Reklama

Reklama

Bizarní obyvatelé moří

(TV film)
  • Velká Británie Freaks of the Sea
Velká Británie, 2009, 55 min

Obsahy(1)

Připojte se k oceněnému podmořskému kameramanovi Johnu Boyleovi a odborníkovi na Rudé moře Johnu McIntyreovi a poznejte tvory, kteří jsou podivnější než vaše nejdivočejší sny. Mezi bizarními mořskými obyvateli uvidíte zvláštní medúzu připomínající hada s žahavými buňkami lemujícími tělo, která nemá mozek. Setkáte se i s neuvěřitelně ošklivým rozedrancem, který útočí rychleji než téměř všichni ostatní živočichové v moři. Vzácné záběry parejnoka krátkoocasého odhalí jeho instinkt zabíjet, což je však nic ve srovnání s vražedným krabem, který svým obětem nejdřív usekne hlavu a pak je sežere. Dokument natáčený v průběhu několika let zkoumá nejpozoruhodnější stvoření, která ve stejné míře šokují, udivují i děsí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Kouzelný. Úžasný. Fascinující. Nejen takto se dá popsat tento úžasný dokument, jeden z nejlepších, které jsem kdy viděl. Pavel Soukup to nadaboval výborně, záběry jsou neskutečné. Tenhle dokument je skvělou ukázkou toho, jak jsou hlubiny oceánů rozmanité. Úžasná zvířata, na které jen tak nezapomenu. Medůzy, elektrické potvory, rozedranci, brutální krabové, mořští konící... To vše a ještě mnohem víc podivných, zvláštních, velice zajímavých a svým způsobem nádherných tvorů vám představí tento dokument. A člověk se opravdu něco dozví, informací je tu opravdu dost. Je to asi ten nejlepší dokument, jaký jsem kdy viděl. Skutečně úžasný kousek nám Prima ZOOM předvedla. Doporučuji všem milovníkům přírody. 100%. Při sledování jsem byl mnohokrát překvapen a snad ještě více pozitivně šokován... ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Opět nádherný dokument z velmi rozmanitého mořského světa. Tentokrát uvidíme hodně netradiční obyvatele této vodní říše. Rejnoky, medúzy, rozedrance (ti jsou obzvláště zajímaví a tak hnusní, až jsou krásní), vražedné kraby, kteří svou oběť nejprve klepetama doslova roztrhají na kousíčky. A spousta dalších mořských tvorů. 95% ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Vše co není úplně zmapované, nebo pro nás neodborníky neobjevené, mě velmi zajímá a baví mě na to se koukat v dokumentech. ()

Amras 

všechny recenze uživatele

Ne každý dokument je pro mě zajímavý, ale tento ano. Člověk se mnohdy podiví, jaké různé živočichy příroda vytvořila. A to nemyslím jen v mořích, jako je hlavním cílem v tomto dokumentu. Tvůrci se rozhodli, že nám ukáží speciální "výtvory" zvířecí (podmořské) říše. A ano, jak z názvu dokumentu vyplývá, uvidíme zde opravdu zvláštní tvory. Některé i celkem děsivé. Jen jedna věc mě zajímá - jak tohle někdo může vůbec natočit na kameru? ()

Pawouk123 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný dokument, některé málo známé potvory opravdu úchvatné. Jen škoda, že tolik živočíchů vměstnali na tak krátký čaový úsek a proto zbylo minimum místa na nějaké obsáhlejší informace. Mít dokument tak dva až tři díly by myslím nebylo na škodu. I tak ale fascinující podívaná! ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý dokument plný zajímavých záběrů. Nijak ale nejde do hloubky, spíš působí jako laciná honba za senzací. Každý z těchto tvorů je na obrazovce jen chvíli a během té necelé hodiny se jich tam vystřídá tolik, že si ani půlku z nich nezapamatujete, ()

Reklama

Reklama