Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 1

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel s cílem pobavit se. Pobavit se s kamarády, kteří, stejně jako já, utopili v této sérii stovky hodin. Inu pobavili jsme se to ano, ale spíš tím, že jsme se smáli WTF momentům, kterých je ve filmu opravdu dost. Znalce série nepotěší to, že z majestátního Jablka ráje udělali kouli na petang, z elegantního animu je absurdní rameno a templáři jsou celkově dost zvrácení. Parkour je zpracovaný působivě a celkově jsou historické pasáže fajn, jen jich je ukrutně málo. Současnost je o dost nepovedenější, to co Fassbender někdy kvůli scénáři předvádí je celkem podivné. Zahrané to je výborně to ano, ale scénář nedává hercům prostor. Justin Kurzel je dobrý režisér, ale měl vzít spíš další artovku, než videoherní blockbuster. Hlavní problém je stejně scénář, větší patlaly Ubisoft vybrat nemohl, ale koneckonců jsem to čekal horší, takže vlastně dobrý. ()

Argoe 

všechny recenze uživatele

Jakožto zarytý fanoušek a milovník video-herní Assassinské série jsem byl s oznámením tohoto filmu značně skeptický, hlavně kvůli obsazení scénáristů, u kterých jsem si nebyl jist, zdali jsou schopni tak rozsáhlé téma zpracovat do jednoho filmu. Musím ale uznat, že jsem příjemně překvapen, nejen, že se snímek drží své herní předlohy, ale přináší i několik pozitivních inovací začínaje bujařejším Abstergem, který mě paradoxně bavil více, než assasinská eskapáda a mnohem propracovanější mechanikou animu, která se s subjektem umí dokonale synchronizovat konče. Škoda, že tempo ze začátku trochu kolísá a spíše než děj zbytečně představuje některé postavy, které jsou v celkovém vyznění nedůležité. Pochválit musím zasazení děje do španělské inkvizice, které ještě nebyla herně zpracovaná. Fassbender s Cotillard jsou dokonalými představiteli svých rolí, škoda jen, že půvabná Ariane Labed nedostala ve filmu více prostoru. Bojové sekvence jsou harmonické a drsné zároveň, radost na ně koukat, hudební doprovod mohl být atraktivnější. Sečteno podtrženo, Assassin's Creed je důkaz, že existuje kvalitně zpracovaný počin, který vzešel z herní předlohy. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Tak som si teatrálne obliekla mikinu s logom Assassin's Creed a s úsmevom pustila film. Ten mi pomaly začal zamŕzať. Príbeh sa odvíja neskutočne podivne. Kurzel sa z nepochopiteľných dôvod snaží vyťažiť viac zo súčasnej doby, než zo španielskej histórie, ktorá v traileri vyzerala veľmi lákavo. Hlavný hrdina sa v nej ocitne dokopy maximálne 45 minút. Fassbenderovi tí agresívni psychoši idú, no musí dostať adekvátny priestor, čo teda boj s halucináciami z animusu rozhodne nebol. Povestné Abstergo bolo divné a vlastne som sa o ňom nič nedozvedela. Nulová atmosféra, to je najväčší problém celého Kurzelovho Assassin's Creed. Pre neznámych mätúce, pre fanúšikov neuspokojivé...Chápem, že režisér nechcel iba kopírovať hru, ale prísť s niečím novým. Snaha sa cení, ale čo z toho, keď je neúspešná. Mimochodom, možno nie som jediná ktorá čakala na Requiescat in Pace - Nie, nezaznelo to. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Zlákán synkovým básněním o hře. Návštěva v těchto vodách nebyla nutná - milionkrát obemleté téma, špatně uchopený matrix či snad materiál... ()

Baboonek 

všechny recenze uživatele

Film mě velmi zklamal, ostatně asi jako každého... i ty, kteří nejsou úplnými fanoušky této hry. Nečekaný začátek, který plně popisuje mé pocity z tohohle neakčního filmu, plného opakování pár vět a přehlížení klíčových faktů. Který se 60 minut rýpe ve vedlejších dějových linkách aby pak za 10 minut zmáknul ten zbytek - a vám se tak i vše vysvětlil. V závěrečné 2 minutovce se představí i náplň pokračování, které nijak nenaláká aneb spam : jednu minutu souhlasí s vraždou svého otce z celkem nedovysvětlených důvodů a v druhé? Jasný pomstím ho a budu pokračovat v jeho práci i když už všichni víme, že je jedna z nich nich zrádce být někdo musel... Herecké výkony asi ani nemohli být nějaké lepší při celé koncepci (i když vždycky pomůže, když do toho dají srdíčko). Plus hvězdičky by film mohl dostat snad jen za vášeň pro tuto hru a pár velmi povedených scén, které se v celku téměř zcela ztratí. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Filmu na herni motivy se desim, protoze jsou nechvalne znamy svoji uchazejici kvalitou (pomrkavam predevsim po Tobe, Uwe) - Assassin's Creed je moje srdcovka, hru hraju od prvniho dilu, a tak jsem se tomu proste musel podivat pod kuzi. Zacnu pozitivem - zasazeni do doby Spanelske inkvizice mi hralo do vkusu. Tohle obdobi mam rad ve filmech i hrach, takze super. Druhym pozitivem je "nejaka' podobnost s herni znackou, ktera samozrejme pusobila tak, ze jsem tuhle chujovinu chtel vypnout a jit hrat opravdovou hru. A do tretice Jeremy Irons, kterej je proste dobrej a ma charisma i kdyz hraje chladnokrevnyho curaka. Negativa jsou bohuzel markantnejsi - ostatni herci bud hrozny nebo divny... hlavne Marion vypadala divne. Scenar debilni, chvilema tam ty dialogy opravdu pusobily smesne. Animus taky mentalni - misto toho klasickyho je to obri jerab, coz bylo super dementni (nehlede na to, ze bych chtel videt, jak ho ten jerab drzi kolem pasu, kdyz lezel na zadech..). No, jako dal jsem to, smrdi to prislibem pokracovani, ale ja doufam, ze se ho v tomto pripade nikdy nedockam. S nadsazkou a sentimentem k originalu davam prumerny hodnoceni, priste uz tak milosrdny nebudu... ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Jak dál..... To jsem si říkal po skončenífilmu.. Bohužel na tuto otázku vzhledem k tržbám asi nikdy odpověď nedostanu, ale co se dá dělat. Jakožto velký fanoušek herní série jsem si tohle nechtěl nechat v kině ujít i přes ty dost negativní ohlasy. Pro mě to byl prostě Assassin se vším všudy. Herní prvky si to zachovalo, ty dobré i ty špatné. Líp to asi natočit prostě nešlo. To pomrknutí na herní zabijáky bylo boží. Za mě palec nahoru a někdy v budoucnu se na to určitě mrknu znova. 75%. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Hrál jsem všechny hry s námětem Assassins Creed, od Ubisoftu. Od filmu jsem čekal něco jiného, ale i tak mě mile překvapil. Tempo filmu není stoprocentně strhující, ale na devadesát procent? To rozhodně ano! Fassbender se do téhle kaskadérské role uctivě hodil. Středověkého Španělska jsme si neužili nějakou závratnou porci času, ale když už jsme byli ve středu dění, stálo to rozhodně za to. Rozhodující bylo určitě akční tempo, které v hodnocení zde rozhoduje. Hodnocení 8 / 10. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Bitka vs parkour - 1:1 / Bitka vs parkour - 2:2 / Bitka vs parkour - 3:3 / scenar vs potencial - 0:0 / herecke vykony vs pribeh - 0:0 .... bitka, parkour vs scenar, pribeh - 100:0 ... asi tak...Fassbenderovo vecko dobry, gamesu asi tak uplne nepomluvime (mam dojem, ze tohle brasule masti na necem podobnym playstationu), ale jinak, jinak to bylo ukrutne utahany, nudny a hlavne bez napadu! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

1* další z řady filmů natočených podle videohry, který jsem zkusil, ale nebyl jsem ho schopný dokoukat kvůli nepochopení děje a motivace jednotlivých postav o co jim vlastně jde. Rozhodně efektní je a plný kvalitní triků, ale obsahově to jde mimo mě. Je to zbytečné dál rozmazávat a komentář s jednohvězdičkovým hodnocením slouží hlavně jako varování pro mě, abych se někdy nezkoušel k němu vrátit :-))) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

applause 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že má tenhle film tak nízké hodnocení. Mně se líbil nápad tohoto filmu a je škoda, že to tak nejde ve skutečnosti. Konec byl bohužel trochu useknutý a hlavně zmatečný, proto dávám hvězdičku dolů, jinak doporučuji. ()

joeybarbaro2 

všechny recenze uživatele

Film se dělí na 2 části. Pokud jste fanda videoher budete se cítit jako doma, pokud ne bude to pro vás nudná slátanina bez špetky smyslu. Postavy nedotažené do konce, děj strhý a přímočarý, akčních sekvencí v 15. století je poskromnu a nemá to žádná WOW efekt jako Darth Vaderovo scény v nejnovějších Star Wars. Režisér Kurzel je ve svém oboru dobrý, ale tohle mu nesedlo. Prostě jednohubka bez nějaké větší logiky i přes neustálé vysvětlování Marion Cotillard. Velké plus je, že jde vidět, že snaha opravdu byla. Jakožto fanda her viděl v kině, ale žádný zázrak. 55 - 60 % ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Chápu, že je to spíše snímek pro fanoušky herní série. Proto pro nás "obyčejné" diváky to moc nefunguje. Přiznávám, že parkour po španělských střechách byl fajn a celkově to mělo rychlý spád a dobrou kameru. Navíc, což jsem byl rád, jsem pochopil příběh snadno, i když se hrou nemám žádné zkušenosti. Konec byl ale jeden velký guláš, plný předvídatelných kroků a šíleného zmatku. Kromě Fassbendera snad nikdo jinej neuměl hrát a mluvit. Příběh v současnosti mě bavil, ale obsahoval spousty nezodpovězených otázek, které snad hráči pochopili. Bavilo mě to víc než Warcraft. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

doufal jsem v to,ale po prvních ohlasech očekávání trochu chladla...nakonec jsem rád,že víra se vyplatila a za mě je Assasin´s creed naprostá pecka.Dějvě sice občas zmatená a docela mi trvalo se zorientovat kdo je kdo a co vlastně chce,ale vizuálně je to nářez a ve spojení s hudbou ještě větší.Ve výsledku pro většinu asi neočekávané,nehollywoodské,ale pro mě suveréně nejlepší herní adaptace...90% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v dospělý, propracovaný příběh založený na faktech, které nám dala stejnojmenná hra. Ale dostal jsem pubertální slátaninu o agresivně-vražedných emocích, které se budeme snažit vymýtit pomocí bájného jabka, načež se ukáže, že jde o již klasické Templáří x Assasíni leč silně upraveném kabátku, který tomuto příběhu vůbec nesluší a hyzdí relativně slušný herní příběh co v sobě měl první díl AC. Což ani ten nebyl dokonalý, ale byl lepší + jste mohli skákat z věže do sena nebo pobíhat v "hezkém" morem postihnutém temném městě Acre, kde se ještě více vykreslil fanatismus víry.. Ach, to byli časy :) ... HODNOCENÍ: 40% (2*) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Hru jsem ani jednu pořádně nehrál, takže nějakej příběh šel mimo mě. Asi to stejně s hrou moc společnýho nemělo. Ale věděl jsem, jakej styl očekávat. Asi mě zklamalo právě to, že se většina filmu odehrávala v přítomnosti, namísto těch historickejch měst a budov. Ta akce tudíž byla dost taková zkreslená. Příběh to nemělo skoro žádnej, to mi přišlo úplně tragický. Přijde mi, že ty zfilmovaný hry se neumí pořádně uchopit a natočit. Jestli pokračování bude, tak nejsou žádná očekávání. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem katastrofa. Jakožto obrovský fanoušek herní série AC, jsem se na filmové zpracování moc těšila a čekala jsem, že to bude aspoň koukatelný. Teď už vím, že je lepší nic neočekávat, protože se člověk aspoň vyhne zklamání. Děj byl naprostý propadák, u kterého jsem se modlila, aby to co možná nejrychleji skončilo. Nuda a děs. Příběh byl nesmyslný a zcela bez pointy. Technicky to byla katastrofa na druhou. A ten animus? Bez komentáře... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Je Džastin Kurzl talentovany reziser alebo nie?  Tazko povedat, napokon reziser je len tak dobry ako jeho posledny film. Tento snimok v kinach brutalne zhorel jak novinovy papier. Takze jo, rozsudok je drsny : hlupy jednoduchy film s debilnym scenarom   : 20 % ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Zbytečně uspěchané. Film doplácí na uspěchaný úvod, který absolutně vůbec nevysvětlí, kdo proti komu proč stojí, co to je Animus a jak funguje (proč je nutná synchronizace a postupování v "příběhu" a proč nejde přímo nahrát do určitého okamžiku) atd. Člověk neznalý předlohy si musí myslet, že partička ornitologů a kalíšníků se dala na veganství a soutěží, kdo se dřív dostane k pěkně starýmu jablku. Jinak výprava je velice povedená, akce má šmrnc (možná těch prostřihů do současnosti mohlo být méně), hudba je skoro zimmerovská, scénář docela děravý. Ale doufám, že v dalším pokračování tvůrci nápad trochu rozvinou. Byla by škoda zahodit takovou látku. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama