Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 5

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z těch zdařilejších filmů podle PC hry, ale bohužel film má pár zasádních nedostatků. Jendím z nich je fakt, že jsme ani neměli příležitost nějakým způsobem si vytvořit vztah s hlavní postavou. Tu prostě sebrali vhodili do animu a najednou jsme v dobách Španěleské inkivizice - tam si ale Assasins creed získal moje sympatie. V to, že si film nezaslouží 4*, mě přesvědčil nezajímavý a tuctový konec. Uvídíme jestli se dočkáme dalšího pokračování ja bych byl pro a doufám ve zlepšení...6/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Filmy podle her nebyly, nejsou a nikdy asi ani nebudou žádné mega trháky, ale AC mě dost překvapil. Ubisoft, pod který spadá značka hry, si to tentokrát pohlídal, aby z toho nebyl finanční propadák jako Princ z Persie. Film začíná dost dobře, atmosféra mě docela pohltila. Je vidět, že Kurzel s Fassbenderem jsou dost sehraní, celkově byl Fassbender výbornou volbou na asasína. Nejlepšími momenty filmu byly bezesporu sekvence z 15. století ze Španělska, které se tvůrcům povedlo vykreslit nesmírně realisticky. Jen je veliká škoda, že španělská stopáž trvala zhruba patnáct minut, neboť měla ten správný šmrnc. To zbytek filmu odehrávající se v Abstergu v některých chvílích žádný šmrnc neměl, ale většina se dala zvládnout. Musím pochválit kaskadéry za kvalitně odvedenou práci, co se týče parkouru. Ještě, že nezkazili věc, o kterou se hra upíná snad ze všeho nejvíce. Příběh mě moc nepřesvědčil, ale akce stála za to. Možná bych ještě zmínil jednu věc, a to, že ve filmu zapomněli asi na krev. Přece jen je to film o zabijácích, tak by jí tam mělo být více. Konec byl docela rozporuplný, takový nedomyšlený. Je to určitě nadprůměrná podívaná, ale mnoho prvku bych já osobně zlepšil. Za mě dávám 72 % ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Holy fak...to byla ale sračka na entou... Kromě podařených výletů do minulosti jsem absolutně netušil o co jde... Ztracená hodina a třičtvrtě života... Nikdy víc a znovu utvrzení, že si tuhle gamesu nikdy nezahraju... 30% ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

A sakra, tak tady bylo něco špatně. Takhle zpatlanej příběh jsem dlouho neviděl, bojové scény fajn, ale vlastně mě vůbec nezajímalo jak to skončí a to se mi moc nestává. Nezachránil to ani Fassbender, kterého mám jinak rád. Škoda potenciál to mohlo mít větší, ale scénáristi se nevyznamenali ani trochu. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Ale ne, zase tak zlý to není. Akce je koukatelná a ona třetina filmu odehrávající se ve Španělsku je vyloženě parádní. Pamatuju si ale, že když jsem hrál první díl, tak mě neskutečně vytáčely skoky do současnosti. A stejně tak je to i ve filmu. Protože příběh odehrávající se kolem Animu je příšerný. To, že příběhy mají občas mezery se stává, zde ale musíme brát za vděk, když to chvíli dává smysl. Co mě ale mrzí nejvíc je tentokrát slabý Michael. Odehrává snad na půl plynu. Jak ale říkám Španělsko je úchvatný a kdyby měl někdo, kdo o tom rozhodoval v hlavě věděl by, že tudy vedla cesta. 60 procent právě za to. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Účel světí prostředky, efektnost přebíjí efektivnost, logika skomírá a scénáristická impotence vládne světu.Přesto se na to dá docela slušně dívat. Více ZDE. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Je to lepsi nez jsem cekal, atmosfera a koncept maji obrovsky potencial, ale zaroven mnohem epictejsi ambice nez jak to dopadlo v tehle jednohubce, ktera pusobila lehce nedovarene. 6/10 ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

3,5 ... a mrzi me, ze me zdejsich 58% odradilo odtoho se na to podívat dřív a přesvědčilo mě až to, že verbal tomu dal 4* Většina asi čekala bezduchou řežbu, takže mě mile překvapil scénář. Hru neznám .... a Michael je prostě vždycky sexy, takovým znepokojivým způsobem. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Kdo to říkal, že pořád nevznikl dobrý film podle herní předlohy? V kontextu herní série mišmaš jednohubka se zesloněným scénářem, který má víc děr než ementál. Jako samostatný film, který si bere inspiraci kde se mu zlíbí, a zároveň plní fanouškovské fantazie ale prakticky bez chyby. Pobavily ale dojem kazily snad jen skřípající hlubokomyslné průpovídky a střih občas si asi hrající buď na Refna nebo Sergia Leoneho. Akce i spád mimo ni ale fungují, a mimo jiné i kvůli obsazení proto neúspěch filmu zpětně dost mrzí. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Akční sekvence jsou famózní, propojení animu fakt super. Příběh? Zdaleka ne tak stupidní, jako lidé, kteří tvrdí, že stupidní je. Peckovej film. Jednoduše... Po druhém shlédnutí říkám, že jako fanoušek hry (první čtyři díly mám úspěšně dokončené), je tohle film, který mi navodí pocit rozkoše. Vizuál je brutálně dobrej. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Když sedíte v kině a přejete si ať je už konec, tak je určitē nēco špatně. Nemohl jsem k tomu najít cestu, a asi jsem ani nechtěl. Nic víc není třeba dodávat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale větší ptákovinu jsem dlouho neviděl, a to mám na mysl na mainstreamové scéně. Snímek, který chce být úlitbou hernímu fanouškovi, ale na diváka kašle. Skvělí herci, kteří mají neskutečně hloupé role a jen Fassbender ukazuje fyzickou zdatnost, i když těch triků je stejně moc. Hloupý scénář a celkově nezajímavý příběh. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

V rámci série Assassin’s Creed máme za sebou už pekný rad výletov do minulosti v rôznych obdobiach. Filmová adaptácia ponúka opäť nový príbeh a opäť v zaujímavom období. Ubisoft, tak ako sa poučil v hrách, v tomto filme bol tvrdohlavý. Viac minulosti, menej reality, to bol vždy základ úspechu (preto čím novšia časť, tým trávenie času mimo Animu klesá na mizivé percento). Výlety do minulosti sú atraktívne a majú dynamiku. Celá vata okolo je obrovský trus, v ktorom nezaujmú ani slušné herecké mená. Na tento film treba rýchlo zabudnúť. Obrovsky sprasená adaptácia inak skvelej hernej série. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Já si to užila, Co si přát více, že, Michaelova figura je vážně dobrá, v kápi mu to sedlo a artefakt, jo, jeden nikdy neví, jaké mocné civilizace tu před námi byly, když lidstvo ještě ani nevědělo, který kořínek je jedlý.A já věřím, že byly. Vizuál suprový, průlety krajinou nádherné, výborná hudba a lidstvo, to je nepoučitelné od svého vzniku. Ať žije víra, ona nám k moci dopomáhá, ve jménu Boha, nebo taky ne. Netvrdím, že ta čtvrtá hvězda bude silná, ale co, je tam! ()

RAiken odpad!

všechny recenze uživatele

Neda se rict, ze by to bylo uplne spatny, bylo to totiz jen totalne retardovany. Kdo da vic nez dve hvezdicky asi nikdy nevidel dobrej film... ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Nezasažen herním fenoménem jsem to bral jako svébytný fantasy film, který mě chvíli bavil, chvíli nudil a chvíli jsem přemýšlel, zda mi neuniklo něco zásadního a já jsem proto tak mimo. Filmu nelze upřít originalitu, švih v akčních scénách, ale já se zkrátka nemohl pořád nějak naladit na tu správnou vlnu a poněkud mi uniklo celé to pachtění se za jablkem... ()

stration 

všechny recenze uživatele

Hru trochu znám, a tak jsem se těšil, co tvůrci předvedou v tomto dlouho očekávaném projektu. No, moc toho nepředvedli. Na to, že přípravy trvaly hoooodně dlouho si se scénářem mohli pohrát sakramentsky víc. Když se děj odehrává v minulosti, nemám v podstatě výhrady (teda až na absenci krve a brutálnějších scén). Když se ale děj přesune do přítomnosti, panuje nuda a celé dohromady to prostě nedrží. Celá linka ze současnosti a celá "hra o jablko" mě v podstatě nezajímala. Je to škoda. Mohla to být vážně pecka. Fassbender dobrý. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Oproti příběhu hry je film naprostá blbost. Vizuálně pěkné a věrné hře, ale příběhově strašné, nudné a tupé. Další obrovské zklamání a nevyužitý potenciál. Kdy už se proboha povede nějaký film podle skvělé počítačové série? ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Bojové scény celkem labůžo, dobová (digitální) stylizace Španělska na konci 15. stol. působivá. Proč tedy jen 2*? Způsob, jakým to celé drží pohromadě, mi přišel přinejmenším podivný. V jistém ohledu je to celkem stylová videoherní adaptace. Na druhou stranu to v některých momentech až příliš připomíná čistě videoherní sekvence na úkor větší filmovosti, což teoreticky mohou ocenit hráči původních her. Jenže to není můj případ. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

To že dávám dvě hvězdy, tak to jsem upřímně ještě hodnej... Stupidní příběh, stupidní obsazení, stupidně zahraný, zápletka až rakovinově bijící do očí, to samé platí na Fassbendera samozřejmě.. Jeho mimika je jako kdyby při porodu spadl na zem a upřímně, co si budeme povídat, ve filmu nemá co dělat, když nehrál ani jednu hru ze série a ví o tom úplný hovno... Dvě hvězdy maximálně za název, kterej si film nezaslouží a za akci v animusu, která je za celej film 10 minut dlouhá a potom už nenásleduje (+ extrémně nepřehledná). Když už potom přijde slavný skok důvěry, kterej skončí probuzením z animusu.. oh bože... už nikdy nedělejte ty stupidní filmy podle her, nemá to cenu. Konec filmu je ubohej. Chybí tam lepší prvky násilí, krev, brutalita a vlastně všechno, co je v původní sérii. Opět jsem měl takové nepřekonatelné štěstí a za záda se mi prdnul 11 letej kid, kterej mi v jednom kuse kopal do sedačky. "Nevhodný mládeži do 12 let" jistěže, příště poprosím obsluhu ať mu podřízne hrdlo. Jo a to mi vlastně připomnělo, že na konci filmu "bacha spoiler!" prořízne nejmenované osobě hrdlo a nikde žádná řezná rána na krku. Jedno velký klišé! Neutrácejte za tohle prachy, ještě teď jsem z toho v depresích. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama