her a jeho příběhu jenže on Cal alespoň přežije a získá tu moc a sílu zavraždí Alana Rickina získá jablko Edenu atd atd ten film je dle mě narvaný suprovou akcí těm záporákům bylo vidět na očích prostě že jak na Cala hrají že jsou kamarádi přitom po něm chtěli jen jablko a ojebat ho a pak ho zabít. Justin Kurzel režisér do tohoto filmu se snažil dát podle mě maximum. A i když tam extra nestříkala krev a Rko by i pomohlo i tak to bylo fakt monstrózní. Přišla mi velká škoda nevyužití té minulosti ale teď si uvědomuju pokud pořád chceš mít takhle propracovanou přítomnost a pak mít i tu minulost a bylo to tak fifty fifty tak by ten film musel mít tak skoro 3 hodiny aby to bylo fakt super ale i tak 2 hodiny mi přišli v poho, ale i tak si říkám dali těm postavám strašně málo prostoru a víme toho málo, i tak je prostě ta minulost za Aguilara suprová. Hlavně krásný zasazení do španělský inkvizice kde bych kurde fix chtěl ještě něco vidět a sere mě že nebude pokračování nikdy z toho jak ten film nevydělal. Herci např Michael Fassebender byl první film s ním co sem viděl a od tý doby vyhledávám často filmy s ním a byl v tomto filmu fakticky průlomovej a jako Aguilar si vedl opravdu dobře. Dál byl i zajímavý zpracování Animu co vypadá úplně jinak oproti hrám, sice ve hrách vypadá víc normálně a tady to vypadá víc jako nějaký sci-fi stroj, ve hrách je to takový lehátko, zde máme velký rameno. Potom co jsem četl má to kurevsky dobrý lore, že každý ze subjektů (těch lidí v abstergu co tam drželi společně s Calem) tak mají stejný předky z her např. Šao Jun, Jusuf Tazim, nebo Arno Dorian myslím že ještě byl tam přece jenom týpek s phantomovou čepelí. Hezký je i jak kurde dobře dokážou propojit fucking film se hrou že pak v následující hře Assassin's Creed Origins jsou odkazy na tento film. Několikrát zmiňují i daný postavy. Alan Rickin nebo Sofii Rickinovou a můžem se tam dočíst i jak zakamuflovali celý konec v tom kostele který evakuovali. Pokud jste nikdy nehráli hry nevadí, podívejte se tak či onak na tento snímek. Dokáže vás perfektně uvést do tohoto světa, vysvětlí doslova všechny pojmy, které potřebujete znát a užijí si ho i neasasínští fanoušci. Doporučuju na sto honů stojí to prostě aspoň za to jedno zkouknutí. :) () (méně) (více)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Niekolko cool napadov a akcia striedajuca akciu. A mozno este hudba. To su klady filmu. Problemy. Akcia je malo napadita. A pri tej kvantite sa uz trochu prejeda. Pribeh kriva a bcas je to solidne stupido. Fass si tam hra iba akoze a neyuziva ani cast hereckeho potencialu. Vlastne cele je to celkom hlupe. Film kde kostra je dobre ale co z toho, ked je obalena srackami. 3* a jeden z najhorsich filmov ever na ktore som siel do kina. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Z celé série jsem neodehrál ani minutu a proto netuším, jestli příběh respektuje předlohu a nebo je scenárista jen trotl bez talentu. Zápletka mě úplně minula a kdybych měl říct proč jsou ty na smrt znesvářené strany proti sobě, tak bych jenom pokrčil rameny. Nejdřív jsem je od sebe nerozeznal a potom jsem si dlouho myslel, že jsou to dvě křídla jedné organizace. Dialogy jsou ovšem tak absurdně osudové, že i takový Fassbender vypadá jako stěží průměrný herec. Respektive leccos naznačí pohledem, postojem těla a gesty, jenže když otevře pusu, trhá to uši. Alespoň akce je slušná, i když často nepřehledná. Od potupného pádu do podprůměru film zachránil syrový a neučesaný vzhled. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Původní hru neznám a podle negativní kritiky skalních fanoušků je to asi dobře.. Mě osobně se filmová podoba "Assassin’s Creed" líbila velmi.. Skvěle vystavěný sci-fi svět, který je převeden na plátně v realitu vymazlenou do posledního detailu.. Původně jsem si jindy ledově chladného, strojeného a lehce prkenného Michaela Fassbendera neuměla jako pohybově nadaného bojovníka představit, ale roli Calluma Lynche zvládl naprosto přesvědčivě! Potěšila i výborná Marion Cotillard, která se běžně v tomto žánru nepohybuje.. Výprava byla solidní, oba světy dotažené, akční scény dostačující, příběh zajímavý a hodně potěšila hudba, která své východní arabské kořeny rozhodně nezapřela.. Solidně rozehrán na pokračování, tak snad se ho brzo dočkám.. Příjemný zážitek a super originální odpočinek ;-) ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Akční scény dobré, jinak splácanina která mi doteď nedává smysl, ani pořádně nevím o čem to bylo. Když to všechno běželo jen v jeho hlavě, tak proč by se u toho ještě musel hýbat fyzicky? - vždyť to je úplný nesmysl. Dále to rameno je taky přece úplná blbost, když to má kolem pasu tak třeba kotoul je nemožné s tím udělat - samozřejmě tvůrci to ví, takže kdykoli když dělal kotoul nebo přemet atd. tak to rameno nikdy ukázané nebylo - tvůrci vsázeli na to, že divák je omezenec, kterému takovéto detaily nedojdou. Příště trochu víc myslet. ()

tomxxx 

všechny recenze uživatele

Proč já se na to díval? Nečekal jsem moc, ale plitké prd mě docela překvapilo. Děj o ničem a dialogy hrozné. Čekal jsem, že triky budou stát za to, ale byli horší než v cut scénách hry. Přitom se z látky dalo vytěžit hodně. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama