Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 4

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

Ondra.T 

všechny recenze uživatele

Bohužel děj se po celou dobu filmu v podstatě nikam neubíral ani negradoval. Logiku jsem v tom nenašel, ale třeba jsem to jen dobře nepochopil. Myslím, že problém by zřejmě v samotné podstatě zápletky, ktérá neměla logiku ani moc prostoru pro zajímavý příběh. Film mě ubíjel neustálými návraty do místnosti s Animátorem, kde se odhalovaly jen akční scény bez valného vlivu na děj filmu, Ty by fungovaly ve hře, ale ve filmu mě to brzo začlo nudit. Možná, kdyby se scénárista nedržel herního vzoru, ale udělal alespoň půměrný scénář ve stejném světě, myslím, že by to dopadlo mnohem líp. ()

John_Clark 

všechny recenze uživatele

Achjo, takovej potenciál to mělo... Herní příběhy naprosto úžasné, ve filmu to ale nečekejte. Ani nevím, jestli má smysl popisovat, co všechno je na tomhle filmu špatně, děj, dialogy, bída bída. To co by mělo být ústředním bodem filmu - vztah mezi asasíny a templáři - je vlažně zmíněno až snad v půlce filmu, celý film jako takový nedává moc smysl a kdo hru nehrál, bude se ztrácet už od prvních vteřin a nezachraňuje to ani obsazení. Jsem rád, že se někdo do tohohle tématu pustil, ale chtělo by to udělat jinak a hlavně mnohem lépe... Hvězdy dávám za výběr a zpracování lokací a akční scény. Ačkoliv bych si strašně, strašně přál dát víc hvěz, tak prostě nemůžu. ()

michalis 

všechny recenze uživatele

Skoda, som smutny. Ano, gejmil som vsetky diely a preto ma nazov velmi tahal. Ked som ale pocul, ze producent anilen hru nevidel, uz som nic dobre necakal. A to co robi tento titul uspesnym, to vsetko akosi aj v tom hernom svete ostalo, a do filmu sa nedostalo. Velmi lacna vykradacka scenaristicky spackana a myslienkou realizacie uplne zabita. Stab postavit na hanbu do kuta a poprosim v ziadnom pripade nerobit pokracovania ()

blahar 

všechny recenze uživatele

Řemeslně skvěle natočený blockbuster. Příběh není žádnej zázrak a je dost podobný první hře, ale koukalo se na to krásně, uteklo to jako voda, hudební podkres byl famózní a akční a parkourové scény dle očekávání super. Fassebender, Irons a Cotillard parádní, ostatní postavy moc rozvinuté nebyli, ovšem ve filmu to ničemu nevadí. Pro mě mnohem záživnější než Rogue One! 85% ()

JollyJOKER 

všechny recenze uživatele

Pátá hvězda je proto, že pracuju v temnotě abych sloužil světlu, ty dvě hvězdy od mnohých jsou opakem, slouží asi temnotě, jinak to nechápu :-))) Pro mně techno orgie, bavil jsem se 80%. ()

r3musko 

všechny recenze uživatele

Neskutočne som sa nudil a to hovorím ako "fanúšik" hernej série. Neviem ako to mohli vydržať tí, ktorí nehrali hru. A ešte čo sa týka toho porovnania s hrou, akékoľvek herné video / trailer strčí film do vrecka. Veľké sklamanie. ()

Priaxxa 

všechny recenze uživatele

Assassin's Creed patří mezi moje oblíbené hry, takže jsem se na jeho zfilmování opravdu těšila. Bohužel ale film není taková pecka, jak to dle traileru vypadalo a jsem nakonec ráda, že jsem nevrazila peníze do lístku do kina, hodně by mě to mrzelo. Za ten ne-zážitek. První věc, která mi opravdu vadila, bylo to, že je celý příběh "ztmavený", takže některé detaily prostě člověk nemá šanci vidět, ani kdyby se sebevíc snažil. Což beru jako veliké mínus celého díla. Příběh, který v podstatě kopíruje příběh ze hry (až na změnu jmen postav), mi přišel hrozně osekaný. Vlastně jsem se dost divila, že už je konec, pořád jsem totiž čekala, až se něco opravdu stane... Spousta mezer, nevysvětlených věcí, prostě - prase aby se v tom vyznalo, bylo to zmatené, neúplné. A otevřený konec mě neuspokojil ani trochu. Scénář, zejména dialogy, mi přišel dost slabý, rozhodně se dalo vytěžit z této látky mnohem, mnohem víc. Dále mi vadilo, že se ze zcela neznámých "spoluvězňů" Carla najednou stalo vražedné komando - naprosto mi tam chybí nějaká souvislost, vysvětlení. Nevím, jak to působilo na lidi, kteří hru nehráli či neznají, ale za mě opravdu ne. Jedna hvězdička za akci, té je tam spousta, městský parkour okořeněný skokem důvěry alespoň trochu obrušuje naprosto hrozný scénář, druhá hvězdička za herecké výkony, protože to, jak bravurně a uvěřitelně herci postavy uchopili i přes slabý scénář je pomalu na Oscara. Bohužel Assasin's Creed je pro mě velkým zklamáním. ()

Final 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný film, na kterém Fox spolupracoval se studiem Ubisoft je tady a začíná sérii Assassins creed i pro ty, ktrým PC a herní konzole zrovna moc neříkají. Abych byl upřímný, sám jsem netušil, co od filmu čekat, jelikož se příběh posledních herních dílů zrovna nikam neposouval. Jako plus tedy vnímám fakt, že se filmový příběh od herní série podstatně liší. Ve své podstatě je film samostatný dílem, který si z herní série nebere nic, než základní jádro. Nečekejte tedy prolínání linií Ezia nebo Altaira. Dokonce ani animus nezůstal stejný. I přes to je samostatná linie Aguilara zajímavá a celkem dobře zahraná Michaelem Fassbenderem. Z prostředí assassínů tak nechybí vůbec nic, včetně skoků, zabíjení, skrtých čepelí a úlomku ráje, takže běžný fanoušek si jistě přijde na své. Pro skalní fanoušky však může být odklon od herní série, vnímáno trochu jako zrada. Faktem zůstává, že stejně jako hra, je i film předurčen, být součástí vícedílné ságy a tento film pouze otevírá dveře dalším dílům. Ačkoli je otevírá dobře, je otázkou, jak si scénáristé poradí s dalšími díly, které mohou celou filmovou sérii vynést do nebeských výšin, nebo ji srazit do hlubin zapomnění. ()

louskacek24 

všechny recenze uživatele

Velke zklamani:(( nejsem milovnikem krve,ale k meci rozhodne patri, takze vysledny souboje tu vypadaji jak na detskym TV Decku;) Pasaze ze "soucasnosti" jsou jen o nudnem tlachanim o nicem. A hudba? snazili se i podkreslit rozhovory, ale ani to nevyslo...takze bida s bidou..... ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Akce výborná, děj primitivní. Z tohohle se dalo vytěžit víc. Hru jsem hrál právě kvůli jejímu strhujícímu příběhu tisícileté války dvou frakcí. Tady se za hoďku a půl ukáže střet, naznačí se o co vlastně komu jde a hrdina v závěru zázračně prozře, aby v deseti minutách zmařil vše, co předtím udělal, zanechal trochu zvláštní konec a nechal si k titulkům zahrát zase nějakou debilní skladbu Hobbitovského typu (naprosto neodpovídající nějakému středověku, asasínům, templářům a dobrému vkusu). Všechna čest jako se zhostili Animu, ale skutečně je zvláštní když nejdůležitější morální rozhodnutí je otázkou jedné scénky a 5 minut a to samé se opakuje o malou chvíli později na opačné straně barikády. To zbytečně ubírá třeba velmi působivému vizuálu. ()

Nedos. 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem uplnou hovadinu, nakonec to nebylo špatný. Ovšem bojím se aby další filmy nevycházeli každý rok, jako to Ubisoft dělal s herní serií. Po třetím díle to šlo celý do kopru, bojím se že tady by to šlo už u druhýho filmu. ()

Trnovec 

všechny recenze uživatele

Film plný kvalitních efektů od těch grafických až po ty zvukové. Mě osobně se toto filmové zpracování herní předlohy líbilo. Myslím, že to vystihlo základní rysy hry a připravilo základy pro další filmy. Doufám, že se k němu tvůrci odhodlají a budeme moci hodnotit celou sérii Assassin´s Creed. Celkového hodnocení 61% my přijde dosti úzkoprsé. Chápu, že většina filmů s herní předlohou neměla nikdy žádný valný úspěch. Troufám si však tvrdit, že tento film mezi ně nepatří. Hezky se mi na ten film dívalo a rozhodně jsem se nenudil. ()

AlicaFox 

všechny recenze uživatele

nikdy som si nemyslela ze sa mozem tak strasne nudit ako pri sledovani tohoto filmu. bol to cisty blabol a urcite si to nikdy nepozriem znova. hru som nikdy nehrala ale verim ze je skvela leb akcne sceny boli vyborne a rovnako aj hudba. zial dej katastrofa. za snahu jedna hviezda. ()

alex_w 

všechny recenze uživatele

Celkem se mi líbil příběh v animu, taky na to že je to film podle hry tak mezi warcraftem a assassin's Creed u mě rozhodně vede assassin's Creed. Mohlo to být lepší, lepší efekty a tak, ale i tak se mi to líbilo ()

Luke8 

všechny recenze uživatele

Počítačová hra byla opravdu skvělá, zejména dvojka, která se odehrávala ve významných italských městech a pak následný díl, který se odehrával úplně celý ve fantasticky propracovaném Římě. Bohužel, film je opravdu jeden velký chaos a slátanina, výborná po stránce obsazení a grafických efektů, ale tím to končí. Naprosto nevyužitý potenciál. Údajně se chystá další díl - no nevím, jak na to chtějí tvůrci navázat, aby to mělo nějaký význam, není totiž na co. Přesně, jak tady píše většina uživatelů, strašně málo času je věnováno tomu, co se děje v samotném Animu (španělská inkvizice), nějaký ty nesmysly kolem toho nikoho nezajímaj, to si můžu pustit jinej film. ()

Melce 

všechny recenze uživatele

Ďalší film na video hernom podklade. A ako zvyčajne to neskončilo dobre. Asi najväčší problém pre mňa boli scény zo Španielska, kde postavy... rozprávali po Španielsky! Dobre, nehovorím, že je to zle, ale aspoň titulky k tomu byť mohli, lebo takto ste 1/3 filmu vôbec nerozumeli (pokiaľ ste teda nevideli verziu s titulkami, ak áno prosím pošlite link :D). Ďalej, TEN ANIMUS???? čo to bolo? robotická ruka? prečo to nebolo kreslo? Hneď ako som videl Animus som mal chuť prefackať každého jedného človeka, čo na filme pracoval. Hrozne nesympatická a nezaujímavá hlavná postava... počkať co to hovorím? Všetky boli nesympatické a nezaujímavé (s výnimkou assassínky, neviem prečo, ale prišla mi zaujímavá). Príbeh absolútne, ale absolútne jedno veľké NIČ! Dúfal som, že nedostatok príbehu a spojitosti s hrami doplní aspoň akcia... takisto sklamanie. Musím však pochváliť akrobaciu a bojové scény, keď už tam nejaké boli. V podstate film vôbec nevyužil ten potenciál ktorý mu hry ponúkli a vznikol z toho len tento priemerný počin. ()

0oq odpad!

všechny recenze uživatele

Ten film je z části nekoukatelný tedy pokud se nechcete nechat poškodit. Jsem si jistý že by měl nést nějaké zdravotní varování. Něco jako "ministerstvo zdravotnictví varuje..." Neboť počet střihů v akčních scénách je rekordní a zcela nepřekonatelný. No schválně zkuste si tipnout kolik záběrů se vejde do 4 minut ? nevíte no třeba mezi 22:10 až 26:10 je to 248!!! ČTYŘI MINUTY!!!!! co to do p**** k**** je ?!!!. A lepší příběh by dokázalo odvyprávět i rychle blikající světlo a výsledek by byl stejný. ()

spraTECH odpad!

všechny recenze uživatele

Humus, svrab a neštovice. Absolutně zbytečný film bez nápadu, který by vám vyrazil dech. Kdyby to tady bylo už před 10 lety, možná by to fungovalo. Raději si pusťte jakýkoli díl z herní série. Celé je to umělé a kýčovité, s důležitě až arogantně tvářící se herci. Souboje jsou namachrovaný jak modelky od Victoria's Secret. Přesně tenhle styl filmů nesnáším. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama