Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 5

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

BluPix 

všechny recenze uživatele

Z kina jsme odcházeli s myšlenkou "A to je všechno? Kde je druhá půlka filmu?", jen nechápavě jsem koukal na hodinky a že jsou 2 hodiny pryč. Doufám že natočí dvojku, jinak budu muset sebrat hvězdičku. Ale nemohu blbě hodnotit film u kterého se kaskadéři tolik nadřeli, akční scény byly točeny s minimem digitálních triků, i ten skok důvěry ze 40 metrů byl pravý. Příběhu tak trošku něco chybí, něco co je ve hrách, ale kdo by si to vše pamatoval po osmi letech. Prostě to měli natočit a pustit do kin hned po vydání AC 1 a 2, nebo letos vydat kvalitní remake prvních dílů. ()

Kaunmann 

všechny recenze uživatele

takže vy trubky místní....mě se to prostě líbilo! nejlepší film dle herní předlohy! Warcraft byla demence...tohle se aspoň snažilo mít slušné dialogy a nějakou logiku i když to samozřejmě hapruje místy ale aspoň sem se nemusel stydět jako u Warcraftu za tu neskonalou demenci a trapná klišé a hláškyv každé scéně...tohle je dospělejší a na vyšší úrovni...a vypadá to skvělé,akční scény i ty poklidné,vše natočeno tak že člověk na to kouká a říká si ,jo krása...samozřejmě kdo chce najde tam chyby a dalo se to natočit líp,ale po bitvě je každý generál že... PS: problém je že tenhle film neni natočenej pro puberťáky ale 90% puberťáků na něj příde... ()

Jardys88 

všechny recenze uživatele

Za mě si to zaslouží tři hvězdy, více ne. Myslím, že pro lidi, kteří jsou nepolíbení herní serií je to naprosto zmatečné a nepochopitelné. Snaží se nacpat příliš mnoho informací a ještě příliš mnoho akce do diváka. Film se mi líbil to nepopírám ale přišel mi velmi zmatený. ()

ChmelovaZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné, jak říkají ostatní, to určitě ne. Jen to bylo trochu jednodušší. Film se mi sám o sobě líbil, jen to prostě něco postrádalo. Asi ani nedokážu říct co...prostě něco. Za sebe ale můžu říct, že to byla nejlepší adaptace na hru, jakou jsem viděla. Efekty byly skvělé a je vidět, že si na tom dali opravdu záležet. Ti, co hru nikdy nehráli se mohli místy cítit trochu zmateně, ale myslím si, že po chvilce se do toho dalo bez větších problémů dostat. :) Jsou dvě věci, které musím vyzdvihnout. Hodně se mi líbil hlavní představitel - Michael Fassbender. Podle mě mu ta role fakt sedla. A další věcí jsou bojové scény, které neměly chybu. Tohle se jim opravdu povedlo, ale zároveň bylo vidět, že tvůrci sází z většiny právě na tuhle kartu. Bylo to úžasný, ale bylo toho asi až moc. :/ Ve zkratce bych to popsala jako jednoduchý akčí film. Šlo to udělat líp a moje očekávání asi byla příliš vysoká. :/ 3* ()

ElVory 

všechny recenze uživatele

Nejdříve je nutno říct, že jsem od tohoto filmu nečekal nic extra...Už ze starého přísloví, že film, který vznikne ze hry, nestojí absolutně za nic a sledovat jej je jen marnotratně ztracený čas. Proto jsou mé dojmy zcela jistě lepší, než by byly, kdyby jsem se na film nějak výrazně těšil...asi jako většina fanoušků hry! Už se raději vrhnu i na samotný film. Film se snaží upoutat především příběhem a efekty. Příběh vytažený ze hry není ovšem tak extra výjimečný, aby se z něj dal vytvořil nějaký legendární snímek. Mnohem důležitější je zpracování. To se tvůrcům povedlo na jedničku. Ruku v ruce s tím jdou i efekty...to je podle mého i hlavní trhák filmu. Například takové prolínání dvou realit je zmáknuté na jedničku a nemusel by se za to stydět kdejaký hollywoodský režisér. Celkový pocit z filmu hodnotím kladně, avšak film má své mouchy...za ty může jeho předešlá herní adaptace. Jak to jen říct... Je to, jako by mladší bratr chtěl v něčem překonat toho staršího a ať by se snažil jakkoliv, vždy by se našlo něco v čem by byl horší... Příběh v podstatě beze změny od hry (mínus především pro herní fandy), nic co by film posunulo nějak dál. Efekty a celkové zpracování zmáknuté opravdu bravurně. Sečteno, podtrženo. 75% ()

Lasa 

všechny recenze uživatele

Z minimálního očekávání vzniklo přece jen překvapení. Vrácení v čase a bojové scény ve středověku mě potěšily, ale současnost a hlavně ten děj byl slabý. Na druhou stranu se mi líbilo víc než třeba Warcraft. ()

Mikithemage 

všechny recenze uživatele

Ono je těžký hodnotit film, kterej nedává smysl, jinak, než tak. Jako kouká z toho náznak nějaký kreativní práce, Ubisoft očividně přestal honit ocas videoherní série Asiužtonenijakodřív's Krédo a se zaťatýma zubama se jim podařilo utrousit cestou ke kinopokladně pár nápadů, který mě někdy bavili. I když šlo ve větší míře jen a pouze o nápady. Kdyby byli bývali rozvedli Fassbendrův vzdor proti jeho vlastnímu původu a rodině + ukázali, nebo alespoň naznačili jeho rozpor a váhání, když v animu musel pro asasíny zabíjet nějaký náhodný stuntmany, byla by z něho nakonec aspoň jedna jediná postava, kterou v tomhle artskvostu jde pochopit a třeba by mu šlo i něco hezkýho přát. Takhle jsem si jenom přál, aby Fázbundéra nenechali kolegiálové v tom sundávání trik samotnýho... Marion... ()

scorpion171 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na ten film těšil, o to větší je zklamání. Ze hry takřka nic. Z historie 5 minut. Kdo nezná hru musí si říkat, že Assassin´s Creed je o psychopatech. Jedna hvězda a ještě z nechutí. ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Tak jednou za čas půjdu proti proudu a dám hodnocení nadhodnocené oproti většině ostatních. Hrál jsem celou hru, bavilo mě to a to, že natočí film s tak excelentním hereckým obsazením, mě naprosto ohromilo. Těšil jsem se, doufal jsem. A pak přišla premiéra a hodnocení pod psa. Stejně tak recenze, které film označují za totální propadák. Ach jo!Už zase. Nicméně lístky už jsem měl koupené, tak jsem vyrazil do kina. Příběh slabota, to říkám na rovinu, ta linie přítomnosti mě absolutně nebavila. Ale tak akce ve středověku byla naprosto parádní! Souboje, to byla lahoda, stejně s hudebním doprovodem. A kvůli tomu jsem ochoten odpustit ten šíleně napsaný scénář, plytké postavy a další věci. Oproti Warcraftu, který je pro mě naprostým odpadem a největším zklamáním, co jsem letos zažil, musím říct, že jsem odcházel z kina poměrně uspokojen. ()

Sheemass 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu jsem držela palce již od začátku jeho vzniku, jako fanoušek her jsem s AC strávila hodiny hraní, když se však začaly objevovat ne moc pozitivní recenze, i nadále jsem doufala, že to nakonec dopadne dobře. A výsledek? Takový nijaký, příběh byl poměrně dost zmatený. Že se děj odehrává více v naší době než v minulosti bylo pro mne zklamáním, ale i to se dá nějakým způsobem přežít, kdyby se ten děj někam víc posunoval. Plusy vidím v povedených bojových scénách (s kopím opravdu super) i parkour po španělských střechách byl hodně povedený, ale to prostě nějak nestačí. Ke konci filmu mě stále napadalo víc otázek, než kolik jich nakonec bylo zodpovězeno. ()

TwilightAC 

všechny recenze uživatele

Absolutně mi uniká špatné hodnocení na této stránce. Natočit film podle počítačové předlohy mi přijde jako jeden z nejtěžších úkolů pro režiséra vůbec. Pokud to totiž uděláte jako ve hře, fanoušci vás ukamenují za to, že si ten příběh nemohli užít sami ve hře. A pokud to natočíte originálně – jako například u tohohle zpracování - budou naštvaný, že to není jako ve hře. Ale lidi, jak chcete x her (x hodin na pc) narvat do jednoho filmu? Bych chtěla vidět vás. Takže to jen tak na úvod, co se hodnocení týče. Já hrála téměř všechny hry a jsem velkej fanda, nicméně i já jsem se bála, že to skončí jako Princ z Persie, Hitman či Max Payne. Naštěstí se moje obavy ukázaly jako neopodstatněné a já si užila film parádně. Všude slyším kritiku, ale sama jsem nenašla nic, co by mě na filmu vyloženě sralo. Hudba – parádní, děj – někdo, kdo není ani zhruba seznámen s hrami možná bude trochu tápat, ale stačí se trochu informovat před zhlédnutím filmu a pak pochopí (fanoušek nemusí), herci – super (Marion hraje pěknou psychopatku a Michael se pěkně porval s rolí asasína), a závěr … ten si hold každý musí vyložit po svém. Plusové body u mě má pěkné zpracování ANIMU, ve scénách ze Španělska se mluví španělsky a ne anglicky, parkour a řada dalších věcí. A ať jen někdo zkusí přede mnou remcat, že film je plnej frází z her, které se opakují. Ty fráze jsou dost důležitý a i divákovi by měli pomoci pochopit, že být asasínem neznamená jen vraždit padouchy templáře, ale že je to poslání a výsada. WE WORK IN THE DARK TO SERVE THE LIGHT… WE ARE ASSASSINS. ()

Stamba 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film jsem se těšil pěkných pár let. Stejně tak jako mnoho dalších jsem se ale i obával, co to vlastně přijde na světlo světa. „Snad to nebude další Princ z Persie“, říkal jsem si. No a je to tady. Je to poutavé. Neustále v pohybu. A co oceňuji… Diváka to vezme, posadí před hotovou věc a nic zbytečně zdlouhavě nevysvětluje. Což je možná ale i důvod kritiky z řad diváků, kteří nejsou s tímto univerzem ještě seznámeni. Sám jsem si při sledování říkal, že v příběhu je spousta prvků, které bych asi bez předchozí znalosti nechápal. Další vlna kritiky je jistě z řad fanoušků, kteří očekávali brutální akci, epické bitvy a spoustu parkúru. Těm asi doporučím, ať si opět zahrají nějakou hru. Dle mého vkusu jsou akční scény vyváženy s příběhem a celý vizuál věrně připomíná atmosféru ze hry, jen je se skutečnými herci. Celé ztvárnění na mě udělalo dojem. Jen osobně bych asi uvítal více rozvinutí přeběhu okolo Aguilara (hlavní historická postava). Děj je velmi soustředěn na současnost, čímž se ale liší od herních předloh. Film hodnotím čtyřmi hvězdičkami. Nejedná se o žádný velkolepý kinematografický počin. Ale je to opravdu něco, co tu ještě nebylo a kvalitně zpracováno. Ale i tak mám pocit, že potenciál zdaleka nevyužil celý. Ale uznávám, že pojmout tak rozsáhlí příběh, jako je v každém díle hry, v jednom celovečerním snímku není možné. Na film se rád podívám vícekrát. Ostatním pak jistě doporučím, zahrát si alespoň první díl série. Pak vám možná řada věcí dá smysl a možná tomu všemu propadnete tak jako já….:-) ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

A toto bolo čo? Fassbender prežíva nejaký psychadelický trip, občas sa na chvíľočku pozrieme do minulosti na assassinov (čakal som, že toho bude viac, však sa to volá Assassin´s Creed) a tajomná organizácia, ktorá zatieňuje S.P.E.C.T.R.E. (po poslednom filme nie až tak ťažké) snažiaca sa získať jablko z Edenu (asi sa nemyslí ten bar na Obchodnej). No, znie to fajn, mohlo by to byť tak zlé, až to bude dobré, bohužiaľ, spĺňa sa len to zlé. A ten koniec, pripadal som si ako pri pilotnom televíznom filme. ()

Rikku 

všechny recenze uživatele

Obrovská šance vytvořit konečně film na bázi PC hry, za který by se nikdo nemusel stydět... Nepovedlo se. Podobně jako u Tomb Raidera s Angelinou Jolie, máme zde navíc ještě o třídu lepší herce, ale když pokulhává scénář? ...Atmosféra velmi zajímavá, některé scény a myšlenky poutavé... Ale těch negativ je mnoho. Akce je příliš na úkor prostoru, kde mohl být vytvořen alternativní příběh v rámci linie španělských událostí (něco, na co je ve hře čas). Prostřihy z minulosti na Fassbendera připojeného k Animusu zbytečně ruší. Veškerý art feeling je sice hezký, ale totálně zabil nádherné kostými a kulisy; film je tak tmavý, že občas člověk viděl jen tmavé siluety. Nevyužitý potenciál všech postav, jejich zkratkovité jednání, které postrádá elementární logiku. O posledních patnácti minutách ve stylu Šifry Mistra Leonarda pomlčím... Možná, že si Fassbender přeci jen měl alespoň jeden díl hry zahrát, když se ujímal produkce a hlavní role... ()

luboss822 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Scény zo spomienok asasínov boli úplne odfláknuté a vôbec nič nedávali do deja, takže jediným dejom ostal ten v reálnom čase, ktorý až na podarených cca 30 záverečných minút stál tiež za nič. Hlavnú úlohu vo filme zohrala Marion Cotillard, pretože bez jej postavy by z filmu nebolo už absolútne nič. ()

Popo 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo bolo toľko ľudí nespokojných... Úžasná kamera, réžia a scenár celkom ušiel. Soundtrack mi dokázal vyvolať také zimomriavky, že sa spamätávam do teraz. Mám doma každú hru Assassins creed a tomu filmu a všetkým easter eggom v ňom pochopí len človek, ktorý hral každú hru Assassins creed. Čo trepete o nelogických veciach? Jediné nelogické mi prišlo, že načo mal skryté čepele aj pri napájaní na Animus. Je to fikcia, nie film podľa skutočnosti. Hlavne že nejaký dementný STAR WARS alebo AVENGERS hodnotíte piatimi hviezdičkami - je krásne vidieť ako to hodnotia väčšinou panici a chlapci, čo nevideli nijaký iný film, len všetko okolo Avengers a X-Menov. ()

gezko 

všechny recenze uživatele

Ja som veruže nehonil joystick nad Assassins Creedom za compom. Vďaka tomu som šiel do kina nepoškvrnený, ako nové tričko z obchodu. A musím povedať, že som teda kúpil poctivý Adidas a nie čínu z Miletičky. Preto nechápem tak podpriemerné hodnotenia. Veď to malo gule aj říz. Fassbender sa trafil do role, ako už dávno nie. Čo ma však veľmi zaujalo nebol ani tak vizuál, efekty, či súboje (všetko bolo totiž skvelé), ale tá malá dejová línia o láske medzi Aguilarom a tou fešnou Assasínkou. Nebolo to také prvoplánované, umelé. Bolo to krásne zobrazenie patetickej lásky, ktorá sa pri povolaní assasína nikdy nemohla naplniť. To bol proste ten moment, ktorý mi utkvel v pamäti. Pre mňa veľmi paradoxne vyznieva aj to, že po prvý krát musím skonštatovať, že sa na pani Cotillard dalo pozerať. Nie je to môj typ a ani nikdy nebude, ale v tomto filme jej to fakt seklo. Pre tieto drobnosti sa mi film páčil a rád si ho pozriem znovu. Jedinú výčitku mám k hudbe, ktorá miestami až pílila uši. Lúčim sa s poznámkou, že je mi ľúto, že film nezaujal srdcia divákov, lebo na to skutočne má (podobne ako rovnako podhodnotený skvelý Princ z Perzie). ()

Najnou 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem megaprůser a on to nakonec nebyl průser ani standardní velikosti. Ba naopak! Dvě hoďky uplynuly jako voda a já jsem se po celou dobu dobře bavil. Nejsem nekritickým fandou ubisoftí série a ve snímku se zopár kiksov našlo, když ale skončily superdlouhé závěrečné titulky, odcházel jsem ze sálu příjemně překvapen a dobře naladěn lehce netradiční akční podívanou. Vyhýbejte se ale českému překladu. Jinak to zničí vaše přesvědčení. ()

KiJi 

všechny recenze uživatele

VÍCE NEŽ HRA – MÉNĚ NEŽ TRHÁK Na tento film jsem se ohromně těšil nejen jako hráč, ale i jako divák a fanoušek Fassbendera. Ale mám z toho rozpačité pocity – výborně zahrané, skvělá hudba, specifický vizuál, jen to působí spíše jako super seriál než velkofilm. I osobní souboje mají docela dobrou choreografii (ale Matrix nebo 96 hodin nepřekonaly (čtenáři rozuměj, hlavní hrdinové Matrixu či Liam Neeson nejsou mistři v bojových uměních, výcvik proděli vždy před filmem); i jiné akční scény mají dynamiku. Největší slabinou tohoto filmu je totiž děj a námět. Vyznívá děsně banálně. Odvěký boj templářů a assassinů jak je podaný ve filmu, vyznívá jako boj upírů a lycanů (viz úvod Underwoldu). A perou se o Jablko poznání, možná artefakt vesmírné civilizace, který ukrývá možnosti ovlivnit lidské jednání. Na druhou stranu toto je hlavní myšlenka celé herní série Assassin´s Creed. A z ní také doslova převzali některé jiné slogany jako „Nic není pravda, vše je dovoleno“. Příběh je vlastně slepeninou, která se odehrává v přítomnosti a v minulosti. To by nevadilo, jen tomu chyběla nějaké jednotná linka. Divák se nesmí ptát Proč?. A zase grafické prolínání minulosti a přítomnosti v programu Animus, na který je Fassbender napojován, je moc hezky natočeno; uslyšíme krásnou španělštinu. Občas je to divně nasnímané – rejža se snažil o vizuální rozdíl mezi současností a vzpomínkami v Animusu, ale moc se to nevyvedlo – minulost vypadá jako přes nažloutlý filtr (jako Limonádový Joe), některé scény jsou dosti tmavé, postavy divně nasvícené, mnohdy není ani vidět při dialogu do obličejů. A pak jsou tam různé hollywoodské nesmysly, které sráží dojem z filmu, jako např. skupina assassinů vězněná v uzavřeném středisku najednou má kouřové granáty apod. Resumé – pěkný, zábavný, napínavý film, zatím tři hvězdy, chci se na to podívat pak na telce (viděno 2D s titulky). ()

james11 

všechny recenze uživatele

Předtím než jsem se na film šel podívat, měl hodnocení 67%, říkal jsem si, že to nemůže být tak hrozné. Bylo to ještě horší. Jsem fanda série a myslel jsem si, že ať to bude sebehorší, já se v tom díky hrám AC najdu, bohužel tohle bylo tak stupidní, že to všechny tyhle pocity přetlačilo. Příběh v minulosti, celkem OK. Dokonce bych řekl, že k tomu bych snad ani výhrady neměl. Asi nejsilnější část filmu pro mě. Ale ten děj v přítomnosti... To, že udělali Animus, tak jak ho udělali, ještě OK, Fassbender se chtěl ukázat divákům bez trička, ale bylo až vtipný, jak běžný přebíhání z akce v minulosti do akce v Animusu musela najednou přestat, když Aguilar udělal kotrmelec nebo skončil na zádech. Assassini držený pospolu, aby se mohli domlouvat nebo dokonce do toho trochu zasvětit nováčky mělo být wtf? Absolutní nekontrola vězňů, vysvětlování věcí svým "subjektům", který by vědět nejspíš neměli, aby líp spolupracovali... Asi je lepší si radši zahrát nějaký díl než tohle :) ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama