Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 8

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

Zevon 

všechny recenze uživatele

Dnes k natočení filmu, který vrátí vložené prachy, není zapotřebí nic výjimečného. Stačí použít, co tu už bylo. Oprášit tomu trochu kabát, vypíchnout z komparzistů pár jedinců, co si nedělají zvláštní finanční nároky a mají odlišné ksichty. Procedit veškerou potřebnou předlohu přes několik rozumbradů až zbude to nejnutnější co zvládne i totální retard. Dát dohromady dva, tři dny, kdy je jakés takés počasí a natočit pár záběrů. Vybrat si studio, co vlastní potřebný software. Je to jen o dobrém manažerovi. Škoda času na to koukat, jsou to jen obrázky, co se míhají před očima. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Kdyby se z toho vystříhaly scény z minulosti, zbyde čistokrevná odpad. Dějová linka je k uzoufání nezajímavá, nápad s jablkem stupidní. Která strana je která je tak nějak očividné celý film, ale je to fuk, ani jedna z nich mě nezajímala. Finále vyšumělo hůř než pivo, které zůstalo na stole přes noc a bylo i stejně chutné. Nejhorší videoherní adaptace za dlouhou dobu. ()

Khamsin 

všechny recenze uživatele

Když se ke mě poprvé doneslo, že se natáčí film Assassin's Creed, byl jsem nadšený. Málokterá PC hra má právě tak obrovský potenciál k tomu, aby z ní vzešel skvělý film a třeba i skvělá série filmů. O to smutnější, že ve hře bývá příběh mnohonásobně zajímavější, chytřejší, poutavější. Toto bylo mělké... příliš mělké, příliš jednoduché. Být součástí vývojářského týmu her Assassin's Creed, cítil bych se uražený... A konec? "Konec plochý až k uzoufání". >׀ ()

waska 

všechny recenze uživatele

Dobrá tedy, ty dvě hodiny sice utekly jako voda, ale za celou dobu se mi nepodařilo rozluštit, co scénaristé tímto filmem chtěli říct. Méne zmatečnosti by také neuškodilo, akce dobrá, někdy až dokonalá, Fassbender je geniální. Co je povedlo jsou scény z minulosti, to mě bavilo, ale zbytek bohužel docela nudí. ()

Aleix 

všechny recenze uživatele

Jsem hrou Assasins creed sice nepolíben ,ale myslím ,že to šlo udělat líp. Bez těch návratů ze současnosti do minulosti. Středověký španělsko bylo fajn udělaný a vůbec by mi nevadilo toto prostředí celý film. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Tak tu mámě další adaptaci hry. Tentokrát s borcem Fassbenderem. I tak to ale zustano někde na půlce cesty. Jen třikrát napojení do Animu,asi díky tomu, jak to chtěli tvůrci vše propojit s dnešním světem a templářema a tak, škoda.. Bavil ten černoch asasín a to je asi tak všechno... Jako fanoušek asassin her, si dám radši znovu hru než toto. 7/10 ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Neskutočne bezpohlavny film, v ktorom ani vlastne neviem o čo išlo. Fassbender asi vo svojej najnudnejšej úlohe, Cotillard tiež a k tomu vlastne nič, čo by sa dalo vypichnúť. Scény zo Španielska ťažké WTF (to tam stale lieta piesok?) a asi najhorší audio mix, aký som kedy počul (neskutočné rozdiely intenzity zvuku pri konverzáciach vs. akčných scénach) ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Dívat se, jak někdo hraje počítačovou hru (tak na mě ten film působil), by mi zase až tak nevadilo, zvlášť, když ta kreslená (historická) část má tak úžasnou grafiku (coby PC hra). Bohužel to má ale i nekreslenou (ze současnosti) část a u té dost postrádám nějakou logiku a od vzpoury asasínů scénář a všechno kolem psalo asi děcko a ten konec děcko snad ještě nenarozené. Škoda ... ()

ER 

všechny recenze uživatele

Příliš zkratkovitě pojatý příběh s hlavní postavou, která se chladně "proplétá" vztahy, které nemají ani čas pořádně zaujmout. Prolínání vzpomínek bylo fajn, akce ušla,pak ale přijde finále bez šmrncu. A dění v samotném "assassinském vězení" jsem nepochopil-můžeš odejít,dělej si co chceš, skoč-prostě chaos. Opakem byly scény z historických lokacích,ty drží film při "životě". Celkový dojem..... jako na horské dráze. ()

Bobšule 

všechny recenze uživatele

Film má pro mě stejnou úroveň jako hry. V praxi to znamená celkem hodně zajímavé a lákavé téma, které je ale strašlivě odbyté. Zatímco autoři her - logicky - více akcentují historickou část děje, autoři filmu akcentovali především tu "současnou". No, nevím, jestli to bylo ku dobru věci. Ani jedno nedopadá šťastně, honba dvou zajíců po poli se nedaří ani v herním, ani ve filmové formátu. V případě filmu je jakž takž dotažená alespoň dějová "současná" linie, u historické se scénáristé ani nesnaží o nějakou divokou propracovanost, levně se odkazujíce na to, že "to jsou přece jen části Aguilarových vzpomínek". To, že jsou hodně děravé, je očividně moc netrápí. Jinými slovy: Dvě hodiny to mělo, a tak málo bylo řečeno. Škoda. Potěšil mě Jeremy Irons, který s milosrdnou ochotou hraje ve fantasy béčkách a někdy i dost možná i céčkách, takže nakonec tak nějak stejně stojí za to je vidět, viz např. Eragon, Dračí doupě a pod. ;-) Jo a ještě jeden klad film má. Tedy, pro milovnice Michaela Fassbendera. Ten nesleze z plátna. Jako na potvoru, nepatřím mezi ně... ;-) ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Vôbec nerozumiem o čom to bolo! Kto je kladná postava a kto záporná? Aká je moc jablka? O čo ide assassinom? Finále vôbec nechápem. Zle pozliepaný humus bez pointy. ()

Argondia 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, který jsem nevydržela dokoukat do konce. Překombinovaná a stupidní břečka, plná naprostých nesmyslů. Nudná a uhozená tupost. Po legendární hře s úchvatným soundtrackem jsem čekala mnohem více. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Řeči o nepochopení zfilmované hry na mě nezaberou. Hry nejsou znalostní podmínkou pro každého člověka a film má vyprávět něco, co zaujme filmového diváka. Pasáže ze španělského středověku jsou parádní. Současnost a Animus jsou bez náboje a bez nápadu, tedy celkem nudné. Škoda. 55%. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Nuda nuda, šeď šeď. Zmatený scénář, sotva průměrné herecké výkony a průměrné triky. Tohle je pro fanoušky hry... ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

3* - Určite to nebolo také zlé, ako píšu recenzie. Podiel histórie a súčasnosti bol celkom vyvážený a pointa bola aj tak inde ako v histórii. Každopádne chápem sklamanie fanúšikov hernej série z menšieho množstva historických scén. ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Assassin's creed má strašně super lore. Ale ten se prostě nedá nacpat do jednoho filmu. No a tak se Ubisoft rozhodl natočit jen to největší klišé: souboj mezi templáři a hašašíny. Snímek to není vůbec špatný, ale ten konec...? Něco tak otevřeného jsem už dlouho neviděl. Holt si asi musíme počkat na dalších X dílů, abychom se dozvěděli něco více. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě s tímto filmem problém už od doby, co jsem věděl, že bude. Ono prostě udělat adaptaci na Assassina není nic jednoduchého. Ale hlavně to neudělat takhle, jak je ten film. Neříkám, že se tvůrci neinspirovali, to ano a asi si to i chvíli zahráli, ale není to dotažený a samozřejmě, že si tam přidali vlastní koření a taky proto to takhle dopadlo. Je to hrůza no, já jako fanda herní série tohle prostě nemusím a už se na to opravdu nepodívu. To se raději mrknu na nějaké animáky o Assassinovi nebo něco jinýho. Fassbender je ok, proti němu nic nemám, umí hrát, ale když dostanete prostě břečku, tak z ní řeku neuděláte. Bohužel, ale tady bych nechal během úvodních titulek všechny spadnout, aby se člověk na to nemusel dívat. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Herní sérii Assassin’s Creed mám moc rád. Sice jsem zatím hrál jen několik málo dílů, na filmové zpracování jsem však byl moc zvědavý, jelikož ne vždy se filmy na základě herní předlohy povedou. Snímek Assassin’s Creed je v tomto ohledu bohužel standardním, ne moc povedeným počinem, který není zas až tak špatně natočený, nicméně totálně selhává po příběhové stránce, jež je zkrátka extrémně nudná. Nejvíc jsem si užíval scény z 15. století, akce je svižná, průměrně natočená, zato dobře provedená, vizuál i kostýmy jsou fajn. Naproti tomu scény z Absterga mě nebavily vůbec, kdyby se kompletně vystříhaly pryč, bylo by to jednoznačně ku prospěchu věci a možná by to pomohlo i příběhu, přesněji řečeno jeho smysluplnosti. Závěr: forma zde jasně zvítězila nad obsahem, bohužel. 4/10. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama