Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 8

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

hazaba 

všechny recenze uživatele

Film, od kterého čekáte vyčištění hlavy, žádné velké myšlenky, spoustu efektních skoků a soubojů s mečem, pukem, nožem a dokonalého Michaela Fassbendera :-)? Pokud ano, budete spokojeni jako já. Pokud ne, koukněte na něco jiného... ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne, keď "artový" režisér natočí akčný blockbuster.(?) Jeden z problémov "Assassin’s Creed" je debilný príbeh, respektíve premisa z ktorej vychádza, a teda, že problémy vo svete vyrieši nejaké zázračné, "ezoterické", biblické jablko. Ešte väčší problém je, že z tejto premisy vychádzajú vedci... S týmto všetkým sa museli tvorci filmu vysporidať, ak chceli zachovať ducha hernej predlohy. Čo nevadí v pc hre, môže vadiť vo filme. ____ Chcelo to trochu viac rozobrať postavy a ich debilné repliky (česť výnimkám). O Callumovi síce vieme niečo z jeho rodinného pozadia (že matku zabil otec,...) to však úplne nestačí. Emocionálna zložka funguje...občas..., na mňa zafungovala hlavne v "minulosti" - scéna so smrťou "Assasinky". Najsmiešnejšia scéna je určite tá, čo Michael Fassbender - bez trička a jeho divný kamaráti - tiež väzni, čakajú na vpád "bacharov", ktorý tam v behnu (s obuškami) ako naštvaný, ožratý, futbaloví fanúšikovia (ktorým už život nie je milý)...namiesto ptofesionálnej, opatrnej zásahovej jednotky ____ Akcia je celkom v pohode. Keby sa film viac sústredil na dianie v minulosti a akciu dostal do "epickejších" rozmerov, vyhol sa zbytočnej "jablkovej mytológií", vznikol by film pre mňa pravdepodobne pozerateľnejší. V momentálnej podobe to na mňa pôsobi skôr ako nejaká zlátanina, kde zrazu príde koniec, a čo?! a nič... 60% ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Z her znám akorát tak název a hlavní postavu v typickém plášti, ale z jejich příběhu vím prd. A taky vím, že se tam pořád někde skáče a záběry z okolí jsou tam úžasné a přesně tohle jsem čekala i od filmu. Z traileru to vypadalo, že taky přesně tohle dostanu, ale po shlédnutí filmu jsem trochu zklamaná. Někdy to bylo pěkně barevné, někdy zajímavě akční, ale celkově mě to moc nenadchlo. V příběhu jsem se občas trochu ztrácela a někdy už to na mě bylo vážně zdlouhavé a otravné. Jenže Fasťu a Marion mám nesmírně ráda a doteď se jim podařilo zkrášlit mi snad každý film, že i zpětně si z Assassin´s Creed pamatuju hlavně ty dva a k nim už jenom ty hezké věci, ty otravné se mi pomalu vytrácí, a tak se z tohohle filmu v mé paměti stává čím dál lepší snímek. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Škoda, že první polovina filmu je plná mluvení, na to jsem nebyl připraven. Jinak akční scény jsou super a mají atmosféru, hudba má grády, prvků ze hry je taky dost. Osobně bych uvítal mnohem větší důraz na historickou linku a mnohem méně prostřihů do reality. Pak by byl i čas věnovat se pořádnému příběhu. Tentokrát za 70% a doufám, že bude dvojka s výše uvedenými změnami. :) ()

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Film, který mě ani neurazil, ani nenadchnul. Nadprůměrné scény střídají scény nepovedené až nesmyslné. Vlastně veškeré záběry z minulosti tedy ze Španělska jsou skvělé. Bitky vypadají velice velkolepě a parkour se taky povedl. Jenže pak přicházejí scény z přítomnosti, kterých je ve filmu přebytek. Většinu času jsou nudné a ani nedávají smysl. Celou tuhle tajemnou nudu doplňují herci, kteří vypadají, že ani neví co mají dělat. Film se snaží tvářit jako neobyčejný, ale bohužel mu to moc nejde. Průměr až lehce nadprůměr. 60%. ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Filmy dle her nebývají většinou kvalitný a Assasin nebyl výjimkou, navíc se neuvěřitelně dlouho táhne. Pár světlých momentů tam sice bylo, nicméně celkově dost podprůměr. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Zvlastny,ale zaujimavy dobrodruzny akcny sci-fi film,celkom vydareny namet,dobre bojove sceny,aj po vizualnej stranke sa mi to pacilo,cize spokojnost...:-) ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Maximálně nedivácký film. Nepotěší fanoušky her, protože v minulosti se odehrává jen pár scén a všechna zbylá péče je dána přítomnosti, a moc nepotěší ani jiné diváky, protože je pomalý, málo akční a věnuje se více příběhu a skvělým hereckým výkonům. Ale to právě musím pochválit a díky tomu, jsem si tenhle film užil, i přes hluchá místa. Musím jen vyslovit lítost, že další odvážnější blockbuster nebyl úspěšný, a proto nehrozí žádný odklon od současné hollywoodské produkce. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Takový malý příběh na úvod: Před dvěma roky jsem k vánocům dostal od své drahé ženy herní konzoly a ano, hádáte správně první (a nakonec vlastně i jedinou hru) kterou jsou do oné magické krabičky zasunul byl právě legendární Assassin’s Creed. Tak to bylo něco málo z košaté historie naší rodiny a teď zpět k akčnímu dobrodružství ještě stále ne úplně zkušeného Justina Kurzela. Vzhledem k mé úvodní vsuvce zajisté uznáte, že samotné zhlédnutí bylo tak trochu povinností. No a fifty-fifty. Geniální (dost možná jedny nejpropracovanějších, co jsem doposavad měl tu čest) akční záběry (opravdu jsem si místi připadal jako ve hře) se střídají z nezáživnými a zmatečnými sekvencemi z tejného zařízení. Vždyť já jsem vlastně neměl ani tucha o co ve filmu jde...jenom jsem jako malý Jarda čekal na další středověký parkúr. Akce zkrátka válcuje úplně všechno. Nulový herecký projev Fassbenderga s Cotillard, děj, atmosféru....prostě všechno. Takže kdo preferuje vdolky před holkama, vyřádí se do aleluja. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Úsvit assassinů? No nevím. Vizuál jsem si užíval, ten byl hodně hodně povedenej, podmalovanej povedenou hudbou. To zkrátka bylo labůžo. Ale to u filmu není vše. U filmu je důležitej příběh. A ten tu, vážení, nebyl! Prostě nic, zero, nada! Bylo to plný jakýchsi vzletných proslovů, velkých myšlenek, ale úplně o hovně. Jaký jablko? Co s ním chtěli dělat? Vymýtit násilí? Nastolit všeobecnej mír? Nebo co to bylo za hovadinu? Takže prdnu tomu dvě, za to že mému oku to lahodilo a uchu se to líbilo, ale mozek dost protestoval! ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Já věděl, proč se mi do této herní adaptace nechtělo. Za a) jsem nikdy žádný díl herní série nehrál, za b) vypadal námět hodně sušše a za c) protože nemám rád Marion Cotillard. Film se neskutečně vleče, twist prokoukne i malé dítě, které žádný díl série nehrálo po 30 minutách, scény ze současnosti hrozné. Akce z dob inkvizice byla natočená svižně, ale taky extra neohromila, ovšem proti nudnému kecání v současnosti působila jako živá voda. Upřímně se nedivím, že film v kinech nikoho moc nezajímal a propadl, každý raději šel na SW. 2* ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Už obsazení dávalo najevo, že nepůjde jen o další videoherní adaptaci na zakázku, ale že tady se bude chtít vypotit dobrý film. To by samozřejmě nešlo bez solidního rozpočtu, kterého se Justinu Kurzelovi dostalo a mohl tak přenést na filmové plátno velkolepý feeling, který se dá při hraní Assassina zažít. Ty návraty s pomocí vizuálně vymazleného Animusu v čase zpět jsou dechberoucí, stejně jako potěší opakovaně a bezchybně využívaná ptačí perspektiva, která k tomuhle materiálu prostě patří. Po vizuálně řemeslné stránce Kurzel potvrzuje talentovaného tvůrce, který si umí vybrat herce (Fassbender dodává celému filmu potřebné charisma) a nebojí se riskovat. Jako vždy jsem se u videoherní adaptace bál příběhu, ten ale šlape od první téměř do poslední minuty, moc se nemaže s neználky série, jde přímo k věci a očekává znalost materiálu, což mě v tomto případě nevadilo. Škoda jen, že konec proběhne až nečekaně rychle a na můj náročný vkus prostoduše (holt čekám zrovna tady něco mnohem rafinovanějšího), jinak by to byl ještě zapamatovatelnější kus. Uvidíme jestli dostanou producenti odvahu na dvojku. Se stejným tvůrčím týmem bych byl pro. 83% ()

Luisis 

všechny recenze uživatele

Jedna velká nuda a obrovské zklamání. Jsem fanda her s Assasinama již od prvních dílů a tohle byl pro mě ztělesněný dávný sen.UBI tohle strašně podcenilo. Režisér ktery ma za sebou jen 3 prumerny filmy a pritom Assasina ani nehral.!!!!!!!!!! Dopadlo to katastrofálně.jedna hvězda navíc za 3D - 55% ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Pekné choreografie útekov a súbojov. Inak prázdne a sterilné. Viac krvi som videl v reklame na zubnú pastu než v tomto filme, kde sa hrajú, že si podrezávaju hrdlá. 2 z 10 ()

Lukasinoo 

všechny recenze uživatele

Prelínanie medzi skutočnosťou a spomienkami bolo pekne spracované. Akčné bojové scény sa mi veľmi páčili aj herecké obsadenie. Marion Cotillard som si na začiatku pomýlil s Milou Kunis. Celkový dojem mi nepokazil ani planý poplach v kine po ktorom nasledoval výpadok prúdu. :-D ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Cientos de personas querían. Cientos de personas, cientos de sabores. No ale teraz vážne, ja som bol asi na inom filme. Čo mi vadilo bol zrejme len prehnaný počet prelínania medzi animusom a španielskom. K tomu ešte aj zopár nezmyselných viet ale celkovo ten scenár nebol taký zlý ako niektorí tvrdia. Jednoducho treba byť aj trochu domýšľavý. Priestor na to bol, striedanie tempa bolo cool. Vlastne tu bolo všetko bohovské. Kameraman by mal byť bezkonkurečne odmenený zlatou pleškou. Ako som to tvrdil pri macbethovi, že bude vlastne skvelá príprava pre niečo ešte lepšie, tak sa to aj splnilo. Gratulácia...už viem kde sa skrýval film roka. Zo sály som odišiel posledný. Vážne ma zaujímalo kto a čo sa podieľalo na tomto filme pretože nejako mi to nesedelo z tým rozpočtom. Tí komparzisti tam boli asi zadarmo :D (98%) Nutnosť vidieť a počuť na veľkom plátne. https://www.youtube.com/watch?v=9BLseWEf2Pk&list=PLh4Eme5gACZEQGvGa0s6Jw-FMkyK1v_LO Po druhom zhliadnutí mi došlo že ten kto tomuto filmu dal menej než 5 alebo 4 hviezd je skurvený templár. Sakra, zajtra si to pozriem znovu! ()

Narayan 

všechny recenze uživatele

Jediné plus za hudbu, a semtam zábavný parkour ve středověkých kostýmech. Zbytek - a scénář především, je vymaštěnost na entou, skoro na hranici opuštění kina ještě s nedožranym popcornem a půlkou coly. Když se u některých dějových zvratů půlka kina ironicky směje, i gorila po vícenásobné lobotomii pozná, že tady něco hrubě nevyšlo. Jediným koukatelným filmem podle PC hry tak zůstává Warcraft...bohužel...jo a samozřejmě Mortal Kombat, hehe ten je epic..:) ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Assassin’s Creed jako film to má hrozně těžké. Na jedné straně jsou fanoušci herní série, kteří jsou ohromně natěšení, až uvidí filmové zpracování, ale zároveň jsou připraveni každičkou chybičku či nedostatek zkritizovat. Na druhé straně jsou tu ti ostatní, kteří podle mě ani na ten film nemusí chodit, protože nemají nárok pochopit všechny souvislosti a patřičně si film užít. Pro nezasvěceného to musí být strašný guláš všeho možného s nekoherentním dějem. CO SE MI LÍBILO: Ubisoft se rozhodl zasadit děj filmu do prostředí, které ještě nebylo herně zpracováno. Kopírovat reálie nějakého dílu by skončilo katastrofálně, protože by to bylo zkrátka neproveditelné jak obsahově (příliš mnoho informací), tak kvalitativně (herci, prostředí). Film obsahoval řadu věcí, které nalezneme v každé hře série. Uvedu jen některé: Leap of Faith (velice povedené), Bleeding Effect (ještě lepší), asociace řádu Assassinů s důležitými dobovými osobnostmi (zde Kryštof Kolumbus), pohled na město při vstupu do Animu + orel, a mnoho dalšího. Co zvládl film dokonce ještě lépe než hra, byl samotný Animus. Robotická paže, umožňující uživateli promítat reálně prožívané vzpomínky do skutečnosti se mi zdá mnohem realističtější a živější než nějaké lehátko. Parkourové scény byly výborné, ale bylo jich žalostně málo. Líbilo se mi zachování věrnosti původnímu jazyku vzpomínky.. děj se odehrával ve Španělsku, takže se mluvilo španělsky. Žádné zjednodušování scénáře angličtinou. Je toho spousta, nemůžu si vybavit všechny momenty, které mi vykouzlily úsměv na rtech. CO MI CHYBĚLO: Hrozně jsem se těšil na jakousi formu loading screenu při vstupu do vzpomínky v podobě postavy, stojící uprostřed mlhavého bílého prostoru. To bohužel zcela chybělo. CO MI VADILO: Celý děj je hrozně zhuštěný. Snaží se obsáhnout vše potřebné k tomu, aby divákovi podal základní informace o celém konceptu. Ve výsledku to pak paradoxně vypadá, že se v celých dvou hodinách skoro nic nestalo. Skutečně to pak působí, že film má pouze začátek a konec, bez toho důležitého uprostřed (jak už v komentáři píše Pedestrian). Chybělo mi více scén z Granady a Seville. Assassin’s Creed je z velké části založen na průzkumu a tady to působí celé hrozně prázdně, protože skoro nic nevidíme. Chápu, že na to kvůli zhuštěnému ději nezbyl prostor, ale je to veliká škoda. Z mého pohledu pramení všechny nedostatky ze zrychleného, zhuštěného a zjednodušeného děje, ale s přihlédnutím k tomu, že to prostě líp vyřešit ani nešlo, není moje kritika úplně férová. Za mě silnější 3*/ slabší 4*. Kino jsem si užil. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Jako milovník série jsem se velice těšil na tento film. Z řemeslného hlediska mu nelze prakticky nic vytknout. Film střídá jednu povedenou akční scénu za druhou, atmosféra je plná napětí, do toho hraje temno-depresivní hudba. Co víc si přát. Příběh věrně mapuje první hru. Bere si z ní to nejlepší, ale zároveň i to nejhorší. Pár detailů mohl Kurzel dotáhnout do dokonalosti – mohl se více ponořit do nitra hlavního hrdiny Calluma, lépe vysvětlit novodobé templáře, ukázat v akci Kousek ráje, kolem kterého se točí film. Zkrátka z hlediska scénáristického se najdou věci, které by se daly zlepšovat. Je děj přímočarý? Ano, je. Je děj předvídatelný? Ano, to také je. Nicméně to neznamená, že film je špatný. Ctí první hru a vychází z ní. Ubisoft musel zkrátka nějak začít a představit nám celý svět asasínů. Snímek nám nabídne tři skvělé akční sekvence, povedenou hudbu a představuje nám zajímavé téma prolínání minulosti a současnosti. Sice si dokážu přestavit poslední třetinu filmu trošku jinak a po návštěvě kina mě hned napadlo spoustu alternativních konců, jak by film mohl skončit a co by se dalo vylepšit. Nicméně si myslím, že Kurzel to dokázal a zlomil kletbu špatných filmů na motivy her. Z kina jsem odcházel spokojený a tajně doufám v rozšířenou verzi, která setře z podlahy poslední neduhy filmu. A také doufám v pokračování. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama