Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 5

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

Hlavonozec 

všechny recenze uživatele

Nikdo neočekával španělskou inkvizici! Nevím jestli byl záměr vypustit příšerný trailer, ale minimálně proto mě film příjemně překvapil. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Klasický současný prvoplánový mainstream. Film, který mě nemá čím překvapit, který přetrpím, protože pořád doufám, že tam něco zajímavého přeci jen za ty stovky milionů rozpočtových dolarů bude, a ono prd. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Začneme ve špinavém středověku, skočíme do 20. století až nakonec k současné době. Pak už se střídá jen středověk plný templářů a assasínů se současností. Na herní předlohu, i pro neznalého, zajímavé zpracování s příběhem. Klady: pro pařana povinností; některé záběry ze středověku nádherné. ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Ty vole! Hru som hral a hopsačka ma príliš nechytila. Čakal som niečo v štýle Princ z Perzie a poviem na rovinu, nebyť posledných spackaných 15 minút, bola by to fulka. Kurzel vycucal z blbej predlohy úplne maximum, teda v rámci žánru. Nádherné zábery s orlej perspektívy skĺbené doslova so zábermi z hry, herecky famózny Fass..., kostýmy a ozaj originálny dej sú lahôdkou a slušným odreagovaním sa od denných starostí nielen pre vekovú kategóriu 20 mínus. ()

littleplayer 

všechny recenze uživatele

Pri filme som štyrikrát zaspal. Ani neviem za čo dávam tie dve hviezdy. Asi sa parkourové scény. Inak veľká bieda a hre sa to nerovná ani príbehom,ani obsahom,ani zápletkou. ()

Blackthunder 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se podíval na Assassins... To bylo tak supeeer!!! Konečně filmová adaptace, která nedělá ostudu předloze! Takové jemné pokrývání ke hře v záběrech.. Já jsem spokojený 😊 ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Vizuálně není co vytknout, ale příběh mě docela zklamal, nějak mě dostatečně nevtáhl do děje a i když se tam toho děje hodně tak jsem se místy začínal nudit.Celkově vzato ale patří mezi ty lepší herní adaptace. ()

ioope 

všechny recenze uživatele

To si radši zahraji hru než koukat na tuhle přehnanou akci s příběhem o ničem. Jedna hvězdička za snahu, ještě že jsem neměl velká očekávání. Ani trailer nenadchnul. ()

OwenBobby 

všechny recenze uživatele

Hru jsem nehrál, ale základní motiv znám. Proto jsem měl vyšší očekávání od hereckého obsazení, něž od komplikovaného příběhu. Doufal jsem však, že tento film konečně prorazí neúspěch herních adaptací na stříbrném plátně, ale ze všech recenzí a hodnocení to vypadalo na propadák. Při sledování jsem byl však opravdu vtáhnut do děje a vychutnával si osudovou atmosféru. Pravda, chvílema to bylo trochu rozvleklé a zejména CGI nebylo na nejvyšší úrovni (zakrývané všudypřítomnou mlhou), ale akční scény mají skvělou choreografii a zejména Michael Fassbender exceluje a povyšuje film o úroveň výše. 8/10 ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to bude trošku viac podľa predlohy hry. Avšak už len fakt, že animus je niečo úplne iné ako v hre je celé zle. Načo to robia? Robia niečo podľa predlohy, avšak predlohy sa vôbec nedržia. Sa aj čudujem ubisofťákom, že to dovolili. Čo už.. Fassbender je herec na baterky, Cotillard tu nič nehrala. Celé to bolo vlastne len o záberoch z dronov, letiacich nad starým Španielskom. Škoda toho utopeného nápadu. Ešte šťastie, že hry ako The Last of Us, alebo Uncharted nemajú filmové spracovanie. Tam by som sa asi aj nahneval z nejakých nedodržaných detajlov. ()

RoseThrone 

všechny recenze uživatele

1 hvezda za epickou hudbu a druha hvezda za velmi dobre zpracovani vzpominkovych okamziku. Prostrihy zpet do Animusu nemusely byt tak caste, a nektere bojove sceny by si klidne zaslouzili prepsat. Ani jinak dobre obsazeni mne v tomhle filmu neuchvatilo. Skoda, tady v tom pripade se budu vracet jenom ke hre. ()

robfi 

všechny recenze uživatele

tak copak to tu mame ? Podprumerny pribeh, blbou kameru a prostrihy, trapne finale a ultimativne hnusnou ctyricitku Marion Cotillard , ktera vypada na padesat a jak hnusne vypada, tak jeste hnusneji hraje. Tohle ze je dcera a sexy vyzkumnice ? At ji radej daji roli svickove baby ve vesnicce strediskove. ()

ryuuza 

všechny recenze uživatele

Jako celek film dobrý. Kdybych měl rozkouskovat chyby, nedal bych více jak 3 hvězdy. Atmosféra dobrá. Hudba parádní a akce rozhodně nechyběla. Suma sumárum mě film bavil a udržel v sedačce. Za mě tedy 4* ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Tohle byla prostě blbost blockbusterovýho typu. Čím stárnu, tím víc mi tenhle typ bezduchých slátanin vadí čím dál víc a to mám na kultovní blbosti od komiksů po star wars slabost. Assassins Creed je naprosto typický představitel amerického filmu současnosti, kterých se do kin chrlí stovky za rok a podle toho zo pak i vypadá. ()

paddy35 

všechny recenze uživatele

Je tam sice pár logických nesmyslů a pro obyčejného hrou nepolíbeného diváka to bude zmatené a nicneříkající, neboť snímek nic nevysvětlí a počítá s tím, že víte, o co běží. Film též neztrácí čas, tudíž si říkám, zda by filmu neslušel více seriál, kde by se mohli scénáristi více vyřádit, ale nic to nemění na tom ,že tohle je prostě kvalitně natočený film, který se nesnaží o bezduchou akci, ale i o více psychologičtější pohled a nějaký ten příběh. Fanoušci herní série, ať se vztekají jak chtějí, ale takový lidé stále pochopili, že počítač a film vypráví příběhy absolutně jinak a nelze je posuzovat jako rovnocenné platformy. Ne, tohle je prostě super a kritika na tom pranic nezmění. ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Přesně jak jsem se (nejen já) obával. Scény z minulosti jsou výborné, scény ze současnosti nudné. Přesně jako ve hře. Problém je časový poměr, který je výrazně ve prospěch současnosti. A to je velká škoda, protože dění v laboratoři absolutně nedává smysl. Promarněn další velký potenciál. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Proč už se jednou ti tvůrci nepoučí a neudělají film přesně podle předlohy?!! Je smutný koukat na něco, co je hooodně odlišný od původního (úspěšného) vzhledu, a zároveň je v tom děsný chaos!! Začátek útržkovitý a divný, nicméně lze ho brát jako doplnění příběhu, který ve hře rozpracovaný nebyl. Fájn. Zároveň Animus, ve hře statická věcička, která umožnila z Desmonda (mimochodem PROČ se tu jmenoval Callum???) vytrénovat asasína, je tady myslím dobře nahrazena jakýmsi "oktopuským robotem". I to beru. Ale celý další příběh....degradace postavení Altaira (opět, PROČ se tu jmenoval Aguilar???), plnění úkolů v Jeruzalémě, Acre a Damašku, vraždy, vyzvídání, kapsářství, odposlouchávání, a následný poslední návrat za svým představeným Al-Mualimem....to prostě chybí, a to je zkrátka špatně!! Včetně osudu Lucy Stilmanové (když navíc pominu, že se tady opět jmenovala i se svým kolegou vědcem jinak)!! Třešničkou jsou i malé detaily jako třebaaa.....2 čepele (což by znamenalo, že by asasíni měli jen 8 prstů) nebo granáty (střelný prach do Evropy až ve 13.století). A další. Prostě...achjo. Akční scény byly hodně dobré, ale bez souvislé myšlenky se prostě tvořit nedá. A i když rozpočet i potenciál příběhu jsou nadmíru vynikající, tak výsledné provedení filmu je.....smutné. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama