Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 3

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

singone 

všechny recenze uživatele

Když od filmu dle oblíbené hry nečekáte nic, ale příjemně vás překvapí? To je přesně tento případ! Během stopáže jednoho filmu stihnout solidně naznačit oč tu běží, a také tam přidat zápletku, která stojí za to u obrazovky vydržet (tomu přidává samozřejmě herecké obsazení), to je kumšt. Assassin's creed jako film se přiblížilo potenciálu, který nekonečný boj Templářů a Ḥashshāshīn má, a proto 5*. ()

dirgas 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe píšem komentár...a prinútil ma k tomu fakt, že takto retardovaný film som už veeeľmi dlho nevidel. S hrou to má spoločné tak 3 veci (Animus, Abstergo a jablko), okrem toho je ten film totálna sračka a ľutujem, že som tomu obetoval tie 2 hodiny. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

dost jsem se u tohohle filmu nudil, extrémně užvaněné filozofování o hruškách a jabkách. Vážně jsem čekal u filmu o zabíjácích, pořádný masakr a cákance krve. Nafasoval jsem xkrát viděné digitání zpomalovačky, zrychlovačky, nepřehlednou akci, divný střih. hmmm asi jsem na tyhle moderní fíčury, už moc starej.... ani nevím za co dávám ty dvě.... ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanoušek herní předlohy jsem celkem spokojen, i když drobné výhrady bych měl. Oproti hrám zde převládá příběhová linka ze současnoti, zatímco do historie se skočí jen třikrát, což je trochu škoda, protože právě historické scény mají tu největší šťávu. Na druhou stranu scény mimo animus mají rovněž co nabídnout. Zamrzí určitá zkratkovitost, některé věci nejsou ve filmu příliš vysvětleny a kdo neprošel hrami, může v některých oblastech trochu tápat. 75% ()

P.H. 

všechny recenze uživatele

Jo, místy mě to bavilo velmi, zejména ve scénách s tím VR chapadlem, či co to bylo. Ale ať dělám co dělám, nemám nejmenšího ponětí, proč se to celé dělo, o některých výjimečně vypečených logických nesmyslech nemluvě... ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Ne, prostě ne. Nepředělávejte hry na filmy. Ano, pořád je to lepší než zkusit udělat Need for Speed, kde není příběh opravdu žádný, je ale třeba si uvědomit, že ani Assassin's Creed ho nemá extra propracovaný. Čili snaha ho jednak rozpracovat, ale zároveň se držet původního námětu, vede nevyhnutelně k dvouhodinové nudě, která nemůže oslnit ani ty, co tu hru hráli, ani normálního diváka. Navíc konec je pochopitelný asi jako volební zisk komunistů. Neprošlo to ani jako nedělní film, u kterého vypnete. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele

Takže, asi takto. Assassin’s Creed rozhodně není vyloženě špatný film, ale určitě ani příliš dobrý. Výrazné výhrady mám hlavně k chaotičnosti děje, dále velmi nepovedenému střihu, kdy se akční scény z minulosti prolínají se současným Lynchem v Animu a vzniká tak nepřehledný guláš. Další velká výhrada zahrnuje naprostou absenci krve, i když ve filmu, kde je zabíjení na denním pořádku a kde by krev technicky měla téct po hektolitrech, je to opravdu velmi bolestivá podívaná. A teď ke kladům. Když pominu nepřehlednost díky špatnému střihu, líbili se mi akční scény, boje, šplhání, skoky, to všechno byla fajn podívaná. Dále herecký výkon Fassbendera, ten mě zřejmě ani nikdy zklamat nemůže. Ostatní herci jsou víceméně jen kulisa, takže ani jejich výkony se nedají moc komentovat. Dále celkem pěkné kulisy středověkého Španělska, na které se dobře dívalo. No, a to je asi tak všechno. Ve výsledku film, na který se určitě dívat dá, ale zřejmě už nebudu mít potřebu ho někdy vidět znovu. 50%. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Assassin mal prilákať pravdepodobne najmä hráčov, avšak ako to už zvykom býva našiel si svoje publikum a ostatných asi príliš nezaujal. Mňa teda vôbec aj keď by som vypichol najmä super kameru a niektoré scenérie, ide o pomerne slabý bezduchý film... PLUS: scenérie, hudba, kamera, sympatickí herci. MINUS: slaby scenár, bezduché komentáre, dialógy, slabšie masky, celkovo mi to prišlo ako nejaký western a tie nemám rád... ()

himor 

všechny recenze uživatele

Ale dobre, videl som síce 3x kým som všetko zobral, ale dobré. Mám rád tento štýl alias Princ z Perzie, takže sadlo. Fassbender mi nejak v poslednej dobe prestal vadiť, takže sa dalo dobre pozerať. Celkovo mám z filmu dobrý pocit a iste sa k nemu po čase vrátim. 85% ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Videohry nehraji, ztráta času a nuda. A nyní vidím proč. Film ani ryba ani rak - minulost stále střihaná přítomností, rušivě pro obě roviny, krom toho fakticky bez děje - honba za kusem kovu, co ovládne svět a nic víc. Škoda. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Kedže som hry vôbec nehral a ani nikdy nevidel, tak som do toho išiel trocha s obavami, že tam nebudem niečo chápať a podobne. Avšak tak sa nestalo a film mi dal slušnú dávku akcie. Síce sa mi scény kedy bol Callum v minulosti moc nepáčili, pretože boli také nemastné-neslané a navyše nemám vôbec rád parkour a o tom Assassini sú. Avšak väčšinu času aj tak trávime na "základni" a tie scény boli veľmi dobré. Príbeh a efekty to má vcelku veľmi dobre premyslené a nechápem tie hodnotenia tu. Ale čo už. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Kdybych si vzal špunty do uší a masku na spaní, tak by se mi AC nejspíš líbil víc. Scénář byl stupidní. Marion Cotillard jen blbě čuměla, Jeremy Irons se radši držel stranou. Michael Fassbender mi na asasína moc nesedl, podle mě to chtělo novou a mladší tvář. Stejně jako u Max Payne tu šlo o zeditování titulu do takový míry, že jsem našel pouze střípky z původní hry. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Hru sem nikdy nehrála, ale nepřišlo mně, že by to bylo nějaký vyloženě špatný zpracování. Asi by si to zasloužilo propracovanější nebo víc monumentálnější konec, ale jinak, co se akce týče, splnil tenhle film všechna očekávání. ()

Dandy95 

všechny recenze uživatele

Sračka na n-tou dohnaná do kytek dementním scénářem a Fassbenderovým, do oka bijícím, filmu ubližujícím producentským dohledem. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama