Reklama

Reklama

TT3D: Closer to the Edge

Obsahy(1)

TT3D: Closer to the Edge je film o legendárním závodě Tourist Trophy na ostrově Isle of Man, který každoročně mění tento malý ostrov na ráj fanoušků silničních motocyklových závodů.
Závody se zde jezdí po uzavřených veřejných komunikacích, které jsou vždy obklopeny diváky ze všech koutů světa. Jezdci zde doslova létají rychlostí přes 300km/h. Jen málokterý ročník se obejde bez zranění nebo úmrtí nějakého jezdce. Jezdci si nebezpečí uvědomují, přesto se každý rok vracejí s odhodláním posunout hranice možností zase trochu dál a stát se "Králem hory". (Kinq)

(více)

Recenze (29)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nebavia ma motorky, všetkých zúčastnených mám za menších/vacsich bláznov a vôbec nerozumiem prečo sa tam idú každý rok pozabíjať. Vlastne teraz už aj hej, trochu. Dokument ma každopádne pohltil a v jednom momente aj celkom zasiahol. 80% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně atraktivní dokument z prostředí motocyklových závodů. Poutavé rozhovory a pěkné záběry neskutečně rychlé jízdy. Pokud vám dané téma není cizí, klidně si jednu až dvě hvězdy přidejte. Já jsem spíše na "čtyři kola". ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Neskutečně silný dokument o těch největších šílencích na dvou kolech, co znám. Motorky mě zrovna dvakrát moc neberou, ale z tohohle jsem unešen! ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Mám rád motorsport a i přesto že jsem motorky přestal dávno sledovat, tohle jsem si pustil velice rád hned jak jsem přišel na to, že někdo natočil dokument o závodech na Isle of Man. Čekal jsem od toho hodně a dostal jsem od toho ještě víc. Opravdu příjemné pokoukání, skvělé zpracování a rozhovory a příbehy jezdců přímo z první ruky. :) Vždycky jsem si myslel, že ti závodnící jsou totální magoři, ale ti o kterých se tento dokument "točil", mě dokázali vyvézt z omylu. Je to prostě jedna velká štastná komunita, která se jednou za rok sjede a oslaví tímto způsobem svoji vášeň, u které bohužel musí počítat s tím že může dojít ke ztrátě na životech. Zajímavé. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Isle of Man TT. Nejtěžší motocyklový závod světa, jedno kolo má 60 kilometrů, kolem stromů, ve vesnici, v kraji, jen pro lidi kteří v hlavě nemají pořádek. Moto GP je vedle toho snídané. Můj oblíbenec Guy Martin (čert k pohledání) v hlavní roli, je to vynikající dokument, ............................................ 5/5................................... Koho zajímá víc tento sport -Road racing- těm doporučuji i Severoirský dokument THE ROAD RACERS/1978, dostupný online, v hlavní roli s legendou Joey Dunlopem. Na imdb, atd nehledejte. (Je to spíše poloamatérský dokument, má 60 minut, ale dokonale nám přibližuje svět road racingu v 70.letech.) Jsou tam záběry s rodinou, z garáže (doma), z North West 200, atd. Dokonale přímý dokument. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný fanda motorek. A že se tam zabíjejí troubové, co neumí do pěti počítat, a dostanou ze sebe stěží jednoduchou větu, mě nijak netíží. I tak je ale hodně zajímavé, jak se vyjadřují ke smrti kamaráda. Ty úsměvy vůbec nejsou spojeny s jejich demencí nebo něčím podobným, ale s jejich stylem života. Užívat si život naplno s tím, že může kdykoliv skončit. Což je v týdnu konání TT vysoce pravděpodobné. ()

Dánek 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý dokument o motorkovém závodě na Isle of Man. Před filmem jsem o něm nikdy neslyšel, ale teď už vím že existuje. Většina dokumentu je rozhovory se samotnými jezdci, kteří se řítí obrovskými rychlostmi (200km/h+) po obyčejných cestičkách na Isle of Man. Podle mě to jsou normální blázni, mám asi svůj život moc rád abych dělal takovýhle píčoviny :). Dokumentu by prospělo malinko zkrátit, proto dávám 80% a doporučuju se podívat! ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Ako keby sa niekto rozhodol natočiť dokument o Ralley Poprad-Tatry. Neskutočne som pri tom zaspával, nechápal som vôbec to britské nadšenie, nerozumel som, o čom kto rozpráva, o čo vlastne kráča, rozhodol som sa vydržať z filmu čo najviac, no po takmer hodine som si povedal: "načo?" Absolútne mi tento film nesadol a budem si musieť dať pozor na hodnotenia dokumentárnych filmov o veciach, do ktorých sa veľmi nemontujem. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Vyborny dokument o zavodu, kde uz zahynulo pres 230 zavodniku od roku 1902. Dokument o silencich, kteri maji radi rychlost. Kdo je aspon trochu fanda, toho tento dokument nadchne. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky motorsportu naprosté must-see, pro všechny ostatní parádní dokument a dobrá vstupní brána do světa road racingu. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Na motorke som sa viezol raz v živote a aj to bola Babeta. Na druhej strane chápem tú vášeň, pretože tiež rád športujem a vyhrávam. Vďaka skvelej kamere si to môžete vychutnať takmer ako naživo a po tých zatáčkach ísť na dvoch kolesách vyše 200km/h je pre istých jedincov značne návyková záležitosť, ktorej sa nechcú vzdať ani keď takmer prídu o život.. ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

V roce 1932 startovaly v závodu Tourist Trophy na ostrově Man 3 závodní pětistovky Jawa. Nejlepší se sice umístila až na 14. místě, ale Jawa si svým výkonem získala publikum i britský tisk. Závodní speciály byly odvozené od sériového motocyklu Jawa 500 OHV, který měl výkon 18 koní a nejvyšší rychlost 100 km/h. V roce 1933 byl na uzavřeném úseku poblíž Pardubic na speciálně upraveném motocyklu překonán oficiální český rekord výkonem 179,5 km/h. [zdroj: WOHLMUTH, Jiří. Jawa 500. Praha, Grada Publishing, 2013]. V závodech se vždy pokoušely technické i lidské limity. Jenže tehdy to byla ještě sranda. Terénní závod "šestidenní" i silniční závody jako Tourist Trophy jezdily ty samé motocykly. Uklouznutí v zatáčce znamenalo spíš ošklivou odřeninu. Umíralo se ovšem už tehdy - mezi roky 1907-1939 zemřelo 21 závodníků. Jenže ty technické limity se od té doby každým rokem posouvají. Dnes mají sériové litrové supersporty výkon 200+ koní. Posouvají se i lidské limity? Ne, ty jsou stejné jako před 100 lety. Proto se v tomhle závodě pořád více a více umírá. Jen v roce 2005 zemřelo 9 závodníků, obvykle tu jsou 3 smrťáky ročně. Logicky se takového závodu účastní jen ti největší debilové a tento dokument zachycuje jejich soukromé životy. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitne spracovaný dokument. O tom, že tí ľudia sú asi úplní blázni sa viac rozpisovať nebudem. Každý si musí urobiť záver sám. ()

piotro 

všechny recenze uživatele

nepochopitelne, ze niekto dokaze tak potlacit pud sebazachovy. Aj ked.... ten film vas to takmer pochopit prinuti... ()

Lusů 

všechny recenze uživatele

Legendární Tourist Tophy na Isle of Man - nejnebezpečnější závod na světě, při kterém se téměř vždy někdo zabije a na který se i přesto (nebo právě proto) každoročně vrací skupinka šílenců, která si je dobře vědoma toho, co je tam může potkat ... po shlédnutí Closer to the Edge pochopíte proč ... ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Nebiť trochu chaotického a ukecaného úvodu, kľudne dám aj 5*. Je obdivuhodné, čo všetko človek dokáže, keď má svoj jasný cieľ, sen a túžbu. Každý, kto má rád motošport, nemal by obísť tento dokument o najextrémnejšom závode sveta, kde každý rok niekto zahynie a z iného sa stane hrdina. Formula 1 jazdci a aj Moto GP sa môžu klaňať týmto chlapíkom, bláznom posadnutými adrenalínom a rýchlosťou. Dokážem ich pochopiť a najmä koniec ukáže, že ich diagnóza je jasná, proste milujú jazdenie, to najextrémnejšie aké môže byť. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nemusím jezdit na motorce,aby se mi tento dokument zalíbil,mě přímo nadchnul.Rozhovory,emoce,kamera,střih a jedno velký bláznoství pro svůj vysnění sen vyhrát na TT. ()

Reklama

Reklama