Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 4

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

s.e.p.p odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů roku 2016 a to myslím smrtelně vážně. Hloupé, nelogické, vrcholně nudné a navíc vizuálně mdlé. To jak se tvůrci od začátku oháněli kecy o praktických efektech a kaskadérských kouscích teď působí trochu směšně, protože akční scény jsou špatně natočené a ještě hůř sestříhané, což veškerou, jakkoliv trvrdou práci na place totálně zabíjí. Spousta scén je navíc doplněná o dost špatné CGI a nebo utopená v jakémsi kouřovém oparu a podivných světelných odlescích, které filmu dodávají punc lacinosti. Myslím, že tohle by zasloužilo slupnout víc malin než BvS. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Princ z Persie mě jako herní adaptace nadchl více. Začnu pozitivy: Španělská inkvizice možná nebyl zrovna nejlepší výběr, ale akce se poměrně povedla. I bratrstvo assassínů nebylo špatné a ukázali i trochu parkouru. Mohli ale vybrat lepší oblek (především, nějaký bílý) a také se inspirovat nějakou hrou jako třeba Rogue nebo ACIII. Jeremy Irons byl skvělý přídavek do filmu, ale ostatní to měli naopak. Chyba je především ve scénáři, kdy i ze skvělých herců jako Fassbender a Cotillard nedokázali vytřískat maximum. Velmi ploché dialogy. Tak nějak nešlo pochopit, jak by Jablko z Edenu zastavilo všechno násilí na světě a zničilo Assassíny. Ještě k tomu hrozný, otevřený konec. Škoda, teď se dalšího dílu, nebo remakeu nedočkáme za dalších 10 let. P.S. Je velká škoda, že film nebyl Rko, takhle když tam Aguilar používá svoji čepel a podřízne někomu krk, ani kapka krve nevystříkne, a to je prostě až moc divné. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to nebylo vůbec tak špatné jak lidé a moje okolí vypráví. Škoda nevygradovaného finále a špatného příběhu. Ovšem vizuál a akce byli super. Jediné co mi více méně vadilo jsou scény z historie. Kde jsem měl pocit, že celé Španělsko má sakra problém s výfukovými splodinami nebo tam až přehnaně moc topí nebo zrovna celé hoří. Vážně to ten kouř musel být opravdu v každém záběru? :D 3* 65% ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Historické pasáže boli skvelé. Sadol mi aj vizuál a hudba. Scenár ale ostal niekde v pozadí. Zo začiatku to ešte dávalo zmysel, ale ten koniec je tragédia. Respektíve, tento film ani nemá koniec. Končí-nekončí. 60% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Pořádně navoněné hovno. Předstíranému stylu se říká póza a ta tu má snad předplacenou permanentku. Neuvěřitelné, jak je možné zabít tak slibný námět. Myslím si, že s filmem to začalo jít do prdele, když se odpovědní exekutoři rozhodli změnit poměr historické a současné polohy příběhu (v hrách dominuje historická linie, tady je to naopak) a když se rozhodli přiškrtit charizma námětu kompromisní přístupností PG-13. 50% ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

Ona mě ta akce i bavila, bohužel jsem si u poloviny důležitých věcí, co se ve filmu stala, říkal "eh, proč? co?" ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Hru jsem nikdy nehrála, ač jsem o ní slyšela a mám v plánu se jí podívat na zoubek. Film nebyl žádné terno, ale celkem jsem si ho užívala. Škoda, že nebyla stěžejní a propracovanější ta historická část, ta mě opravdu bavila. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Zvláštní patlanina, která ze své podstaty chce a musí být akční a zároveň do toho komponuje velice podivný filozoficko-náboženský problém. Spojit dva úplně odlišné světy (akce+filozofie) je nadmíru těžké a tady se to nepovedlo. Navíc tam bylo dost drahé vaty a scénář nakonec v plně nahotě odhalil svou béčkovost/nedomyšlenost/zbytečnost. 50%. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Na předělávku počítačové hry to nebylo vůbec špatné. Pěkné efekty, slušná akce a celkem ucházející příběh. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Z her nijak neuchcávám, už u nich mi vadil ten sci-fi podtext. Kdyby hry a film využily atraktivního námětu a zůstali pouze u historických bojů Assassins proti Templářům, udělali bý líp. A když už tam to cestování myšlenek musí nutně být, tak to třeba zmínit v úvodu, pak diváka vrhnout do historie na celou stopáž filmu a finále zase ukončit v moderní době. Takhle se jenom debilně skáče z virtuální reality do historického filmu a než se stihnete vcítit do toho děje, skočí se zas jinam. Vizuál absolutně odporný. Neustálý prach a špína před obrazovkou není atmosféru tvořící, nýbrž silně iritující. Pobavili také templáři s GPSkama, nebo satelitním sledováním, jinak si totiž neumím představit, jak se někdo, kdo hbitě skáče po střechách městských budov natlačených na sebe, neumí schovat před pronásledovateli tam dole na chodníku. Snad asi jediná hra, která si za svoje zkurvení může sama. ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

I když jsem se vehementně snažil nečíst si žádné články ani recenze, abych si neudělal předčasný názor, bohužel i pouhé titulky a nadpisy na různých webech v den premiéry naznačovaly, že se o žádný hit nejspíš nejedná. S tou spoustou negativních ohlasů okolo by si člověk řekl, že bude těžké jít do kina pozitivně naladěn, ale já jsem si zachoval svůj klid. Akční pasáže z minulosti jsem naprosto hltal, ale to jsem věděl už dopředu, že když mě film bude nudit, tak za to bude moct dějová linka v přítomnosti, ale tím neříkám, že mě ve hře nudila, to vůbec ne! Ale i filmová přítomnost byla velmi fajn a i do ní byly poté zařazeny pořádné akční pasáže, za což jsem tvůrcům vděčný. Co se týče herců, tak si myslím, že by obsazení mohlo být úplně jiné a nic by to na mém názoru nezměnilo, možná až na hlavního hrdinu, kterého Fassy zahrál na jedničku. Soundtrack byl taky super a protože jsem skalní fanoušek herní série, tak jsem si téměř v každé scéně našel analogii s nějakou scénou ze hry a kvůli tomu mě samozřejmě film bavil ještě víc. Jedna věc na závěr..myslím, že filmu trošičku uškodil PG-13 rating, protože když už někomu přeříznete krční tepnu, tak přeci nějaká ta krev téct musí. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Výborný vizuál, výprava ,dobrá kamera, a akční scény ze středověku, to je rozhodně plus. Dementní scénář, nudné dlouhé scény v moderní době, hromada wtf momentů je rozhodně mínus. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Hlavním tahákem her je hraní za assassina a až pak příběh v realitě. Jenže to si filmaři asi zapomněli zjistit, takže se nešťastně velká část filmu táhne v přítomnosti a skoky do vzpomínek tak uvidíme pouze třikrát. Vždyť je to taky škoda, když byla akce mnohem záživnější než docela nudná část v Abstergu, kde scénář rozhodně nepomáhal. A nesmím zapomenout na zcela zbytečné kamerové nálety nebo téměř čtyřhodinové záběry orla. Když nad tím tak přemýšlím, tak mohla kamera zabírat scény přesně naopak, prostě to nebylo dobře nasnímané. Ne pro účely Assassin's Creed. Hudba obstojná, herci také, nápad s pohyblivým animem se mi líbil. Dvojku radši nezkurvěte. ()

obivan568 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, co napsal Tom Hardy, ale dodám něco svýho. Celkově mě to bavilo hodně, ale ten film má víc záporů než kladů. Potřeboval by delší stopáž, aby i část v minulosti měla vlastní příběh. Přišlo mi, že je to celé natočeno pro efekt, souboje tak vypadají spíš jako umění a ne jako pravý fyzický boj, k tomu je všude pořád mlha, aby to vypadalo "špinavějc", vzhled animu to samý... Je to lepší než Warcraft, ale dovedu si představit, že lidem, co nemaj se hrou zkušenosti to bude připadat směšný. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Ani jednu hru ze série AC jsem nehrál, takže jsem na to koukal jako na normální film. Měl jsem problém se dvěma věcmi (hlavně s těmi to dvěma) - akce mohlo být více a příběh a postavy mě nedokázaly upoutat a zaujmout. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Další z řady nepovedených videoherních adaptací, která ale vzbuzovala díky atraktivnímu tvůrčímu týmu veliké naděje a proto její neśpěch bolí o to víc. Zajímavý koncept předlohy tvůrci těží minimálně a příliš se ani neobtěžují se srozumitelným vysvětlováním jeho principů a měl jsem pocit, že pokud bych nebyl obeznámen s herním vzorem, často bych se nechytal. Film jakoby cíleně vynechával nejzajímavější části námětu a soustředí se jen na ty slabší a místo častých výletů do minulosti setrváváme většinu času ve sterilní a nezajímavé dějové lince v současnosti, která se neskutečně vleče a nemá co nabídnout. Při akčních scénách v době minulé film září a ukazuje svůj plný potenciál, ovšem čas tam strávený se omezuje na minimum a tak jde pouze o záblesky naděje. V tomto případě evidentně došlo k nepochopení předlohy, díky čemuž vznikl nudný snímek, který nemá čím pozitivně zaujmout. ()

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Jakožto laik, který nemá srovnání s hrou mohu snímek jen pochválit. Hned v prvních záběrech zaujme kamera a působivá výprava, která lahodí oku. Hudba je to jediné co ze hry znám a i tu filmovou mohu pozitivně ohodnotit: duchem se předloze přibližuje... a lahodí tak pro změnu uchu. Zalíbila se mi natolik, že hned při příchodu domů jsem si soundtrack šla pustit. Herecké výkony jsou standardně dobré, tak jak se u Marion a Michaela dá očekávat. Výborně natočené jsou pak akční a bojové scény... Pro dlouhé době mohu říct, že jsem u nějakého filmu měla vysoká očekávání a nedostavilo se zklamání. ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Prečo ten hate? Všimol si niekto prácu kameramana? Už dlho som nebol tak potešený kamerou. Jediné čo mi vadilo, boli close-upy pri bojových scénach,pretože boli podľa mňa choreograficky kvalitne prevedené. Rovnako sa mi páčili parkúrové scény a Fassbenderov herecký prejav. Čo film ale sťahuje dole sú dialógy. Niekedy som sa až mal chuť sa chytiť za hlavu čo za perly som počul. Akoby som pozeral Star wars II :D Samotné zasadenie príbehu do Španielskej inkvizície by som považoval skôr za mínus, nakoľko sú v histórii zaujímavejšie udalosti, ktoré zahŕňajú kresťanské konflikty a dali by sa previesť do filmu. Hudba a zvyšní herci boli priemrní, rovnako podanie samotného príbehu bolo dosť kŕčovité. Páčil sa mi však fakt, že hoci som hral iba jednu hru a nie som zďaleka najväčším fanúšikom AC tak som sa bavil a niektoré scény dokázali nabudiť skvelú atmosféru a emócie. Sú to slabé,ale 4 hviezdičky. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Jako ono to nebylo tak úplně špatné, ale... Ale něco tomu chybělo. Přišlo mi to celkem nedotažené a strašně mě sr.lo to jak každou akční scénu z minulosti v tom nejlepším ukončili drastickým návratem do současnosti. Navíc je to Assasin´s Cread a všichni od toho čekáme úžasně akční minulost, která tam sice je( a ta honička je naprosto dokonala) ale jak jsem již psala je nevkusně ukončována, přerušována či prolínáná se současností a navíc zabere jen cca polovinu filmu. Možná ani tolik ne. No a ještě jedna věc- film je plný vysvětlovaní a mluvení, ale vlastně vám nic nevysvětlí...PS: taky Vám ta doktorka přišla strašně neiteligentní?..Pravě jsem to viděla podruhé a vím co je na tom filmu (nejvíc) spatne je to ta doktorka-spatne napsana a spatne zahrana a tim uplne nici zbytek filmu.... ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama