Reklama

Reklama

Odkrývání Ježíše

  • USA Excavating Jesus

Obsahy(1)

Nazýval se Králem židů a byl pravděpodobně považován za Spasitele. Římané ho popravili v období židovských Velikonoc a za hranicemi Jeruzaléma ukřižovali mnoho jeho stoupenců. Nejmenoval se však Ježíš... byl to Simon, samozvaný Spasitel, který zemřel čtyři roky před narozením Krista. Nová analýza kamenné destičky z prvního století před naším letopočtem možná hovoří o prvním Spasiteli a jeho vzkříšení. Vydáme se do Izraele, abychom tento jedinečný a tajemný artefakt prozkoumali a spolu s odborníkem na svitky od Mrtvého moře se pozastavíme nad použitým písmem a obsahem. Z Jeruzaléma se pak přesuneme do Jericha, kde se zaměříme na klíčové archeologické památky, které by mohly pomoci dokázat, že Simon skutečně žil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

blitzer 

všechny recenze uživatele

Dokument, ve kterém se jeden profesor z izraelské židovské university jdoucí proti proudu všech ostatních odborníků, snaží na základě špatně čitelného textu vytesaného do kamene, dokázat, že 4 roky před narozením Ježíše žil jakýsi Šimon, který vedl vzpouru proti Římanům, byl ukřižován a po třech dnech vzkříšen... tím měl pasovat Ježíše do pozice jakéhosi béčka a zbavit ho jeho mesiášské aury. Problémem dokumentu je právě to, že celý příběh je vykonstruován jedním člověkem bez nějakého hodnověrného důkazu... nevím, jestli je moudré plýtvat časem a energií na natočení něčeho takového. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Bol Chesus masochistický plagiátor aneb ako sa dá natočiť dokument o ničom. Židia chcú sektárom zobrať aj to posledné na čom stojí ich chatrná viera, a to originalitu samotného Džízusa. Vyhrabali šuter a jeden Židák číta slová bez písmen a dúfa že jedno písmeno zlikviduje milióny zaslepencov. Nieže aby tajne obtiahol a prepísal text centrofixou ako sa mu to hodí, radšej okolo toho robí umelý humbuk a tvári sa aký horibilný dopad to môže mať. Nepočíta však s tým, že veriť znamená nasadiť si klapky na oči a ignorovať dôkazy. Dokument, ktorý už po 10 minútach nemal čo nové poskytnúť, a tak do deja zasadil všeliake naťahovačky času. Čiže čakajte cestovanie autom, návštevu múzea, lekciu anatómie a podobných nezmyslov absolútne nesúvisiacich so samotným predmetom dokumentu. Nikomu však nič film neprinesie. ()

Reklama

dmk 

všechny recenze uživatele

Teorie, kterou zkoumá dokument je sice zajímavá, ale rozhodně by to šlo zpracovat lépe. Neustálé opakování, nezájem o chronologické uspořádání událostí a mlžení kolem toho "slova"-Je li tam to písmenko znamená to mimo jiné žij, neřeknou vám však jiné významy toho slova, neřeknou jaká jiná slova by to mohla být, vcelku vám neřeknou vlastně nic=nulová inf. hodnota(samozřejmě né každý ví o Simonovi, takže pokud patříte mezi ně a zajímá vást pustťe si úvodních deset minut, pak už se o něm nic kloudného nedozvíte) a ani čistě pro zábavu se na to nedá dívat. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama