Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 3

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

SHERLOCK5443 

všechny recenze uživatele

Absolútne netuším čo sa vám na tomto filme nepáčilo. Áno, malo to svoje chyby ale vôbec to nebolo tak zlé. Ako fanúšik série som na tento film čakal dosť dlho a nie som sklamaný. Po stránke hereckej to bolo fajn, držalo sa to predlohy, parkour tam bol na 1* a aj soundtrack bol skvelý. Michael Fassbender to zahral parádne (ako vždy). Ale čo už, nie každému to mohlo sadnúť. Za mňa 9/10. ()

Libre 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se na film těším a vyjde z toho tohle..Obrovské zklamání pro mě, jako fandu herní série. Film bez příběhu, nudný, předvídatelný a bohužel většinou odehrávající se v Animusu... Kdyby zfilmovali příběh Altaira s Eziem, byla by to zaručeně lepší podívaná. ()

Btmn.99 

všechny recenze uživatele

OBSADENIE: 7/10 HUDBA: 8/10 EFEKTY: 10/10 AKCIA: 9/10 DOJEM: 6/10 II Ako hráč a fanúšik hernej série som mal asi priveľké nároky na jej spracovanie, pretože na konci, ktorý sa mi vyslovene nepáčil som chcel späť peniaze za lístok. 2 hoďky hrania ktoréhokoľvek dielu sú záživnejšie než toto. Aj keď akcia (skok dôvery!!) a súboje ako aj soundtrack a prostredie boli fajn, tak na druhej strane nedotiahnutý príbeh, málo priestoru pre postavy a sem-tam neprehľadnosť mi nedovolí dať viac než ***. Ale čo sa týka filmov podľa hernej predlohy tak tam je Assassin's creed jednoznačne na prvom mieste. ()

Lew.Ashby

všechny recenze uživatele

Jako fanouška herní série mě celkem mrzí, že p o prvním shlédnutí nejsem schopen film ohodnotit. Bohužel mi z nějakého nepochopitelného důvodu napadlo, že by nemuselo být špatné podívat se na 4DX. Asi proto, že to z jinýho nepochopitelnýho důvodu neuvedli v IMAXu. 4DX efekty se sice povedly, ale bohužel na plátně toho moc vidět nebylo... A když zrovna obraz na pár vteřin nebyl tak zatmavený, že byly vidět jen obrysy, bylo pro změnu vše co nebylo na středu ušmudlaného plátna totálně rozmazané. Takže 4DX u mě na dlouhou dobu skončilo! Ačkoliv bych měl ke zpracování pár výhrad, jako celek (tuším) nebyl špatný. Konkrétně spolu s hodnocením ale až film i uvidím. ()

RedZeiss 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo veľmi podarená adaptácia jednej z mojich najobľúbenejších herných sérií. Ak si to chcete pozrieť len na to, aby ste tam hľadali Altaira či Ezia, to ani nemusíte chodiť. Má to samostatný stand-alone príbeh z čias španielskej inkvizície, ktorý sa samozrejme prelína s rokom 2016. Možno som si animus predstavoval trochu inak, no bol som spokojný a milo prekvapený výsledkom. Jediná vec, čo môžem vytknúť je hudba. Nie síce počas celého filmu, ale hneď na úvode, či na konci mi tam absolútne nesedela. To už mohli radšej siahnuť do odskúšaného repertoára z videohier. Spokojne však dávam filmu 82%. Mínus za pár vystrihnutých scén, hudbu a menšie nedostatky. Vrelo odporúčam a nepozerajte na to ako na hollywoodsky blockbuster, ale ako na film podľa hry, ktorý sa snaží nevykrádať scenár z hier. ()

Mzetko 

všechny recenze uživatele

Sice nemá příběh moc hlavu a patu a je skutečně zbytečně mnoho času stráveno budováním příběhu v přítomnosti, ale pokaždé kdy do hry přijde Animus, film začne nabírat skvělé obrátky a akce herní atmosférou doslova dýchá. Dlouhá sekvence s běháním po střechách bylo splněním toho, na co se mnoho fanoušků těšilo už v Princi z Persie. Tak jsme se konečně dočkali. ()

TrokUruk 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se film i jako fanouškovi herní série moc líbil. Že není film podle hry?! Všechny filmy podle her bývají propadáky, tak proč se divit?! ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Takže si to projdeme vrah jakéhosi pasáka Callum je odsouzen k trestu smrti. Trest je mu, ale změněn na pobyt v jakémsi zařízení za 9 bilionů dolarů Absergo kde ho napojí na jakýsi hák Animus a pošlou ho do minulosti,aby našly Jablko Ráje. Jelikož je Callum z pokrevní linie jakéhosi asasína tak se na něj napojí a hledá ho. Pak zjistí, že jim nejde jen o to Jablko, ale i o něco jiného a vzpouří se. Hru jsem nehrál takže nemůžu soudit nicméně zde seznam věcí co mě vadí. - Logika zde žádná není napojí se na chlápka z roku 1492 a ten samý chlápek žije ještě v roce 1650 (pokud teda všichni asasíni nevypadají stejně) ? Chlápek skočí z budovy ten pád by nepřežil ani profesionální kaskadér a v další vzpomínce žije a nic mu není celkově ty skoky z budov mě připomněly hru Mário - Budovu za 9 bilionů dolarů hlídá cca 50 policistů přitom jsou v ní desítky profesionálních zabijáků - Otec hlavní hrdinky vypadá místy jako zombie hned bych mu dal z fleku roli v nějakém zombie hororu a ani by ho nemuseli maskovat - Herci všichni absolutně nesympatičtí navíc hlavní hrdinka zmalovaná více než hlavní hrdinka ve Stmívání - To, že 2 asasíni (později jeden zemře) dokážou pobít hodně vojáků španělské armády ještě přežiju, ale že se nepozorovaně dostanou na sraz templářů kde sejmou chlápka s jablkem a úplně v klidu odejdou už je na mě moc zvláště, když to navazuje na tu scénu jak utečou z toho zařízení Chtěl jsem dát 60 procent, ale ten konec to totálně podělal do žánru bych přidal Fantasy a Pohádka P.s. ten song Sweet Dreams tam ani nezazní ()

martinius27 

všechny recenze uživatele

z mojho pohladu jeden z najlepsich filmov inspirovanych hrou. Proste parada. A ano patrim medzi tych co to v zivote nehrali cize nemam poznaceny nahlad na film tym ze som hral hru. Film je perfektny ci sa to uz fanusikom hry paci alebo nie. ()

Kumbik 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Assassin Creed dávám i tohle vysoké hodnocení, myslím si, že když neznalec AC půjde se podívat na tento film, tak akorát bude čumět jako puk a skoro vůbec nepochopí děj. Samozřejmě já jsem šťastný za tuto tvorbu a půjdu určitě do kina na další díl. Četl jsem recenze, kde byl AC velice kritizovaný, tak možná proto mě to i velice mile překvapilo. Je to film, který nemusí chytit každého, ale myslím si, že je povinností vidět AC, když jste fanoušek i her. Nedávám 5 hvězdiček, jelikož největší nesmysl mi přišel, když společnost Abstergo má dotace 3 miliardy ročně, tak ochranka má pouze vlastní obušky a nemá u sebe ani blbou plynovku, a to se pohybují mezi assassiny, kteří mají schopnosti sejmout skoro každého, kort když Anonymous dá jedinci sílu jeho předků... Jinak jsem se bavil a rychle mi to uteklo a minulost byla prostě boží! Tak snad ta dvojka bude brzy! ()

snezenka01 

všechny recenze uživatele

Achjo, co k tomu dodat. Hrozne, nudne a herci se take extra nepredreli, aby nam neco predali. No, dobre. Uvidime par skoku a vrhani nozu, ale co dal ? Pribeh naprosto nemastny neslany, co se dozvidame ? Jo, ze Misa je nejakej ten assasin z radu, ze ma nejakou kamosku, ktera se s nim prohani po strechach stredovekeho Spanelska a chteji ochranit svet, pred ziskanim jakehosi kouzelneho, zlateho jablicka templary. Jedine, co jsem z filmu pochopila je, ze assasini jsou dobri a templari zli. To, ze se hlavni hrdina pripoji 3x do animu mi prijde strasne malo. Vlastne, co bylo pred tim, jake postavy ve skutecnosti jsou, jaky sam je vlastne hrdina? To uz se bohuzel nedozvidame. Kdyz jsem uvidela, ze chteji udelat vlastni pribeh a sveho filmoveho hrdinu, rekla jsem si. ,,Hmm, asi to bude lepsi''. Jenze, asi se meli spise drzet, kdyz uz chteli filmarit, tak jedine pribeh Altaira a Ezia z herni serie, ktery vlastne nam sdelil vice, nez film. Mam rada Michaela, je to talentovany herec, ale tohle je jeho prvni film, kdy sem si rekla ,,sakra Miso, kam si se to nahrnul'' ()

hanzikk 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem jak se k tomu postavit. Na jednu stranu bylo nádherně a energicky zpracováno pojetí Anima. Na druhou stranu se mi nelíbí, že tvůrci zvolili svou část v tomto dlouhém příběhu. Čekal jsem, že se seznámím s jedním z hrdinů, za které jsem hrál a místo toho tam byl nějaký nový. Je vidět, že autoři snímku využili trhliny a to té, že celý příběh se otáčí kolem jediné věci a vede k němu spousta neprobádaných cest. Taktéž mi vadí interpretace bojových scén, které se k té době skutečně moc nehodí a už vůbec ne k těmto postavám. Assassíní prostě nebojovali tím hollywood karate stylem a trochu jsem tedy postrádal ducha a kouzlo té doby. Kdybych chtěl vidět fightery, tak si pustím fighterský film. ()

hjvg11 

všechny recenze uživatele

Určite nie som jediný človek ktorý hral Assassin's Creed a bol zvedavý ako dopadne jeho filmová verzia. Problém nebol v tom že film nemal s hrou nič spoločné, ale v obsahu filmu. Celý bol taký akýsi natiahnutý. Myšlienky boli dobré - jablko raja, templári, asasíni a boj medzi nimi, ale nepodarilo sa to spracovať tak aby to bolo po celý čas zaujímavé - asi som čakal priveľa. Napriek tomu napríklad scény z ANIMUSU boli dobré - škoda že ich bolo tak málo. Čo dodať? Čakal som viac , ale ak by vyšlo pokračovanie určite si ho pozriem - 3* ()

Calabria 

všechny recenze uživatele

Mě to zklamalo, ale asi to bude tím že znám hry, ve které se animus ukazuje jako křeslo a ne 15 metrový robot. Hodně se v některých scénách protahovalo, to mě nebaví když se to táhne. A ty nejzajímavější věci ze hry tam chyběli. Herecké obsazení bylo dobry, ale bojove sceny me nebavili. ()

Petr.Macha 

všechny recenze uživatele

Předem je potřeba říci, že jsem o Assassin's Creed dříve vůbec neslyšel, natož abych to hrál. Na film jsem šel, protože jsem to slíbil synovi. Znalost příběhu tedy úplně nulová a tak nějak jsem od toho nic moc nečekal. O to větší to bylo překvapení. Po vizuální stránce perfektní podívaná, které jako jedné z mála slušelo i 3D provedení. Navíc jsem byl potešen jakým způsobem se tvůrcům povedlo skloubit minulost se současností. Prolínání časových linií nebylo výbec rušivé a skvěle zapadalo do celého příběhu. Prostě taková sváteční odpočinkovka. jen doufám, že až budou točit dvojku dají si na ní záležet jako na jedničce. ()

JanTroJ 

všechny recenze uživatele

Moc lituji chudáky, kteří šli na tento film aniž by strávili pár desítek hodin při hraní skvělé herní série od firmy Ubisoft podle které byl tento film natočen. A popravdě i já, jakožto hráč této hry, jsem čekal mnohem, ale mnohem více. Už samotné hráče od hry odpuzovalo rozdvojení děje a neustálé mrhání časem v současném světě. A naprosto stejné to bylo i ve filmu. Kouzlo tohoto nápadu nebylo především v tom, že se pomocí přistroje Animus dostáváte ze současného světa do toho minulého. Především šlo o kouzlo z prostředí vrahů vraždících pro dobrou věc, kteří mají svůj děj zasazený do historie. A přesně toto trojice Michael Lesslie, Bill Collage a Adam Cooper vůbec nepochopili a proto se většina děje odehrává ve velmi „záživné" současnosti. Film od naprostého propadáku zachraňuje občasný záchvěv akce a pár akrobatických kousků o čem především tento film měl být. Překvapil i Fassbender jakožto herec, který je pro tento film jevil jako nevhodný. Nicméně i když nabarvíte starého a zapáchajícího šedivého kozla do mustangové černé, kupodivu to bude pořád ten starý kozel. Summa summarum 2 hvězdy a to jsem možná ještě moc žoviální. ()

Aidzi 

všechny recenze uživatele

Nechápem to nízke hodnotenie. Kostýmy,herci, hudba..a príbeh! Jeho pojatie sa mi tak páčilo, že sa až teším na pokračovanie. Kritika tento film nešetrila,tak som radšej nečakal nič- vlastne čakal som prepadák.A hľa! Srším nadšením! ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama