Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sean má dokonalé manželství, milující ženu Kate a dvě roztomilé děti: dcerku Emmu a půlročního Šimona. Pak ale dojde k tragédii, Kate se nešťastnou náhodou zřítí se Seanovým autem z útesu... Sean se krátce po pohřbu se rozhodne prodat pozemky, na kterých jeho dědeček kdysi založil anglikánský klášter. Matka představená s lítostí sděluje řádovým sestrám, že Sean neprodloužil nájemní smlouvu. Děti, o které jeptišky pečují, budou muset být rozmístěny do sirotčinců. Novicka z řádu milosrdných sester Megan však nehodlá nečinně přihlížet, jak bere Sean sirotkům střechu nad hlavou, a s požehnáním matky představené se vydává za Seanem, aby mu prodej pozemků rozmluvila... V sídle Hastingsových narazí Megan na Seanova bratra Bena. Podle něj přijela zbytečně, Sean zazlívá Bohu, že mu vzal milovanou ženu, prodloužení nájemní smlouvy nepřipadá v úvahu. Megan zdrceně odchází. Pak se ale stane svědkem neštěstí, když nepozorné chůvě sjede kočárek s Šimonem do jezera. Megan neváhá a chlapce zachrání. Sean je jí vděčný, o prodeji pozemků však nehodlá vyjednávat... Seanova a Benova asistentka Olivia má Seana ráda, chtěla by získat jeho srdce. Když je nepozorná chůva vyhozena, nabídne mu, že se o děti postará. Sean ale odmítne. Hospodyně Charlotte navrhuje, aby se novou chůvou stala Megan, Sean i Megan nakonec souhlasí. Sean má však podmínku, Megan musí odložit své řeholní roucho... Na prodeji pozemků má zájem především Ben. Dluží totiž dost peněz bývalému společníkovi Harrymu, který byl ze společnosti vyloučen poté, co zpronevěřil firemní peníze. Až pozdě Benovi dochází, že se zapletl s velmi nebezpečným mužem. Harry přizná, že poškodil brzdy Seanova auta a doufal, že se Sean zabije, jeho plán se ale nezdařil. Katinou smrtí se zatím začíná zabývat i pojišťovna, protože Kate měla vysokou životní pojistku... (TV Prima)

(více)

Recenze (10)

alambert odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohleto je podle mě fakt snad nejhorší film, co jsem viděl. Nevím, jestli má vůbec cenu skoušet popsat, jaká je to hrůza-to snad ani nejde vyjádřit. Jakoby se všechna nejhloupější klišé filmového světa spojila, aby společně bojovala s intelektem diváků. Začíná to nehodou způsobenou poškozenými brzdami (...načemž je nádherně vidět, že scénář má na svědomí podprůměrně inteligentní žena. Když jsem to viděl kdysi v jiném díle, kde šlo o nějaký veterán, dejme tomu. Tady v případě moderního vozu je to krásnou ukázkou inteligence autorky. Snad i malé děcko ví, že brzdy mají kontrolku, která by se při poškození brzd okamžitě rozsvítila.) a pokračuje hrůzami jako zamilování do jeptišky, nemocné děcko, tisíc a jeden záběr na útesy, únos dítěte apod. Je to zkrátka nechutné, ohavné...depresivní při představě, že to někdo bere vážně. A ještě největší hláška, na ukázku: "Zavolejte policii i ze sousedních hrabství!" OMFG... ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Tak som teda učinila závažné rozhodnutie, že je načase zistiť, čo to vlastne tá romantika je a prípadne sa aj niečomu priučiť. Oficiálny text distribútora má dĺžku krátkej poviedky, takže ja to zostručním. Začnime tým, že všetci angličania sú nemci. Anglikánske novicky, pre prípad, že stretnú prachatého vdovca, nosia odev so sukňou do polovice stehien a spolu s ostatnými mníškami sú ošetrené vizážistom. Novicka a vdovec sú, samozrejme, najskôr v opozícii, aby sme ich vzplanutie lásky neskôr prežívali intenzívnejšie. Veľmi prefíkané. Potom sú tam ešte nejaké ďalšie postavy, tupé zápletky a to je asi tak zhruba všetko. Ale aspoň som si konečne uvedomila pravdu, mne tento druh romantiky nehrozí. Nenosím sukne. Vrámci sebemrskačskej nálady si možno ešte niekedy nejaký podobný zázrak pozriem. Občas sú sračky zábavnejšie ako priemerné filmy. Jedna* za prírodu a za národ. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě štěstí, že Rosamunde Pilcher svou spisovatelskou kariéru v roce 2000 ukončila. Její romány měly zůstat asi jen na papíře. Nevím, kolik filmů podle této autorky německá ZDF natočila, ale už několik let její příběhy vysílá i naše televize. Tento je průhledný od začátku až do konce, ničím nepřekvapí. Navíc zápletka není původní, je částečně převzata s téměř 50 let starého úspěšného amerického muzikálu Za zvuků hudby. Zde však platí, že když dva dělají totéž, není to vždy totéž. I když je film poměrně nový, je nezajímavě natočený a jeho zařazení do vysílání bych viděla spíš na odpoledne, než do hlavního večerního času. Z druhé strany podobných sladkobolných nesmyslů natáčí v současnosti řadu i naše televize, pro změnu seriálovou formou. Marně hledám, co bych pochválila, snad jen to sídlo. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapnul jsem film, když už dvacet minut běžel a měl jsem strach, že děj už nepochopím... Dopadlo to ale dobře, pochopil jsem a zvedl si sebevědomí. Pročež jej hodnotím kladně (včetně Henrietty Richter-Röhl) :-) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama