Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 5

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

Dandy95 

všechny recenze uživatele

Sračka na n-tou dohnaná do kytek dementním scénářem a Fassbenderovým, do oka bijícím, filmu ubližujícím producentským dohledem. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad prepojiť rok 1492 s rokom 2017 stroskotal práve na spomínanom prepojení. Stredoveké Španielsko má svoje čaro a naháňačky svoje tempo. Novodobá línia bola asi napísaná desaťročným synom či vnukom producenta, ktorý si hru niekoľkokrát zahral a tak sa jej podarilo zničiť celú tu surrealistickú atmosféru. Zohnať na film 125 melónov a nesplašiť niekoho, kto by vedel písať je buď odvaha hodná metalu alebo do neba volajúca sprostosť. ()

sethi 

všechny recenze uživatele

Film stál víceméně za prd. Možná to taky bylo tím, že jsem nějakým omylem měla verzi bez titulků u španělsky mluvících sekvencí :D Asi to nebylo tak důležité, neboť jsem pochopila i tak. Moc fajn hudební podkres. Ale Fassbendera v podvlíkačkách jsem si nemohla nechat ujít, pastva pro oči! Hmmm. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vizuálne podmanivé, účel plniace dobrodružstvo na ktoré sa tak dlho čakalo a ktoré miestny samohoniči neprijali. Urobil som si vlastný názor, ostatne ako inak, heh. Pravda je, že všetky sekvencie odohrávajúce sa v súčasnosti brali filmu tempo. Platilo to pri hre a platí to pre film. To sekvencie v minulosti boli zmáknuté na výbornú, čistá popičovka (obe dve). Michael to zahral vierohodne a tie dve akcie by som si vedel púšťať znova a znova. Potenciál to malo ale väčší, zároveň výsledok nepatrí na smetisko. Ja myslím, že mať to lepšieho režiséra, tak kričím vytŕžením. Nestalo sa, ale dvojku to chce určite. Assassin’s Creed je značka, či sa vám to páči alebo nie. Rozpačité. ()

kelto44 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nie zlý film, no pre mňa, hráča hry Assasin s creed to je dosť slabé. Čakal som oveľa lepší film na to, že sa jedná o jednu z najlepších hier na svete a trailer vyzeral veľmi dobre, film bol naopak slabší. Výborné parkour scény, celkom dobrí herci (Od Fassbendra som čakal viac) a dobré efekty, no všetko je také nudné, nezaživné. Myslím, že by to neuškodilo skratiť aspoň na 90 minút.. /50%/ ()

Murysek 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se to dalo podělat mnohem víc. Příběh se zcela očekávaně točil ohledně nějakého z artefaktů, tentokrát opět jablka ráje. Film je vlastně něco jako první díl hry. Když se jedná o dialogy v přítomnosti je to ta nudnější část, souboje jsou fajn, ale také by bylo co vylepšovat a je jich zatraceně málo. Skok důvěry likvidujicí ruku Animu byl stejně epický, jako první skok důvěry ve hře. Myslím, že další díl by mohl dopadnout lépe, stejně jako v případě herní předlohy. ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Visuálně, pohybově i hudebně podmanivé! Co na tom, že děj příběhu stojí na hloupoučké snaze vymýtit ze světa násilí nějakým jablkem. Pro rozběhnutí motoru to zcela postačuje a jakmile už jedeme, je na co se dívat. Trochu se nabízí srovnání s o třídu lepším Mad Maxem, kterému k rozjetí stačila jenom cesta tam a zpět. Assassin's Creed v tomhle ohledu ztrácí body především kvůli kategorii počítačová adaptace. Na trh tak jde s prokletím většího než velkého očekávání (zlomit se to zatím podařilo snad jenom Warcraftu) a sám sobě ubližuje i roztříštěním děje mezi dvě časová období, z nichž přítomnost je sice ta méně atraktivní, ale zato je jí tam víc. Do budoucna víc minulosti prosím a bude to pecka. ()

Kucino 

všechny recenze uživatele

7/10... Mohlo to skončiť o 15 minút skôr už v Abstergu bolo by to lepšie. :) Takisto by mi neprekážalo viac roku 1492 ako toho prítomného... ale nejaká husia koža fanúšika tam bola. :) ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za jakýstakýs vizuál, je tam moc věcí špatně, příběh je celkem fajn, to že žádný není, je žvást, ale jeho odvyprávění nic moc. Začátek i konec jsou dějově špatné, konec přímo debilní. Ten pták, co začíná každou scénu v minulosti je otravný. Představení asasínů nudné, v podstatě hned v první akční scéně dostanou brutálně na prdel od bandy šašků.. no celkově zklamání a další díl, jestli bude, prosím raději nevidět. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Jakožto hráč jsem měl zpočátku trochu kritický přístup vzhledem k ostatním filmům, které byly dělány podle her, ale trochu jsem byl překvapený - opravdu ale jen trochu. Co se týče akce, tak musím uznat, že se jim to opravdu povedlo a řekl bych, že je to snad jediný největší lákadlo. Dalším lákadlem je samozřejmě autentičnost dané doby španělské inkvizice (i když místy je to trochu nelogické). Po příběhové stránce nic moc - když budu brát v potaz hry. Zaprvé si vytvořili svůj vlastní univerzum, které nenavazuje na hry. Zadruhé scény točené v současnosti byly naprosto nemastné neslané - ale tak tomu bylo i v jedničce hry. Zatřetí, když se orientuju na na středověkou část, tak mi tam prostě chybí nějak rozvedené to pozadí (pár psaných řádků na začátku opravdu moc neřekne a nevtáhne do děje) a hlavně politika a filosofie bratrstva (sem tam je tu něco nastíněno, ale nic do hloubky). Když se ještě vrátím ke konci, který probíhá v současnosti, tak ta postava doktorky je opravdu nečitelná a trochu zmatená. Chápu, že si nechali otevřenej konec kvůli možnosti pokračování, ale tenhle nekonec byl moc - i pár nějakých slov by to mohlo spravit. ()

pmusic 

všechny recenze uživatele

Ne, tak tohle mě vážně nebavilo.. Je mi úplně fuk, jestli je předlohou k filmu hra nebo cokoliv jinýho. Já, jakožto divák, se chci bavit a strávit čas něčím, co mě zaujme. Místo zájmu mě ale spíš v kině přemáhal spánek. Vadila mi roztěkanost akčních záběrů, nadbytečné množství střihu, absence zásadního konfliktu, chvílemi jsem měla pocit, že mě už ani nezajímá, co se ve filmu děje, jen si přeju, aby už skončila další bojová nebo utíkací scéna a posunuli jsme se vpřed. Světlé momenty mi zajistila Marion Cottilard, která byla jako vždy úžasná. ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Počítačová hra přenesená na plátna kin...tušil jsem, že to bude dřina na hlavu ale až takto prostoduché zpracování jsem nečekal.Tvůrci naprosto rezignovali na nějakou dějovou línii či dokonce zápletku. Celé je to postavené na několika soubojích , pádech do "nikam" což se nám ani režiserér nesnaží vysvětlit a pár akčních honičkách. Potenciál to přitom tématicky jistě má.Střet Templářů, či jejich potomků s jejich odpůrci je jistě zajímavé a nosné téma, ovšem musel by se toho ujmout schopnější scénarista a něco jako ambiciozní režisér a nejen rutinér který sesmolí pár bojových scén a říká tomu film! Středověké kulisy části snímku jsou ještě jakž takž koukatelé a zmínka o osobě Kryštova Kolumba docela trefná , dávám tedy jednu hvězdičku .Víc by bylo skutečně čirým kacířstvím.Howgh ()

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

A já jsem spokojen! Čekal jsem to teda mnohem horší. Základem je tolerance příběhu v současnosti, který ale vlastně nemohl dopadnout jinak. Plně chápu, že nebylo možné přetavit ten herní příběh, znázorněný v několika titulech (obzvláště s rozpočtem, který nebyl z největších) do filmu. Proto se s těmito změnami a tedy i občasnou logickou demencí dokážu smířit. Co funguje do posledního detailu je vizuál,akce a hlavně soundtrack! Už v Macbethovi Kurzel ukázal, že obrazově to má zmáknuté na jedničku a tady to jenom potvrdil. Akce je rychlá, nicméně přehledná a perfektně pasuje do světa asasínů. A hudební podkres je to nejlepší co jsem za poslední měsíce slyšel. Mít na to více peněz a (samozřejmě!!) více scén v Animu, byl by to neskutečný masterpiece. Takhle je vidět, že potenciál to má a vůbec by mi nevadil další díl....který asi nebude ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu tak nízké hodnocení. Jedná se totiž o film, jenž je originální, jedinečně natočený a obsahuje celou řadu doposud v jiných filmech neviděných scén. Assasina asi ocení především milovníci herní série, neb je ve filmu celá řada drobností, jenž budou dávat smysl pouze lidem, co nad herní sérií chvíli strávili, avšak věřím, že i neznalci herní předlohy se u filmu budou bavit. Film jako takový nemá žádného vyloženě slabého místa, avšak docela by mu pomohlo, kdyby se víc točil okolo období španělské inkvizice na místo současnosti, neboť tyto pasáže neměly oproti pasážím z doby španělské inkvizice takový spád. Já osobně byl z filmu nadšen a dávám plných 5 hvězd ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Znám velmi dobře videoherní předlohu filmů.Podstata a příběh hry je ve filmů prezentován velmi dobře ale stejně jako u jiných videoherních adaptací je i zde boužel hranici kvality :délka filmů, která boužel nic jiného než vysvětlení základní podstaty logicky neumožnuje.Jedinou a správnou variantou by byla forma seriálů, která by byla naprostým hitem... ()

stephano odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale co to sakra bylo. Koukam na to a nevim o čem to je, co ty lidi řešej, chtěj, proč dělaj co dělaj a je mi to jedno. Co mě ale nejvíc sralo a nedokázal sem se přes to přenést, je fakt že všechny akční (i neakční) scény, byly bud v mlze, nebo v kouři. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama