Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 4

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Hru jsem nikdy nehrál, takže nemůžu soudit, jak moc je to hře podobný. Podle nasranosti v komentářích a hodnocení asi moc ne. Já se přiznám, že mě to moc nebavilo, některý scény sice dobrý, ale podobnej typ filmů zrovna nemusím. ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

Navzdory pár skvělým scénám, kompletně postrádá schopnost prvních dvou dílů hry vykouzlit tajemnou mytologii točící se okolo vzniku lidské rasy a o jiném vyložení biblických témat. Je až s podivem, jak dneska už spousty let stará hra dokáže s dějem pracovat mnohonásobně lépe. K tomu si přičtěte řadu dosti nesympatických herců, plno extrémních béčkových momentů a máte ve výsledku velmi slabé 3*. Zahrejte si raději první dva díly hry. ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct že to byl špatnej film....spousta nápadů a změn oproti hře byly dobré a zajímavé,hl. herec se taky snažil a v podstatě dabing v tomto případě je krásný easter egg vzhledem k tomu že ho dabuje herec co dělal Altaira z AC1,2..ale prostě ten film tak krásně buduje napjetí jak to dopadne že ve finále se to uspěchá a složí se to jako domeček z karet. Ty easter eggy ve filmu samozřejmě potěší,ale to produkt nezachrání. Samozřejmě to mohlo skončit hůř. Jasně,finální vražda je skvělá,ale vše okolo něj je uspěchané a špatně udělané že to končí tak klišovitě jak to skončit mohlo a doslova člověk nechápe chování jedný postavy co automaticky prohlašuje co každej béčkovej záporák co něco ztratil. Jenže v tomto ohledu je to až nesmyslné a zbytečně si film myslí že bude automaticky dvojka. Dát aspoň trochu víc péče do finále a krapet to více uzavřít film by byl na pomezí červených čísel. 65% ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

O existenci her vím, ale neprocházel jsem je. Přišlo mi to zbytečně chaotické, i když nápad není zlý, je to kombinace SF a fantasy s vymyšleným konfliktem mezi asasíny a templáři. Bohužel závěr filmu přinesl nesmysly i v kontextu toho, jaké prostředí a technologie byly představeny. Je tam vidět námět na druhý díl, ale pochybuji, že bude. Milovníci ptačích záběrů a fanoušci hry si mohou jednu hvězdu přidat. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Filmový Assassin mě bavil jakožto herního konzumenta a za mě dobrá práce Kurzela. Fassbender vynikajicí obsazení do role. Pro režiséra myslím hodně těžká a nevděčná práce, uchopit herní postavu a převést ji na plátno aby se jednak zavděčil svou představou milionům hráčů a zároveň těm co ani jednu hru nikdy nehráli. Já tleskám bravo. Má to atmosférický vizuál, akci i hudbu. 7/10 ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Herní adaptace to mají těžké. Kolik jste viděli povedených a širokým diváctvem přijatých filmů či seriálů vycházejících z počítačových her? ... AC není vyjímkou. Zavděčí se málokomu. U mě to bylo tak půl napůl. Nejsa zasažen hrami jsem úpěl už u zápletky á la Da Vinci Code. Na druhé straně nemůžu neocenit, že si film jde svou cestou, nevídaně zdařile integruje herní styl pohledu kamery. A akční sekvence mě bavily víc, než v Johnu Wickovi, který to má v popisu práce. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Strašně hloupý film, jehož existenci bych chápal, kdyby byl rozsekaný na spoustu dílů, které by byly vsazeny mezi jednotlivé kapitoly Playstation hry. Tolik krásných a skvělých herců, kteří netuší co mají hrát, jen tak ve filmu neuvidíte... . Islámské pozadí filmu v dnešní rozjitřené době komentovat raději nebudu. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi opravdu nesedlo. Assassin's Creed je film strašně rozvláčný a scénaristicky velmi rozmazaný. To hlavní z příběhu se odehrává,( jak už všichni asi víte) v současnosti. Zde vynikne plochost a nezajímavost postav a "unuzenost" herců ( Marion to opravdu odehrála jenom kvůli výplatě). Osud ani jedné z postav vás nezajímá. Scény z historie byli ovšem něco jiného. Zdařile zpracované akční pasáže z příjemného prostředí zaprášeného Španělska příjemně odsýpají. Jenomže opravdu se jedná jen o akční sekvence. Nedozvíme se nic o pozadí války mezi templáři a assassíny. Ani tak se nedozvíme nic o jednotlivých postavách a jejich motivaci či nedejbože historii. Ne takhle by to opravdu nešlo. Nerad to přiznávám ale Warcraft byl lepší 40% ()

tereez 

všechny recenze uživatele

...mít Michael to triko dole po celou dobu, dotáhl by to na 4/5; nebýt tam Michael, plácla bych tam jednu jedinou. Hru jako takovou jsem nikdy nehrála, nicméně ocituji-li chlapce sedící za mnou "to bylo podle hry jo? ani pi** voe", tak to zřejmě až tak nevadí. Hudba byla říznutá nejnovějším Mad Maxem, příběh Danem Brownem a logika zůstala místy rozřezaná úplně. Aby toho nebylo málo, konec prostě vyšuměl, žádný wow. No nic, jdu si raději spravit chuť kratičkou předělávkou asasínů od Normana.. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, hru podle které film je vlastním (hned několik) ale nikdy jsem se "zatím" nedostala k tomu si je zahrát. Ale z pohledu lajka musím konstatovat že film se povedl, je akční od začátku do konce. Udrží diváka v napětí a vizuálně je snímek velice příjemný. Když se jako divák necháte vtáhnout do příběhu ani si neuvědomíte že jsou to prakticky 2 hodiny. Každopádně myslím že adaptace je stravitelná i pro skalní fanoušky původní hry - protože ji ctí do jednotlivých detailů. A hlavní protagonisté odvádí výborný kus herecké práce. Shrnuli to - děj, zápletka, záporák, parkur, sci-fi vs. realita --> za mě spokojenost a dávám 70% a vůůbec bych se nezlobila, kdyby za pár let bylo pokračování ve stejném koukatelném stylu. ()

Rincewind 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásné, akce také velmi dobrá, příběh přece jen zajímavější, než jsem původně čekal. Celkové hodnocení kazí pár nelogičností / nejasností, především ale posledních 10 minut filmu. Myslím, že i bez nich by se film dost dobře obešel. ()

maxmen 

všechny recenze uživatele

Řekl bych že povedené převedení hry do filmu. Film nepostrádal energický náboj. Originální nápad s dobrým provedením. Na druhou stranu chápu proč se to některým lidem nelíbí. Je totiž těžké udělat z až desítky hodin hraní videohry dvouhodinový film. Nestačí než doufat, že se dočkáme ještě povedenějšího pokračování. 70% ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Adaptovat videohru je vždycky ošemetný byznys, zvlášť, mluvíme-li o opravdu velkých značkách. A Assassin’s Creed rozhodně dává náhodnému divákovi mnoho důvodů k nenávisti - od vágně vykreslené mytologie ve stylu “tihle jsou asasíni a jsou hodní, protože se to píše v úvodním crawlu, a tamti jsou templáři, kteří jsou zlí a proto se budou prostě chovat zle”, která nás zavádí až kamsi do osmdesátek, přes mdlé postavy až po celkové uchopení příběhu, ve kterém je jednání postav podřízeno vůli scénáře, expozice neexistuje a o cíli se musí neustále dokola mluvit, aby divák nezapomněl, o čem to vlastně je. Nicméně! je to snad jediná herní adaptace, která by se dala nazvat důstojnou autorskou vizí, která naprosto uhrane audiovizuálním podáním, od elegantní hry se světlem a stíny přes epické průlety kamery až po do detailu vypiplané kulisy a scénografii. Perfektní akční scény mají styl, dynamiku a tempo, ctí ducha série, a především když někdo mluví španělsky, tak mluví španělsky, a ne anglicky s jihoevropským přízvukem, což je rozhodně taky rarita, která stojí za zmínku. Artové uchopení a zjevná neochota jít hráčům na ruku (kterou potvrzuje časové ladění 70 ku 30 ve prospěch přítomnosti) už předem tenhle pokus pohřbili, a já si přesto stojím za tím, že technické zpracování tenhle film nejen zachraňuje, ale výrazně ho odlišuje od jakékoliv existující žánrové konkurence, která se veze na vlně nemastného neslaného průměru nejen řemeslně, ale ve všech oblastech. PS: Je škoda, že tu jsou asasíni vyobrazení jako brainwashed mentálové, přestože ve hrách to byli právě oni, kdo stál proti proudu. ()

Aiden 

všechny recenze uživatele

2 debilné dejové línie a hopsajúci FASsbender. Žalúdok sa mi obracal pri každom zábere a môj mozog tu prázdnotu nedokázal spracovať, ani napriek značnej snahe. Scénaristi zrejme nemali informácie jeden o druhom, pretože takto zle sa nezladí ani Sisa Sklovská s Lelkesom. Le parkour je "so 2004" a to aj bez pričinenia CGI. Bohužiaľ už nemám 12, aby som sa na takto povrchnom výkvete detských, mokrých snov bavil. 25% ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Veterán prvního dílu herní inkarnace, nyní i veterán filmového zpracování. Neměl jsem velká očekávání, neodcházím zklamán. Domnívám se, že hlavním důvodem za neatraktivností tohoto zpracování je až přílišné lpění v realitě - ono to technické vysvětlení, jak se dostanete do kůže středověkého střešního parkouristy, byla pěkná blbina i v originálu, a taky nejnudnější část. Není divu, že tvůrci her tuto část sami odstřihli. Zde se však z dramaturgického hlediska až bolestivě zaměřujeme. Nic proti realitě, ale z jakého důvodu se bude běžný divák na snímek dívat? Alespoň jméno hlavního hereckého představitele budí pozornost a jde o jednu z čistě pozitivních věcí. Až příliš se zde psychologizuje, což ve filmu o létajících zakuklencích na pováženou. Respektuji rozhodnutí tvůrců vydat se jinou cestou, jen nemám důvod se dívat znovu. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na webu Moviezone.cz jsou každoročně souhrnné články o filmech z minulého roku. A tyhle souhrny mají kategorie jako Nejlepší film, Nejzbytečnější film, Čestná cena Zdeňka Trošky atp. A kategorii Nejnenáviděnější film roku by u mě asi suverénně vyhrál právě Assassin´s Creed. Hry jsem nikdy nehrál, ale celkem dobře je znám. Znám o co jde a jaké jsou jejich přednosti. A tady je kámen úrazu co se filmu týče. Hry mají skvělou atmosféru co se týče minulosti. Kvůli tomu je Assassin´s Creed tak známý a úspěšný. Scény z přítomnosti jsou o ničem, nikoho nebaví, sám Ubisoft to ví a mluví se o jejich úplném odstranění. A nějakýho koumáka napadlo natlačit těhlech zbytečných cén z "teď" do filmu v poměru asi 70-30. Zajímalo by mě, co tahle mozkovna říká na ten hate, co na film je. Fassbender je dobrý herec, umí to. Stejně tak jako Marion Cotillard. Oba už předvedli, že nemají problém téměř s ničím, jenže musí mít CO hrát, musí mít scénář a postavy, které za to stojí. A tady obě postavy stojí za starou belu, za Marionova obzvlášť. Film jako celek působí jako strašný bordel, diváci neznalí her v tom budou mít nejspíš trochu zmatek, diváci znalí her budou navrčený a zklamaný jako já (nechápu Vás, mé dámy Kleopatro a KevSpo). Akce z minulosti je nepřehledná, efekty nepřesvědčivý a zbytek nudný a zmatený. Na to, jak mě trailery navnadily, tak mě film zklamal a neumim si představit, že bych si ho někdy ještě chtěl pustit. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Poměrně velké zklamání a to jsem příznivcem této herní série. Hra je založená na příběhu z minulosti, který člověk postupně skládá a hlavní hrdina je pro něj příslušný assassin. Prostřihy do současnosti jsou ve hře spíše jakési zdůvodnění ukládání pozic, nahrávání, nemožnost dostat se do některých lokací atp., tedy jakési nutné zlo, aby celá hra působila realističtěji. Jenže film to pojal přesně opačně. Hlavní linie (dějová by bylo silné slovo) je v současnosti a do minulosti se podíváme jen na pár okamžiků, abychom se účastnili boje s honičkami po střechách (a přitom ve hře je spousta jiných prvků než jen mlácení). A ač jsou historické obrázky krásné, prostředí ze současnosti je divné, nesympatické (včetně všech lidí v něm) a člověk by se ho rád zbavil - proto nás v něm filmaři nechají většinu času. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama