Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 4

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

Tempest 

všechny recenze uživatele

Film se dá rozdělit na dvě časové roviny, jedna se odehrává ve Španělsku v roce 1492 a druhá v současnosti. Španělská část je určitě lepší, super akce a tomu odpovídající děj. Současnost je naproti tomu až moc užvaněná a rozvláčná. A docela otřesný je konec filmu, který byl ve stylu došly peníze, balíme, mizíme. Nevím, jak tento film působí na hráče stejnojmenné hry, ale pro mě osobně spíše průměrný akční film, jehož shlédnutí skutečně nehodlám opakovat. ()

da.rk 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška hry je to povinnost. Bohužel ti kdo se těší na non-stop běhání po střechách, lanech, skoky, apod. budou zklamáni. Většina filmu se odehrává v Abstergu, kde se kecá a vysvětluje. V historických reáliích jde pouze o 3 scény. Kdyby byl celý film jako prostřední scéna, kdy Aguilar se svou družkou uniká před templáři, tak vrním blahem. Příběh na pozadí dobývání Granady se dal mnohem více rozvinout do akčna. Co mě ještě zklamalo byla likvidace hlavních paduchů, jak v současnosti, tak v historii, když proběhla, tak jsem si říkal "to je všechno ? ". ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Príbeh neskutočne špatný. Vizuálne efekty, kamera... no povedzme, že slušné. Ale so špatným príbehom prichádza nuda, zdesenie a nezáujem diváka, herci svojím prejavom lezú na nervy... neustály matrix flashback, naivná akcia a halucinácie sú vrcholom nevkusu a snímok je len ťažko dopozerateľný. Celkové hodnotenie: 1.5* ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

A opäť to nevyšlo... prelomenie "kliatby" filmových adaptácií videoherných značiek sa nekoná vážení. No na druhej strane, boli tu už aj horšie pokusy. Kurzel je prvotriedny umelec s jasnou obrazovou víziou, no prikláňam sa k názoru, že nie je tým správnym človekom pre tento projekt. Aj keď sa na film skvelo pozerá (najmä historické scenérie sú jednoducho úchvatne) scenáristicky ide o nepresvedčivý, vágne sa vyjadrujúci a miestami nelogický bordel. Preto aj keď chválim snahu tvorcov o dodanie hĺbky dejovej linke v súčasnosti, samotná základná premisa Assassin's Creed série je v tomto ohľade jednoducho príliš prihlúpla na to, aby to celé dávalo zmysel a zároveň sa to bralo so smrteľnou vážnosťou. Snímke rozhodne neprospieva ani chýbajúci emočný rozmer a absencia výraznejšieho vysvetlenia motívov postáv. Hry sú jednoducho iné médium ako filmy a preto k nim treba pristupovať odlišne, čo v tomto prípade tvorcovia splnili len z polovice. Ak by som ale predsa chcel vypichnúť nejaké pozitíva, tak by to okrem skvelého vizuálu bola aj svižne natočená (aj keď miestami neprehľadná) akcia. Potešia aj drobné detaily ako jazyková korektnosť v rámci geografického zasadenia alebo zbrusu nové spracovanie Animu. Herecky síce nejde o žiaden megakoncert, no všetci zúčastnení odviedli poctivú prácu. Finálnym klincom do rakvy je ale absolútne stupídny záver, ktorý tvorcovia zbytočne nechali otvorený pre prípadné pokračovanie. Kto vie, či sa ale nejakého vôbec dočkáme. Celkovo mám z tohto filmu veľmi rozporuplné pocity (2 hviezdy málo, 3 zas veľa), no rozhodol som sa viac sústrediť na kladné stránky. Oni tam sú, len treba privrieť oči. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Další důkaz o tom, že herní a filmové světy jsou tak odlišné. Podle filmu ještě nevznikla žádná skvělá hra a neopak to platí dvojnásobně. Pravda, tentokrát to dopadlo o něco lépe, než v případě filmů Hitman, Resident Evil či Mortal Combat, přesto se však jednalá o promarněnou šanci. Především film doplatil na neustálé prolínání středověku a současnosti, kdyby tvůrci zůstali v atraktivním světě assasinů a k vydařenému parkouru přidali zajímavější příběh a lepší bojové scény, mohl to být špičkový biják. ()

Sharlis 

všechny recenze uživatele

Bolo tam neskutocne vela veci, ktore ma fakt iritovali. Napriklad to, ze drtiva vacsina filmu sa odohrava v sucasnosti a do minulosti su len prestrihy, kde su kratke a POSTRIHANE bojove sekvencie. Takisto vela bojovych kreacii je este zrychlenych to fakt nechapem preco... Takze, ak ste sa tesili na stredoveke mesta a poriadne nahanacky a bojove sekvencie v nich... nebudu. Naopak traja pajaci, ze okrem Fassbendera este cernoch a cinanka (samozrejme...) tam v Londyne 2016 prezleceni za asasinov lozia po streche. Ze to ma otvoreny koniec asi ani nemusim pisat... :-D Samozrejme, ze z toho budu chciet vytlacit pokracovanie. Celkovo ten koniec bol uplne retardovany, to vyzeralo viac jak X-men uz a nie assassins creed. Po filme som skor dost sklamany... ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Malý Fassi viděl jak taťka kuchnul mamku, takže má zločin v genech a stane se kriminálníkem a dostane trest smrti. Na rozdíl od hry se pouze cca 1/3 odehrává v minulosti a je docela zábavná, ale cca 2/3 jsou ze "současnosti" - nuda. Navíc to prostřihávání v akčních scénách z minulosti do současnosti vyhrává z děje. PS. hrál jsem pouze první díl.(2D dabing) Rozpočet: $ 125 miliónů, Tržby: $ 240,349 miliónů. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Nie som poblednutý player s mozoľami na riti, preto môžem byť úplne odosobnený, aj mne, ako totálnemu ignorantovi videohier, začalo byť veľmi rýchlo jasné, z ktorého smeru sa nám hlási námet, a to som prisámbohu vôbec netušil, že taká hra existuje, musím povedať, že hlavná myšlienka nie je na zahodenie a chlapi sa fakt snažili, no a teraz čo ma tam vyrušovalo, drevená Marion, a z toho som fakt prekvapený, lebo chýry zneli inak, príliš veľa fasádnych hopsačiek, chlapi sa tej predlohe až tak hlboko klaňať nemuseli a trochu nezrozumiteľný rozbeh, ale to asi preto, lebo som nevedomý player, určite sa môžeme strachovať z pokračovaní, ktoré celú sériu zdegradujú na mínusovú úroveň, ale to už poznáme aj z iných aj podarenejších námetov, no tak sa potešme aspoň z jednotky, takže 55%. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Když se podívám na předchozí komentáře, tak získávám pocit, že jsem viděl úplně jiný film. Hru jsem nikdy nehrál, na tyhle věci už dávno nemám čas. Možná pak by mi filmové zpracování něco mohlo říkat. Ale takto to jako samostatný film nefungovalo. Nuda, zmatek, občas nějaká mlátička zcela bez nápadu a bez ducha. Zcela zbytečný film. Mělo zůstat pouze u hry, ale proč nevydělat dalších pár peněz, že... ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak se dá vyjádřit slovy, jaký mám rozpolcený pocit. Příběh odehrávající se zároveň v realitě a v době Kolumba-mi nesedí. Snažím se povznést na lecos, ale prostě mi to nejde, ať postavy, které jsou mi nesympatické a nedokážu se do nich vžít. Úpřímně jsem se na film dívala hlavně kvůli parkouru, ale toho mi přišlo málo. Hodně scén boje s chladnými zbraněmi a zabíjení.-Jinak ta věta asi vystihuje pocit při vzpomínce na film. Nejsme si úplně jistá, jestli souhlasím s tím, templáři jsou ti zlý a chtějí ovládnout svět. TAkový ten klasický scénář, který je už moc okoukaný. Žádný artefakt nemá tu sílu, aby zotročil lidi. Oni sami si volí mezi svobodnou vůlí nebo otroctvím své mysli. Ale kdyby to, kdysi i teď věděli, že? Celkem zklámání. Zbytečně natahované. PC exekty s těmi si práci daly, pro mě to nezachránily. Podobné celkové hodnocení zde, jako Great wall? To je neporovnatelné, asi i rozpočtem :) ()

ČR 

všechny recenze uživatele

Akcí jsem nadšen. Jako hráče, mě mrzí absence kvalitního příběhu, který vždy zdobil AC. Příště míň přítomnosti a více animu.80% ()

mararati 

všechny recenze uživatele

Konečně bojové scény bez třesoucí se kamery! To jablko je taková prorezlá petangová koule, jinak vizuál na 100%. ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

Bohužel slabé. Dějově střídavě nesrozumitelné a nezajímavé, často debilní. Ani akce nestála za moc, zbytečně nepřehledná. Ztráta času ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Aniž bych se chtěl pouštět do rozsáhlejších pop-kulturních analýz, musím říci, že původní herní sérii jsem vždy chápal jako dokonalý příklad postmoderního uvažování, neboť do jediného celku spojuje chytlavou zábavu, myšlenkovou pestrost od multikulturního pozadí po dänikenovské nápady a jistou chaosem prodchnutou liberální tendenci k dekonstrukci všeho a všech. Filmu se naštěstí podařilo uchovat si tuto atmosféru (konečně zaznělo i titulní krédo asasinů, byť jej trailer snad z censorských obav zamlčel), ale přirozeně ztroskotává tam, kde není konsistentní ani sama hra. Nikdy totiž nebyl vyřešen ústřední problém celé koncepce Animu: Hráče a diváky více baví historická linka, to důležitější z hlediska fikčního světa však probíhá v realitě blízké budoucnosti. Nejinak je tomu i ve snímku, v němž jsou akční sekvence z minulosti (tleskám použití španělštiny) střídány o poznání pomalejšími pasážemi, jež vysvětlují věnujíce se poněkdu nevěrohodnému psychologickému vývoji hlavního hrdiny - nebo potomka hlavního hrdiny? Jsem vděčen, že film zcela neresignoval na snahu zaujmout i diváky, kteří se s hrou nikdy nesetkali, na druhou stranu to z výše uvedených důvodů znamená rozmělnění akční zábavy, čímž snímek při vnějším pohledu trpí. Jsem však ochoten toto negativum přehlédnout, stejně jako přehlížím nevysvětlení původu "Rajského jablka" a nabubřelou nemožnost Ironsovy postavy. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama