Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (276)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud od filmů očekáváš intektuální přednášku, tak se tomuhle vyhni velkým obloukem, protože počet píčovin na metr čtvereční je tady vskutku masovou záležitostí. Na druhou stranu, koho to u filmu tohoto typu sere, že ? Daleko podstatnější, že film po celou dobu stopáže neztrací tempo a pořád se v něm akční. Gerard je charismaťák až na půdu a ty rusko-americké akční hrátky v dnešní době baví dvojnásobně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Útoku z hlubin se vlastně nedá nic vytknout. Překlad filmu od českého distributora ve mně nejdříve evokovalo, že by se mělo jednat o remake dvacet let starého akčňáku s mega žralokem, abych pak film zapnul a byl mile překvapen, že tenhle útok z hlubin zařídí spíše ponorka. Škoda, že současné akčňáky z Hollywoodu málokdy mají takovou duši, jako tomu bylo v osmdesátých a devadesátých letech. Akce je hodně, herci jsou ok, ale něco tomu prostě chybí. Nejlepší momenty pro mě byly, když se na scéně objevil Michael Niqvist jako ruský kapitán Andropov. Ten tomu dodal osobité kouzlo, kterým samotný film nepatrně povýšil. Je mi líto, že už není mezi námi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,767,460Tržby Celosvetovo $29,325,209Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Taký béčkový námet ale tento krát to celkom ustojí svižná réžia a z chuťou hrajúci Gerard Butler. Podla ohlasov som čakal ale dosť pofidérnu uletenú vtákovinu ako naposledy Geostorm. Butler proste nemal v poslednom čase dosť dobrý výber filmov (stačí spomenúť len túto trojicu Geostorm, Bohovia Egypta či Londýn v plameňoch), tak už som videl ďalšiu pofidérnosť na ceste. Také nič sa nekoná a máme tu opäť obľúbený námet američanov zo studenej vojny, niečo tipu Honba na ponorku (1990), ktorý dobre sadne aspoň mne. Tieto podmorské súboje ma vždy dostali. Vizuálne a trikovo to nemá slabšie chvíľky, akcia a napätie na slušnej úrovni. Rozlúčka na záver s ruským kapitánom v podaní Michaela Nyqvista ma proste dostala, tam boli body na vyše. /70%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

S mírným náběhem na čtvrtou hvězdičku z čiré nostalgie, že tyhle filmy už dneska v kinech projíždí pod radarem, v trafikách je přehlédnete a musí vás trefit do frňáku až v televizi. Butler znovu potvrzuje, že jako osamocený béčkař v poli dokáže herecky statečně odtáhnout celý podvyživený žánr. Tentokrát je po akční stránce jištěný charismatickým Tobym Stephensem a mým oblíbeným Michaelem Nyqvistem, který té novodobé studené válce dává trochu hřejivější tvář. Nebýt ve scénáři to násilné rozpůlení na suchou a mokrou linii, pravděpodobně by to Donovan Marsh se svým předvídatelným řemeslem celé dvě hodinky neutáhnul, ale nakonec to vlastně klaplo, a když vezmeme v potaz, že se v ponorkovém žánru něco děje zhruba jednou za deset let, mohou si fandové skoro až gratulovat. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Proč Gary Oldman vzal roli Dicka Cheneyho v tomhle céčku je asi stejná záhada jako co dělal Andrej junior na Krymu. Občas působí dojmem, že šel kolem a nafasoval uniformu, tak prostě něco utrousil, rukou potřásl a šel do prdele. Gerard Butler už si z té chlapácké parodie sebe sama udělal živnost, takže mi jeho machohomoerotické etudy vlastně dělají dobře. Chybí jim pořádný rejdivý brežněvák s Michaelem Nyqvistem, kterému by měl Putin pomalu dát občanství. Je to ten Rusák. Co dál. Tenhle typ filmů kupuje TV Barrandov, akorát efekty to má horší. Rusové mluví chvíli lámanou ruštinou, chvíli lámanou angličtinou, Toby Stephens se někde zatoulal v Benghází a našel se na setu v Poljarném, scénář napsal dementní bratr Toma Clancyho a Donovan Marsh má jedinečný cit pro hnusné greenscreeny a v jedné scéně nepokrytě vykrádá Godzillu Garetha Edwardse. Každopádně je to film, kde se ponorky potápí, vynořují, míjejí skály o žiletku a vydrží masáž hlubinnou pumou. Nemůžu dát míň než tři, protože když pominu letargický střed, tak je to vlastně zábavná kravina, která najela mentálně na minu 90. let. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Ponorkové filmy jsou dneska nedostatkový zboží. Proto i tento 80s relikt, kde by ještě před 35 lety hrál sovětského kapitána Baryšnikov a amerického geroje Stallone, beru jako velice příjemné zpestření. I když je to absolutní hovadina. Butlerova volba rolí mě nepřestává bavit, jen tak dál. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO JSME ZAČALI VÁLKU?“ … „ NE, ALE MOŽNÁ JSME DO NÍ VPLULI“… /// Béčkovej příběh, ale vytahujou fakt zajímavý věci, jako je třeba akce s torpédy. Fajnově natočený a trikově zmáklý. Na efekt jsou dělaný i další věci – třeba seskok speciálního komanda v bouřce. Laciný, ale… proč ne. Občas haprujou myšlenkový pochody – hlavně politiků (a to tam není Kalousek!), ale beru to jako akční a navíc ponorkovej film. Příběh se nevodehrává jen ve vodě, ale vojáci „makaj“ i na souši, takže akce je fakt celkem dost. Důležitý je se na hodně věcí povznýst! Scénárista prostě chtěl akci s ponorkou, torpédoborcem, Tomahawkama … a tomu podřídil všechno vostatní. Jestli to neumíš… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Firing Point“, kterou v roce 2012 napsali Don Keith a George Wallace, neznám. 2.) Miluju pohádky. Nejvíc tu, jak Rusáci s Amíkama zabránili Rusákům rozpoutat válku. 3.) Thx za titule „blacklanner“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trailer mě nezaujal a ponorky sice obdivuji, ale filmy na tohle téma vyloženě v lásce nemám, takže ve výsledku jsem velmi mile překvapen jak moc svižné a zábavné béčko Hunter Killer nakonec je. Gerard Butler v roli kapitána solidní a baví i podmořské útoky, které jsou velmi napínavé byť natočeny spíš průměrně. Povedla se i záchranná akce Ruského prezidenta. Bavil jsem se nadmíru dobře a víc jsem zde ani nečekal. Na zábavnější film s ponorkami si nevzpomínám, rád přilepším.70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo je stále taký nasratý?“ – „Je z Birminghamu.“ Ponorkové filmy nie sú mojou srdcovkou, čiže ani tento som si neužil. Herecké obsadenie je na prvý pohľad silné, ale v konečnom efekte prehajdákané a zbytočné. Okrem toho je to veľmi dlhé a scenár je, ehm, blbý. Možno naschvál, ale proste JE blbý, no podľa mňa nie až do takej miery, aby bol taký blbý, až je zábavný. Je tam síce dosť akcie (prekvapivo aj suchozemskej), ale to nie vždy stačí. Tentokrát to nestačí. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To, že jsem se já podívala na tenhle film, mi připomíná takové ty automobilové nehody, kdy auto vyletí ze zatáčky a skončí zabodnuté ve střeše nějaké stodoly ve velké výšce a všichni se diví, jak se tam dostalo, ale pravda je taková, že jsem si to vlastně celkem užila. Je to taková naivní pohádka pro dospělé, ale pasáže s Tobiáškem byly celkem napínavé, film nechal být prezidentem ženu a Linda Cardellini vypadá v obleku s drdolem proklatě cool. Plus jsem si nějak dřív nevšimla, že Michael Nyqvist je mrtvý, a tak mě jeho hrdinská role a krvavé oko docela dojalo, odpočívej v pokoji, Michaeli Nyqviste. Kdybych mohla cestovat v čase do před-produkce filmu a navrhnout nějakou změnu, tak by to bylo vykašlat se na Garyho Oldmana a do jeho role obsadit nějakého levnějšího a klidně i no name herce, a za ušetřené love si pořídit někoho pořádnějšího do role kapitána místo Gerarda Butlera. Ten se hodí tak do rolí hláškujících side-kicků, ale nebyl to dobrý tah svěřit mu hlavní charakterní roli. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další Butlerovo průměrné akční kinobéčko. Slabší povahy nevydýchají už zápletku se záchranou ruského prezidenta Amíky a budou blekotat něco o propagandě a ti, co jsou nad věcí, jen zalitují, že to ani tentokrát nemělo zajímavější scénář a že kvalitní herci ve vedlejších rolích zase neměli co hrát (Stephens a Nyqvist ale aspoň nezapřou charizma). A že Butler ani nikoho nesejmul! Zato vystřihl celkem fajn kapitána ponorky, taky pár pěkných záběrů a lokací by se našlo... ale to je fakt všechno. Příběh nepřekvapí, příliš nenapne a neškodilo by přitlačit na akci. 50 procent. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Do puče, to je zápletka! I když jim oni nepomohli u Little Big Hornu, zachraňují američtí hoši ruského prezidenta, potažmo celé Rusko ze spárů převratuchtivých živlů! Fascinovala mě postava bojechtivého náčelníka Oldmana, který řádil jak George C. Scott v Divnolásce a k úplnosti mu chyběla jen věta: „Hodíme tam atomovku!“, nicméně velitelský můstek si tady zabral někdo jiný. Doteď jsem žil v přesvědčení, že nejsuverénnější kapitán všech dob je Kirk z Enterprise, ale to jsem neznal Butlerova Captaina „Pride runs deep“ Joea Glasse. Vida dál než periskop a moudrý jak sova zkřížená se Spockem manévruje s ponorkou stejně lehce, jako by to byla dětská hračka ve vaně a své neomylné instinkty a záměry staví nad status přítel / nepřítel. Věřím, že mít v řetězci osudových rozhodnutí čas, uměl by pro mužstvo připravit zelené fazole s kukuřičnou kaší lépe než lodní kuchař a kdyby snad vydal rozkaz odpálit fotonová torpéda, neřekli byste ani popel. Jen byste odešli do své kajuty, svlékli se a polití javorovým sirupem tiše doufali.. Ano, je to stupidní jak necky a greenscreeny jsou k poblinkání, jenže já byl celou dobu napnutý jak podvazkový pás Hermanna Göringa! Dle sekce Zajímavosti to nejpovolanější kritik Laďa označil za dílo spíše fantastické. Souhlasím. On by nic takového nedopustil a pokud by se USS Arkansas jen přiblížila k murmanským fjordům, vylovil by ji vlastníma rukama jak amforu.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Odlschoolová ponorková žduchanice mezi sověty a yankeey natočená moderně, svižně a s chutí. Butler je tu za neuvěřitelného sympaťáka a Nyqvist v jedné ze svých posledních rolí také nezklamal. Malinko škoda, že chybí propracovanější zaporák. Ten vykulený debil v šiltovce si zasloužil vykostit od Tobyho Stephense jak nezajímavý byl. I tak je HUNTER KILLER poctivý chlapský thriller ve stylu Clancyho a více než jen dobrá jednohubka. P.S: V Rusku ten film zakázali promítat. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejchlapáčtější film o ponorkách od K19. Macho Butler, uječený Oldman, charizmatický Common a Nyqvist. Do toho pár Navy Seals, solidní přestřelky a výtečně nasnímané lokace a podmořské bitvy. Co na tom, že scénář psal někdo přes víkend u piva. Vždyť tohle je pouze o tom, předvést hi-tech americké military hračičky a ve výsledku se poplácat po amerických ramenou, jak to vše dobře dopadlo. Vcelku charizmatické, rychlé, jasné a ne příliš chytré. To se dá přežít. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem totální béčkovou hovadinu..Tu jsem taky dostal. Jenže napínavou jako kšandy, a ačkoliv jsem se velice bál dvouhodinové stopáže, skvěle jsem se bavil celou dobu a kéž by bylo víc takových. Většina těchhle béček jde rovnou na VOD a jsou k uzoufání nudná. Butler na to pořád má a neuvěřitelně jsem si užil poslední roli Michaela Nyqvista (zemřel v červnu 2017, premiéra v říjnu 2018 - zajímavé). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ponorky, napjaté americko-ruské vztahy, to už známe a za mě osobně to většinou nedopadlo nejlépe. A to ani tentokrát. Vůbec neřeším, že s realitou nemá snímek vůbec nic společného. V ruských vodách skončí nadobro americká ponorka, zákeřný admirál obejde ruského prezidenta a chce rozpoutat válku s tím, že za ty zlé budou Američané. To už je ovšem na cestě jiná ponorka s čestným Gerardem Butlerem na palubě, a to prostě musí dobře dopadnout. Na atmosféru stísněného prostoru hluboko pod hladinou zapomeňte, prázdné kecy v Pentagonu jen vyplňují stopáž, postav je moc a mnohé jsou zbytečné a nevyužité, osobně mě tak nejvíc bavila chlapácká akce elitního komanda na souši. Napětí je mdlé, akční sekvence místy potěší, jindy vypadají triky zoufale lacině (greenscreen místy hodně selhává). Keců o cti a kopy patosu se pochopitelně dočkáme. Ale to k tomu už tak nějak patří. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chtělo to alespoň lepšího režiséra a triky, které by nevypadaly jako z videohry, když už je scénář tak směšný a herci nudní (kvůli Garymu Oldmanovi se na Útok z hlubin rozhodně nedívejte, budete zklamaní). Bohužel. Tahle hra na Toma Clancyho nevyšla. ()

Reklama

Reklama