Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 4

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (958)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Najudymenejší film histórie. To človek pozná, že keď sa narazí na mantinely talentu, tak vyťahujeme barličky. Ako napríklad starú dobrú hmlu. Ne ten film technicky nie je dobrý ani náhodou. A to isté viacmenej platí aj o zbytku, jednoduchá storka zbytočne a nasilu domotaná, puto s postavami prakticky nulové a akcia v určitých momentoch slušná. Bohužial nič viac. 50% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|35%| Žádnou hru Assassin’s Creed jsem nehrál, tudíž nemám co porovnávat. Do tohoto jsem šel především s tím, že mě herec Michael Fassbender v poslední době dost baví, zejména v novém Vetřelci mě téměř nadchl. No, herecky to v tomto případě uhrál opět dobře, do této role se vžil vcelku solidně. To je ale asi tak vše, co mě trochu zaujalo. Přiznám se, film mě skoro vůbec nebavil. I začátek filmu mi přišel dost specifický, nemohl jsem se vžít do příběhu, nezaujalo mě to a i jsem jisté věci moc nepobral, za což může hůře podaný příběh, režie atd. Ale kritizovat to moc nechci. Akční scény jsou podle mého gusta dost rozporuplné. Líbila se mi akorát prostřední, dlouhá akční sekvence, jinač mi to přišlo dost na oko digitální. Ani finále nebylo moc záživné. Ale co, zkusil jsem to. Nesedlo mi to a i z objektivního hlediska to žádná velká pecka není. Za zmínku stojí celkem solidní soundtrack, Kurzel i pěkně složil hudbu k novému Vetřelci. No, to je vše. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Naše životy nejsou nic. Jablko je všechno." Já se tedy v ovocnářství, tak moc nevyznám, ale v zásadě nemám nic proti vitamínu C, takže na tom možná něco bude. Něco tak velkého, že se kvůli tomu budeme vracet pět století nazpátek a zachraňovat svobodnou vůli. Mě to tedy celkem bavilo a zase to jednou počechralo mou nechuť k církvi, které bych nefandil ani v souboji s mimozemšťany o práva k užívání Chrámu svatého Víta. A tady se dokonce staví na roveň Bůh a inkvizice, což je přesně ta chvíle, ve které mi nože samy skáčou do rukou a hledají krky těch, kteří odhlasovali církevní restituce. Napojte mě na Animus a já to napravím ... nebo si alespoň efektně zaskáču, zalétám a zasekám. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic, nedostal jsem nic. Už Macbeth mě nebavil, takže s panem režisérem asi kamarádit nebudu. Fassy se nám nějak začíná nepříjemně rozjíždět do nepovedenějších snímků :( Určitě hodně nemilé zjištění. Zbytek hereckého osazenstva nemá moc cenu komentovat. Chyba snímku byla zřejmě v tom, že vůbec vznikl. Ony akční filmy to mají v dnešní komiksové době poměrně těžké. Nějakej ten povedenější parkour dneska už nikoho moc nezaujme. Zbytečnost filmu dokládá nejvíce fakt, že Země byla OPĚT v ohrožení. To scénaristi nedokážou přijít s něčím jiným? 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tentokrát hodnotím čistě jen divácký prožitek. Od filmu jsem raději moc nečekal, a tak jsem byl vcelku příjemně překvapen. Z původního fantasy se sice stalo sci-fi, ale tvůrci vsadili čistě na akci. Poletující kamera se občas dívá vašima očima, tudíž si chvílemi připadáte jako v PC hře (což je vpořádku). Úderná hudba duněla tak, až se chvílemi otřásalo celé kino (asi ne, ale já ten pocit měl). A dlužno dodat, že naprosto skvělá hudba. Dále film sází na působivou vizuální stránku (nejen honička, ale třeba taková katedrála z vně i uvnitř je lahůdka, kord když je teprve ve výstavbě) a v neposlední řadě na dobré herecké výkony. J.Irons je padouch přesně podle gusta! Příběh jednoduchý - honba za tajemným Jablkem. Kde se vzalo a jak funguje, je vcelku jedno. Ač je mrtvol více jak v RoboCopovi, tak s krví se šetří. Ne že by nebyla, ale neplýtvá se...to proto, aby na film mohly i děti (jenže pro ně stejně moc vhodný není). Pokud máte rádi jízdu s vypnutým myšlením, pěkné obrazy, rvačky, honičky na koních...pak hurá do toho! Na původní AC klidně zapomenout... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (29)

  • K natáčení se hojně využívaly i létající drony. (ArsenalEagle)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 15 000 pracovných miest. (BMW12)

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama