Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 8

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

Facerr 

všechny recenze uživatele

Tak tohle hooodně zklamalo. Jako videohra super, jako film jenom masírka bez nápadu a jakýkoliv chemie. Kdybych za to vyhodil peníze v kině, asi by mě to pěkně štvalo. ()

Crytic 

všechny recenze uživatele

Jako u spousty dalších zfilmovaných her má i Assassin’s Creed jeden zásadní problém: naprosto nezajímavý nudný příběh postrádající hloubku. Tvůrci se asi snažili, aby se film zalíbil fanouškům hry (což je chválihodné), takže se dočkáme spousty skákání a šplhání (čekal jsem víc sena ;) ), ale bez kvalitního příběhu prostě nemám důvod se k filmu znovu vracet. Na závěr samozřejmě trapně otevřený konec (co kdyby se film chytil - musí být možnost z toho ještě něco vymáčknout, že?). V současnosti je to už bohužel clishe. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

To co bolo?Avatar vsadeny do 15teho storocia krizeny so Spidermanovym odporcom z druhej casti??!!Prihriate posmechom z cirkvi dogmy tych alebo onych?!Scenarista a reziser su vidiet v pozadi v niektorych zaberoch ako fajcia hasis miesany s marihuanou a opiom!Totalna dezorientovana sracka, kde caro starodavneho historickeho pribehu je rozomlete modernym vyskumnym ustavom.Velke sklamanie! ()

rolly 

všechny recenze uživatele

Prevedenie počítačovej hry na plátno vôbec nie je jednoduchá úloha, Assassins creed však patrí medzi svetlé výnimky. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal, že když má tento film pod palcem sám Ubisoft, dopadne to přinejhorším průměrně, ale bohužel tomu tak nebylo. Období španělské inkvizice plné tichých zabijáků, které je ze hry známo nejvíce, navštíví snímek pouze třikrát a to navíc na velmi krátkou dobu. Nejsem hardcore fanoušek hry, takže nemohu hodnotit, jestli příběh byl či nebyl relevantní, ale pro obyčejného diváka se jeví velmi nudně. Herecky se jedná o průměr až podprůměr, malou výjimku tvoří Michael Fassbender, ale stejně to není úplně ono. Hlavním kamenem úrazu jsou však akční scény. Ač mohly být původně celkem propracovány, naprosto je zabíjí příšerná kamera a hlavně střih, který leckdy proběhne i pětkrát za vteřinu a divák tak naprosto netuší, co a kde se momentálně děje. Kromě klasických akčních zpomalovaček se zde objevují i “zrychlovačky”, takže výsledný efekt chvílemi připomíná němé grotesky. Finální hodnocení: Velmi hloupý, podprůměrný a zbytečný film. ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené, jen jsem čekal více děje ve středověku. Námět předělaný jako od Uwe Bolla, ovšem zde o dvě třídy v lepším provedení. Ale hra byla přece jenom lepší. ()

RipperTM 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když chce tvůrce, aby byl film skvělý, ale chce to ukázat až moc. Vměstnat tak spletitou story do jednoho celovečerního představení nebyl nejlepší nápad. Materiálu, který by se dal i na základě hry použít je spoustu, proto mě nesmírně mrzí, že tento novodobý fenomén všech PC a konzolí nebyl prezentován prostřednictvím seriálu s několika sériemi či vícedílné historické fantasy ságy. Naopak bylo dílo rozmasakrováno střihy s vysokou kadencí a špatnou plynulostí děje, což způsobilo i přes vynikající efekty a epické prostředí mé mizivé vcítění do osudů hlavního hrdiny. A když film neprobudí v člověku takřka žádné emoce, nezaslouží si až tak velké ohodnocení. ()

Rastman 

všechny recenze uživatele

Jak já byl připravený ten film nenávidět. Veškerá ta anti-reklama okolo mi ho natolik znechutila, že jsem vlastně kouknul z pouhé zvědavosti, jak blbě to dopadlo. No a není to tak hrozný! Když pominu rozdíly, které jsou mi známy jako hráči (animus je skleněná rakev, ne robochapadlo, všude vizuálně zmiňovaný orel vlastně tak velký význam nemá) tak to byla vlastně docela fešná jízda. Akční scény jsou parádní a skutečně máte pocit, že se ti lidé mládí. Velké plus je parkour, který jsem s výjimkou několika filmů neviděl tak dobře zpracovaný. Akrobatické scény nejenže berou dech, ale vypadají (v rámci možností) proveditelně a jsou plné různých neotřelých tríčků (backflip o stěnu v jedoucím voze). Všechny bitky, až na tu finální, se navíc odehrávají v minulosti, stylizované a nádherně vymaskérovné době plné špíny, Templářů a chladných zbraní. Potud pět hvězd....tak...a teď "jenže"... Nevím, v jakém fofru vznikal scénář a jak vypadají režisérovy představy o střihu, ale těžko uvěřit, že na tomhle dělali tři scénáristé. Pominu-li některé nelogičnosti, které by se daly zkousnout v rámci iluze, tak závěr filmu byl naprosto zprasený a závěr závěru byl ranou okovanou pěstí přímo do rozkroku. Asi bych po nějaké fabulaci dokázal vymyslet, proč se teda ty postavy takhle rozhodly, ale na první dobrou je to taková ZHOVADILOST. Nechápu navíc, proč si autoři vybrali všemi hráči přeskakované a obecně nezajímavé prostředí současnosti. Ano, gró je vcelku originální, ale ve hrách o něj nikdy moc nešlo. Kdyby následovali příkladu her (ve vlastním provedení) a udělali příběh z minulosti, započatý a ukončený v minulosti, možná by bylo líp. Na druhou stranu, možná by se to zkazilo v tom, že krátké výlety do nelogické současnosti vám zdůrazní filmově a hudebně k dokonalosti vypiplané části ze Španělska. Žádné dlouhé proslovy, nudné scény, to si necháme do sterilního Absterga. Celkově vzato se však jedná o dobrý film na deštivé odpoledne a pokud nebudete čekat zázrak a nebudete příliš kritičtí, budete se dobře bavit. Takže za 3 z 5. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Nezmyselna kravina na n-tu ale dopozeral som to. Casti odohravajuce sa pred niekolko sto rokov dozadu mi ani nevadili, mozno preto ze titulky som nemal a po spanielsky zas neviem... ()

thePivl 

všechny recenze uživatele

Chudák Luke Skywalker dostal rekt za to, že se moc rychle zcvoknul. Tady o hlavní postavě víme kulový, jen že je jakýsi psychopat či co a on se zcvokne během chvilky v cele, která vlastně není cela a může odejít kdy chce, ale vlastně nemůže, protože ho nikdo nepustí. Staří asasíni jsou tam vlastně jen proto aby mu při vstupu do matrixu mohli kecat srajdy do hlavy a aby mohli udělat spiknutí. Hrozně věcí přeskočeno, nevysvětleno, takže lidi do hry nezasvěcení si musí myslet, že je to naprostá spatlanina a netuší co se tam vlastně děje a lidi do hry zasvěcení trvdí, že tu hru tvůrci asi nepochopili. Tak pro koho že ten film vlastně je? ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Fantasticky - fantastický film, obtížně a zároveň i lehce stravitelný, ale nekonečně poutavý a úchvatný tím čím mě očaroval!?! ()

Labrio 

všechny recenze uživatele

Ach jo... pro mě asi nejbolestivější filmové ztvárnění hry. To co se v ději hry podrobně a smysluplně vysvětlovalo klidně i několik hodin se tady snaží nacpat asi do 5 minut. Abstergo vypadá jak ubytovna pro vysloužilé Asasíny a samotný animus jako část výrobní linky z Bosche. Nechápu jak mohli tak dokonale fungující svět takhle pohnojit a udělat z něj naprosto nekoukatelnou věc. Pokud si tohle spustí nějaký "nehráč" řekne si, že hrát můžou snad jen totální jelita pokud má tomuhle být předlohou kultovní pařba. Mrzí mě že něco takového vůbec vzniklo a Ubisoft by se nad sebou už měl vážně pořádně zamyslet. ()

bigjames 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem film, který má s Assassin's Creed společný jen název. Těch pár vizuálně krásně vypadajících skoků z 15. století nepočítám. Místo toho aby se děj odehrával právě ve středověkém Španělsku, tak převážně sledujeme mix Útěku z vězení, Plánu útěku a Matrixu v současnosti. Všichni se přitom pídí po lahodném magickém jablku, pravděpodobně i ten orel, kterého vidíme v každé druhé scéně. Dialogy jakoby vůbec neexistovaly. Všechny byly stupidní a bez jiskry. Tvůrci to tady vzali za hodně špatný konec a výrazně pošpinili známou herní značku. ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Bože za co? Tenhle film kdyby měl Rkový rating, tak by to byl absolutní krvavej megahustej brutální spektákl, ale takhle je to prostě bez krevný. Není to špatné, ale ten rating pro děcka to ničí. I tak nadhodnotím a budu doufat, že se někdy dočkám R kovýho remake :) ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Hru jsem chvíli zkoušel,ale nebavilo mě to,film mě taky dvakrát nezaujal!Akční scény,prolínání současnosti ze vzpomínkami,to celkem šlo,ale jinak mě to nechávalo jaksi chladným,prostě mě to nebavilo. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama