Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 3

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

Kotletka 

všechny recenze uživatele

Asi chcete vědět, jestli na Assassin’s Creed jít nebo ne (pustit nebo ne). Těžká otázka! Nedává to žádný smysl a přesto je to hanebně předvídatelné (paradoxní že).. Je při tom diváku taky trochu trapně za ty herce, co musejí říkat. No rozseknu to, jestli si hodně vážíte svýho času, nekoukat. Jestli Vám jde jen o bitky, kopy, kopí a sekaný prsteníčky, tak tam něco vykoukáte.. Co bych udělala jinak, být některá z filmových postav (SPOILERY): 1) Jako sexy asasínka bych skopla ze střechy ultimátního záporáka, když se tam zrovna rozplácl a tak tak se vyškraboval za mnou 2) Jako jeden z asasínů v jídelně bych si normálně sedla k nováčkovi a vysvětlila mu, co po něm chtějí a proč. Rozhodně bych se nechovala tak, aby si myslel, že je mezi nějakýma pošahanýma vymaštěnýma troskama (což přesně udělali) a klidně jim Jablko vydal. 3) Jako tatínek bych nejdřív zabil synka, nemělo žádný smysl zabíjet maminku, když nebyl mrtvej mlaďoch. P.S. Když už na to koukáte, dejte si k tomu extrémně opulentní jídlo, abyste to rozdýchali (lososový burger?) ()

VyViteKdo 

všechny recenze uživatele

Nevím co k tomu říct. Příběhově to bylo celkem dobře zvládnuté, ale pro nefanoušky je celá podstata konfliktu španělská vesnice, protože v samotném filmu toho moc řečeno nebylo. Hodně mi vadily některé technické věci, které se moc nepovedly (pár přetáčených záběrů, celkově kamera a střih). Ale to hlavní, konec...absolutně odfláknuté. Scénárista je asi spokojený, ale já teda rozhodně ne. Taková to byla příležitost a oni ji takhle zničí. Ale film zaujme, výsledné zpracování hlavně částí v animu je opravdu věrné (všechno je špinavé, hnusné a všechno) a proto dávám i přes tu hromadu výhrad čtyři hvězdy. Prostě mě to donutilo nechat se krmit popcornem jak jsem byl zažranej a to je důležité ;) ()

Eduardo 

všechny recenze uživatele

WARNING: Spoilery - Vysoký rozpčet bolo vidieť na každom kroku, akciu to malo dobrú, pasáže v minulosti som si užíval a ani tie v súčasnoti nenudili, ale ten scenár bol jednoducho zlý. Príbeh prvých troch (resp. 5 ak počítame aj datadisky) častí nasáčkovaný do jedného filmu, kde je všetko vyrozprávané ako z rýchlika... hlavne bleeding effect hneď po prvom vstupe do animusu mi prišiel dosť nezmyselný (v hrách sa to začalo diať až niekde v polovici druhej časti, kde už sledujeme príbeh druhého predka), celá naháňačka za jablkom nemala ani hlavu ani pätu, a o assassinoch v abstergu ani nehovorím... mali to rozprestrieť na viacero filmov, resp. predĺžiť stopáž ešte o takú hodinu a určite by to dopadlo podstatne lepšie. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Hmm ........ celkom dobré. Po úvodných recenziách som čakal všetko možné, ale tento film bol relatívne solídny. Tí čo hrali hru budú asi nespokojní, ale ja, ktorý som Assassin's Creed nikdy nehral môžem byť spokojný. No naj film roku to asi nebude, ale mohlo to dopadnúť oveľa horšie. Michael Fassbender bol skvelý ako obvykle a celkovo si myslím, že casting vyšiel nad mieru. Opakujem, to, že sa to úplne nedržalo hry mi nevadilo a dej bol v poriadku. Tak uvidíme, či sa tvorcovia pokúsia o pokračovanie. Ja by som sa tomu nebránil. 80 %. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Jablko, templáři, assassini, jablko, spousta běhání po střechách a zase to jablko. Hru znám jen okrajově, tak nevim, co na to pařmeni, ale pro mne jako pro diváka je to nuda. Kdo má rád historický filmy, můžou mu vadit sci-fi prvky (já to mám naopak), z tempa filmu bere na spaní a příjde mi, že se při natáčení dost nudili i sami herci: 2,5* ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že tenhle film, jeho zpracování i vše v něm obsažené bude vyvolávat hodně rozporuplné reakce. Za sebe ale můžu vyjádřit velmi pozitivní pocit z jeho vizuálu a celkové svébytnosti, která jde zcela proti standardům a nebojí se experimentovat a vytvářet vlastní pravidla hry. Více podobných osobitých tvůrčích počinů vystupujících z holywoodských mainstreamových nuďáren prosím. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Hrou jsem nepolíbenej, takže nebudu (ani nemůžu) nijak srovnávat. Nejlepší, co Assassins Creed přináší, jsou pěkný scény z historickýho Španělska. Jenže těch je bohužel znatelně míň než scén ze současnosti, ve kterejch se hlavně kecá a Lynch se buď vrtí na Animusu nebo zádumčivě pobíhá po Abstergu. Scénář působí béčkovym dojmem a neobsahuje žádný vtípky nebo hlášky až bych řek, že se bere moc vážně. Možnost najít si k hlavním postavám nějakou cestu divák prakticky nemá (resp. motivace postav je většinou nejasná nebo přímo nepochopitelná) a v důsledku toho zustává jinak skvělej Michael Fassbender uplně nevyužitej, protože prostě nemá co hrát. Kdyby nešlo o blockbuster, možná bych opatrně hovořil o sympatický žánrový jednohubce. Při pohledu na víc než sto megovej rozpočet ale fakt měli zejména scénáristi odvést mnohem lepší kus práce. Třetí hodně slabá hvězda za vizuál a atmosféru historickejch scén. ()

rukay 

všechny recenze uživatele

Příběh ve hrách je jako příběh v pornu. Očekává se, že tam nějaký bude, ale vlastně o něj vůbec nejde. Proto je skutečně na pováženou vůbec přemýšlet, že by se z toho dal uvařit dvouhodinový celovečerňák. Výsledkem je bohužel, dle očekávání, pouze řídká nastavovaná kaše plná absurdních dějových zvratů, nevykreslených hrdinů, a předvídatelného závěru. Aneb kdo buduje charaktery postav - ztrácí čas. K tomu mne jen napadá, že tohle je snad první film, ve kterém se scénáristům podařilo s úspěchem zařídit, že žádný herec nemá dost prostoru! Což je tedy trestuhodné, neboť namakanému Fassbenderovi tu i ve vedlejších rolích sekunduje jedině vybraná společnost. Na druhou stranu, mohlo to ale asi dopadnout i hůře, a aspoň na choreografii akčních soubojů se tu jde pěkně od podlahy. I když je to bohužel v úsměvném kontrastu s nedomrlým ratingem PG-13, který šarvátky řádně sterilizuje pro potřeby cílové skupiny zpitomělých obtloustlých náctiletých klávesnicových leštičů. Takové středověké souboje bez kapky krve není zrovna něco, co by při absenci smysluplného příběhu nějak zvlášť uchvátilo, a člověk má místy pocit, že by bylo zábavnější se jít dívat třeba do záchodové mísy. Zoufalé 2**, a ještě štěstí, že to snad nemá mít dvojku. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha nepovedených filmových adaptací počítačových her. Už jsem ale přišel na to, proč tomu tak je. U hraní hry která má alespoň nějaký obstojný příběh (AC má opravdu hodně co nabídnout) strávíte hraním hry i dvacet hodin (někdy i více). Kdežto film musíte chtě nechtě vtlačit do nějakých dvou hodin. Už jenom tato rovnice mluví za vše. Do toho všeho si na rozjezd vzali scénáristi špatný příběh takže nezaujatý divák odejde z kina totálně znechucen. Já jako fanoušek AC jsem byl pouze zklamán. Chyb se tu najde celá řada. Děj prakticky beze zvratů kterých je ve hrách hodně, prolínání současnost/historie je naprosto hloupě vyřešená. Ubral bych současnosti věnoval bych se více ději v minulosti. Absolutně tomu chybí adrenalin a nějaká výraznější hudba. Kladů by se taky našlo celkem dost. Když se děj odehrává v minulosti tak film vypadá po všech stránkách super. Kostýmy, výprava a choreo a celé to tak nějak zachraňuje Fassbender. Zbytek je jen do počtu a to díky nevýraznosti postav. Všeobecně se dalo začít jinak a hlavně hned u vzniku řádu jako tomu bylo ve hře. Takhle to spíše působí jako nějaká nepovedená vycpávka mezi počítačovými díly. Jako fanda dávám tři jako nezaujatý divák bych dal něco mezi jednou a dvěma… ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

A toto dostáva záporné recenzie? Ja neviem na aké filmy, obzvlášť herné adaptácie, narážajú iný, ale u mňa je to vypiplaná chuťovka. Hernú sériu má nahranú statočne a tak sa hrdo prehlasujem za znalca a tento film chválim. Chápem, že nešlo kopírovať herný dej a ani sa na neho pripojiť. To by sa publikom zredukovali na hŕstku hráčov. Každopádne štylizácia a hlavné črty franšízy je vidieť na sto honov a komu sa to nepáči tak si nezaslúži nič než Ordináciu, Paneláky a podobný paskvil. Každopádne 1 hviezda musí ostať zapovedaná. Záverečný myšlienkový veletoč som ale na prvú dobrú nepobral a je tu pár miest ktoré zaslúžili lepšie efekty, rozumej neodfláknuté. Tak, či onak, hurá do tmy na druhú časť, aby sme slúžili svetlu. ()

RidleyCrowe 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne podcenený film. Príbeh nie je vyrozprávaný klasickým hollywoodskym štýlom. Režisér Justin Kurzel ho zmixoval s umeleckou naráciou. Po väčšinu času je rozprávaní len v náznakoch alebo pomocou jednej, dvoch viet. Nedočkáme sa tak dlhých dialógových scén, kedy si postavy sadnú a porozprávajú sa o celej histórií Templárov a Asasínov alebo o minulosti postáv a o tom ako sa práve cítia. Ich psychológia a chovanie je vo väčšine prípadoch vyriešenie pomocou jednej vety, takže divák musí dávať veľký pozor o čom sa postavy rozprávajú. Rovnako rýchle sú aj akčné scény, ktoré sa svojou rýchlosťou strihu môžu rovnať bournovy. Zároveň akciu narúša neustálym prestrihávaním medzi súčasnosťou a minulosťou. Akcia ale ani tak nestráca na priehľadnosti a je v nej veľa nápadov. Dlhšie zábery režisér využíva len pri ustanovovaní priestoru a preletoch nad krajinou. To že Kurzel rozpráva príbeh po väčšinu času v náznakoch neznamená, že by nebol uzavretý a nemal kontinuálnu dejovú skladbu. Samozrejme dvere do ďalších pokračovaní sú otvorené ale príbeh Aguilara a príbeh zrodu asasína Caluma Lyncha je v tomto filme dokončení. A keď si spätne divák pospája všetko čo sa vo filme stalo a čom sa postavy rozprávali, dajú mu tieto náznaky dohromady klasický kontinuálny príbeh s osobnou aj pracovnou rovinou. Len režisér sa rozhodol tento klasický prístup pojať trochu inak a trochu potrápiť diváka. Preto je tento film veľmi zaujímavý a veľmi podceňovaný. ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Určitě to není tak špatný, jak se v recenzích na film vesměs píše. Ale ani to neni žádná pecka, která zacloumá procentama na ČSFD. Jak se dostaneme do středověkého Španělska, člověk zaslintá. Ono vlastně ani provedení Anima neni špatný. Probliky přítomnosti s minulostí jsou stejně tak parádně udělaný. Herci jedou na max. Efekty taky. Jen ten film je celej takovej zvláštně utahanej, nevím jak to popsat. Nevtáhne to. Něco tomu chybí. Atmosféra to určitě není. Možná ten "scénáristickej bordel", kterej zmiňuje každej druhej člověk ve svých komentářích. Kdo ví. Každopádně ten film určitě neurazí a odbude si svoje, takže za mě velmi slušný 3* s plusem. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, toto bola zlátanina. Pasáže zo stredovekého španielska boli síce atmosférické (a podporené zaujímavou hudbou), ale aj u nich sa pod pozlátkom skrývalo obsahové lajno. To naplno smrdí vo zvyšku filmu odohrávajúcom sa v súčasnosti v ktorej len nudne defiluje Fassbender s duchom neprítomnou Cottillardovou. Príbeh bol dosť o ničom už v hrách, tu sa ale ku koncu zmení v taký neprehľadný guláš, že som už vôbec nechápal kto, čo a hlavne prečo. Odfláknuté finále som doslova odzíval - až tak ma ten film nedokázal ničím zaujať. 4+/10 ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Pěkný, slušná akce, super výprava i kamera. Ovšem příběh v současnosti mě moc nezaujal a té akce v historii bylo trochu málo. Celkově to jasně vedlo na další díly, což je pro mě mínus. Víc akce a pěkných záběrů než v traileru nečekejte ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Nevím jak ostatním, ale mě to nepřipadalo jako adaptace herní předlohy. Asasíni měli mnohem vetší potenciál něž bylo viděno ve filmu. Upřímně doufám že další už nevzniknout - popřípadě že se toho ujme někdo zručný. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Hra Assassin's creed sa v podstate vyvinula z hry Princ of Perzia: Piesky času als. Sands of Tíme.A tak ako film k tejto hre bol skvelý tak sa to podarilo aj v tomto to prípade.Pri oboch filmoch som bol nadšený ako sa prostredie hry podarilo preniesť na filmovej plátno. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Nepřehledný a zmatený děj, akční scény to samé, je to špatně sestříhané, nesvícené, je tam spousta kouře přes který není nic vidět... Je úplně jedno, jestli je to adaptace videoherní či jakákoliv jiná, bez dobrého scénáře a schopné režie to prostě nejde. Velmi slabé dvě! ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama