Reklama

Reklama

Hvězdy stříbrného plátna

(seriál)
  • Velká Británie Stars of the Silver Screen
Velká Británie, (2011–2023), 139 h 45 min (Minutáž: 43 min)

Režie:

Lyndy Saville

Scénář:

Henry Darke, Cal Seville

Hrají:

James Fox (vypravěč), Frank Sinatra (a.z.), Angela Allen, Marilyn Monroe (a.z.), Elizabeth Taylor (a.z.), Marlon Brando (a.z.), Audrey Hepburn (a.z.) (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(195)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál oslavující život hollywoodských hvězd, které vystoupali nejvýš, odhalí, čím byly motivovány a proč je svět miloval. Můžete se těšit na příběhy řady známých osobností - od Marlona Branda až po Elizabeth Taylorovou. Příspěvky současných hvězd a dalších zástupců dnešní hollywoodské smetánky přenesou odkaz jednotlivých ikon do dnešní doby. Znovu prožijeme jejich nejvýraznější filmové okamžiky a prozkoumáme osobnosti skryté za jmény. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zatial vyborny dokument o niektorych hercoch, ktorich uznavam /Brando, Taylor, Stewart, Hepburn ....../ a rad si ich pozriem. Potom su tu herci/herecky, ktorych osobne nemusim /Norma Jean a.k.a. Marilyn Monroe, Gene Kelly ...../ a tieto partie mienim ignorovat. 90 % ()

andrii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HUGH GRANT: Garant citu. Na Ostrovech, i ve Státech, aneb ten, který má neustále v klopě, v hrudi místo pro Amorův hymnus, mýtus myrt. SIGOURNEY WEAVER: Ví o vráskách gurmánů temnoty, když na ni dýchá gró nehmoty. Činí se mezi slepci, pokud jde o primáty. Sbírá metály coby Daveova diva(dýlková). Choť Pána amerických davů, Domova. Dáma nejen dramat. Signuje úkazy mrazivého období. Vyhraná nositelka šatníku proměnných. JEFF GOLDBLUM: S keatonovskými kukadly. Odmlouvavou, asketickou vyřídilkou. Fujavice kafkovských kukel, blokující um mdlob. Charakterových pavučin, bludných lučin. Frajer. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Elizabeth Taylor: Hvězdná kráska, která žila svůj život na plno s nebývalou vášní. Audrey Hepburn: Jedinečná andělská bytost. Clark Gable: Král Hollywoodu co tílko nenosí. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá série dokumentů, která běží na Viasat History. Každý díl se zabývá jednou legendou filmového průmyslu: zatím to byla Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Marlon Brando a Frank Sinatra. Většinu věcí už jsem sice o rozebíraných hvězdách věděl, ale všechno to podkreslují ukázky z jejich filmů, o nichž jsem ani nevěděl, že natočili. Výtku mám pouze k dabovaným ukázkám, které podle mě zabíjí důvod vložených klipů - divákovi nejde o to pochopit děj, ale chce slyšet hercův/hereččin hlas. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou 3 díly (K, Hepburn, Stewart a Marilyn) a až na ty předabované části filmů nemám co vytknout. Jasně, že se do těch 40 minut nevleze všechno, ale na základní rozšíření znalostí tohle rozhodně stačí. 8/10 ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny díly a musím říct, že mi to přijde velmi obecné a ze života jsou vybrány pouze základní okamžiky, mnoho toho chybí, na druhou stranu za 40 minut to nejde stihnout všechno. Je to děláno hodně subjektivně z pohledu skupinky lidí, která tam mluví. Jen mě zarazilo, že se nedostalo na hvězdy jako Bogart, Grant, Cooper, Wayne atd. ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Dokument, který klade důraz na filmovou tvorbu příslušného herce a nikoli bulvární stránku. To je fajn! Například u Marilyn mě potěšil záznam s Billyho Wilderem. ()

vito_s 

všechny recenze uživatele

Díl o Marlonu Brandovi byl zajímavý, přednesl to podstatné, ikdyž například jeho skvělý výkon ve filmu The Appaloosa (1966) zůstal nezmíněn, snaha o to nakouknout do skutečné povahy velkého Marlona byla patrná, dost slušné. Jinak souhlas, dabování ukázkových scén je zločinné a stopáž je na nějakou hlubší sondu omezující. Dokument přesto potěší. ()

Reklama

Reklama