Reklama

Reklama

Race to World First

  • Německo Race to World First
USA / Německo, 2011, 68 min

Obsahy(1)

Celosvětová velká bitva mezi 12 miliony lidí, hrajících hru World of Warcraft. Hráči Austrálie, Německa, Řecka, Finska, Ruska a Velké Británie diskutují o tom, co znamená soutěžit na nejvyšší možné úrovni a co všechno ve svém životě obětují pro tuto hru. Dokument ukazuje cestu hráčů, kteří narazili na plno sporů, stresu, ale i vítězství. (Sykii)

(více)

Recenze (8)

Fearoth 

všechny recenze uživatele

Neni to žádný filmařský kousek, ale jelikož jsem podobný film hledal, tak mě celkem potěšil. Jedná se o okénko do života několika hráčů online (MMORPG) hry World of Warcraft. Konkrétně, jak název napovídá, jde o záznam ze závodu o světové prvenství v datadisku Cataclysm. Vždy šlo jen o to, která guilda(tým hráčů) dokončí nejnovější raidy a jako první zabije jejich bossy. Tito lidé potom i když nezískají žádnou cenu, jsou odměněni tím, že je jejich guilda na prvních místech žebříčku officiálních serverů a vyčlení se z řady 12 miliónů hráčů. Pro zajímavost, jde hlavně o guildy: Blood Legion, Paragon, Method a For the Horde ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o hráčích World of Warcraft. Ocení to hlavně hráči. Zabývá se progressem jednotlivých světových guild na Cataclysmu. Vidíte, co to s těma lidma dělá. Jedou třeba 2 dny v kuse. Jaký to má vliv na jejich životy atd. Američani jsou nasraní, protože jim Evropani vyžírají všechny first killy. :D ()

Reklama

Imune 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavej dokument, kterej bych určitě víc uvítal pár let zpátky, kdy jsem wowko ještě hrával. :-) Pro ty, co tuhle, dříve nejhranější, MMORPG hru nehráli a nijak je nezaujala, to asi nebude úplně nejzáživnější podívaná, ale pro nás "zkušený playery" je to pěkný pohled do životů pro gamerů a jejich cesty za prvenstvím ve světě. 80% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pro nehráče (nebo alespoň ty WOWkem netknuté) je Race to World First poměrně nezajímavá podívaná. Vidíte za čím se tito lidé honí, čeho všechno jsou schopni, aby se stali prvními kdo dohrají celý nový datadisk a porazí finálního bosse. Vidíte jak jsou Američani naštvaní na Evropany, že se objevují problémy v jejich týmu, ale nic popravdě zajímavého. Špatně odvyprávěné, jako výpověď určitého kultu to nestačí a ani cílený WOW (:D) efekt se nedostavuje. Alespoň ta stopáž je velice rozumná. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Jediný pořádný dokument o WoW, který jsem kdy viděl. Ukazuje top hráče hry, co vše musí obětovat, kolik času musí hře věnovat (myslím si, že nehráči budou ještě víc překvapení z některých čísel než jsou teď), ale taky o tom jak takoví lidé vypadají v RL (ve skutečném životě) a co pro ně hra znamená. Skvělá záležitost pro rozšíření si obzorů o nerdech/geecích (minimálně z oblasti MMORPG). Akorát škoda, že takováto záležitost se dostavila až po tolika letech existence WoW, v dnešní době už to není až tak intenzivní. Každopádně pro mě jakožto bývalého hráče WoW to je určitě srdcovka. ()

Zajímavosti (3)

  • Téměř 150 vývojářů se podílelo na vytvoření 30.000 předmětů ve hře, 7.600 questů, 1.400 lokací a 5.300 postav. (HellFire)
  • "World of Warcraft" hraje celosvětově přes 10 milionů hráčů. Jeden z pěti pravidelných předplatitelů je žena. (HellFire)
  • Každý týden stráví hráči po celém světě hraním "World of Warcraft" v průměru 22,7 hodin. Stále ale mají co dohánět, aby trumfnuli sledování televize, u které lidé tráví týdně v průměru 39,25 hodin. (HellFire)

Reklama

Reklama