Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento film vypráví inspirující příběh jedné ženy, která se stala jednou z nejvlivnějších spisovatelek na světě. Sledujte její začátky, coby skromné holčičky s obrovskou fantazií, později podivínské puberťačky, nevyjímaje hlubokou bolest, kterou zažila, když ztratila svou matku, až po zrození fenoménu Harryho Pottera, když jí bylo jen něco přes dvacet. Příběh také vypráví o bouřlivém prvním manželství Rowlingové, jak se stala matkou a následném rozvodu, který ji přivedl až na společenské dno. Musela vyžít ze státní podpory a vyrovnat se s tím, že jeden vydavatel za druhým odmítal vydat její román … A nakonec fenomén jménem Harry Potter, který se stal světovým bestsellerem. Zajistil JK Rowlingové zasloužené místo v literární i kulturní historii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že tenhle filmek si jisto jistě víc užijou vášnivý čtenáři a super fans Harryho Pottera, který můžou okrývat různé indicie na román/film. Rovněž si ho zřejmě užijí více i ti, kteří už životopis slavné Potter woman znají, můžou si své dosavadní znalosti krásně porovnávat, doplňovat a nebo vylučovat. Já sice nepatřím ani do jedné kategorie, byť filmová HP sága se mě velmi líbila, ale přesto jsem se na snímek těšil, protože mě zajímalo, kdo je vlastně ta dáma s fantazií, která dokázala okouzlit děti i dospělé na celém světě. Vždyť já si madam Rowlingovou představoval jako nějakou starou tlustou bábu s bradavicí mezi očima a ono ehjle, celkem sympatická holka a o jejím životě jsme neměl ani šajnu. Jako naprosto neznalý mudla jsem byl opravdu mile překvapen zajímavou a mnohdy i dramatickou formou vyprávění životopisu paní Rowling. Pokud tento film, alespoň přibližně odpvídá skutečnýmu příběhu paní spisovatelky, pak všechna čest, protože pro bojovníky se životem a snílky já mám vždy velkou slabost a ten současný úspěch jí upřimně a moc přeju. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film, který ale neodpovídá na všecko, na co bych si přál, aby odpověděl. Každopádně pro fanoušky Harryho Pottera je tohle prostě povinnost a když žijete celý život v letech Harryho Pottera a ta postava s Vámi roste tak, jak rostete Vy, prostě Vás to donutí nad tím vším přemýšlet. Vznikl by vůbec Harry Potter, když by se nestalo to, co se v životě Rowlingové nakonec stalo? Všecko je souhra náhod, která nechala vzniknout něco, na co naše generace bude vzpomínat celý život. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Bolo zaujímavé vidieť v tomto krátkom zostrihu priebeh života spisovateľky, ktorá stvorila ten najfantastickejší svet, a to svet Harryho Pottera. Myslela som, že pôjde o rýdzo dokumentárny náhľad so skutočnou autorkou, no moje počiatočné obavy z toho, že Rowlingovú hrala iná herečka, sa po chvíli rozplynuli, pretože jej Poppy Montgomery bola vizuálne veľmi podobná. Tak ako veľa iných slávnych umelcov, aj ju sprevádzala nepriazeň osudu a všeobecná nedôvera v schopnosť napísať bestseller a presadiť sa. V tejto chvíli môžem len ďakovať za to, že sa jej to podarilo, pretože ona si to skutočne zaslúžila. Tak obsahovo bohaté, univerzálne a magické knižky predsa nemáme na pultoch kníhkupectiev každý deň. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Poppy Montgomery - (Joanne K. Rowling) +++ Emily Holmes - (Diane Rowling) +++ Antonio Cupo - (Jorge Arantes) +++ Janet Kidder - (Anne Rowling) +++ Madison Desjarlais - (Joanne Rowling 17) +++ Andy Maton - (Christopher Little) +++ Aislyn Watson - (Joanne Rowling at 8) +++ Paul McGillion - (Pete Rowling) +++ Hudba: Jeff Toyne +++ Produkcia: Ronald Gilbert +++ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, ale nevím, jestli v tomto případě umím být objektivní. Ostatně jak lze být objektivní v případě filmu, který popisuje vznik příběhů, jež mě provázejí většinu mého života, a k nimž se stále vracím, ať už v knižní nebo filmové podobě? Ne, tady nemohu být objektivní ani kdybych chtěl, protože ač jsem příběh autorky Harryho Pottera slyšel několikrát a několikrát jsem o něm četl z různých zdrojů, teprve až ve zhmotněné filmové podobě mi došlo, jak to vlastně tehdy všechno bylo, kde čerpala inspiraci pro magické příběhy chlapce, který přežil, a spoustu dalších věcí. Například je to mnoho let zpátky, co jsem v novinách četl, že vztah J. K. Rowlingové k jejímu otci je chladný (ten článek se jmenoval "dědovi Harryho Pottera zbyly jen vuřty" nebo tak nějak), a konečně vím proč. Taky konečně vím, kdo je to ta "Di", které je věnována většina (nebo snad možná i všechny) knižních dílů Harryho Pottera. Zkrátka fanoušci Harryho Pottera se zde mohou dozvědět leccos, co ještě nevědí, i když zřejmě lze film brát i trochu s rezervou, protože jak se divák dozví hned v úvodu filmu, jedná se o neuatorizovaný film, tzn. že J. K. Rowling se na něm nikterak nepodílela a určité části tak mohou být jen scénáristovy výmysly a domněnky. A diváci, které příběhy Harryho Pottera nechávají chladnými si mohou vychutnat příběh osudem zkoušené ženy, která přežívala jen díky státní podpoře, a z které se nakonec stala známá, úspěšná a bohatá žena. Já jsem si film užíval od začátku do konce, ani na okamžik jsem se nenudil a jen jsem se zaujetím upíral svůj zrak na televizní obrazovku, protože ten film byl prostě zajímavý, atraktivní a úchvatný. Zde není nad čím váhat, uděluji pět hvězd, ale jak jsem napsal na začátku, mé hodnocení berte jako čistě subjektivní. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Lehce béčkové, ale velmi zajímavé o jedné nejvlivnější spisovatelce na světě. Nic mne nikdy nedostalo víc ke čtení jako právě Harry Potter. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Příběh J.K.Rowlingové by si zasloužil daleko působivější zpracování, ale i tak inspirující příběh a pro diváky Harryho Pottera určitě zážitek... 6/10 = 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti nedávno viděné "Temple Grandinové" daleko méně zajímavý životopisný snímek o ženě, jejíž finanční situaci a možná i život, zachránila kniha o malém kouzelníkovi jménem Harry Potter. Film zpracovává těžký životní příběh, který by se mohl stát každé druhé ženě (smrt matky, problémy ve škole, zpackané manželství, finanční krize) s tím, že v tomto případě vše skončí královským happy endem. Milovníky knižní nebo i filmové předlohy "Harryho Pottera" možná pobaví řada narážek na vznik jejich oblíbeného hrdiny, ale mě přišlo, že všechny tyto indicie jsou do filmu vloženy vyloženě násilně a ruku na srdce, J. K. Rowlingová mi nepřijde natolik zajímavá, aby o ní musel být natočen film. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Věděla jsem, že Džej Kej neměla na na růžích ustláno, ale být v její kůži, nevím, jestli bych měla tolik odhodlání, kolik ona. S malým dítětem vyžít za 69Ł týdně, snít o psaní, ale tak dlouho ten sen oddalovat.. Líbí se mi nesmírně její příběhy a přeju jí úspěch, podle mě si ho plně zaslouží, protože vytrvala a probudila fantazii ve spoustě lidí, nejen dětí. V příběhu o ní sice není tolik zmínek o Harrym, kolik by člověk čekal, ale je tam krásně vykreslen vztah spisovatel - agent - vydavatel, filozofie nakladatelství o tom, že v dětských knihách neleží peníze a že jen ti, kteří si knihu opravdu přečtou, pochopí, že to není "jen" dětská kniha... ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Já jsem životní příběh tvůrkyně nejslavnějšího kouzelníka současnosti nijak zvlášť neznala, snad jen kromě nejprofláklejší informace, jak se z chudé matky na pracáku vypracovala na jednu z nejbohatších žen Anglie. Takže nemohu ani posoudit, do jaké míry je film co se týče podrobností vyčerpávající, ale je mi jasné, že tak úhledně a idylicky se to i přes všechny naznačené problémy určitě neudálo a skutečná J.K.R. není až tak hezká a nepůsobí na mě zas tak sympaticky jako její postava tady, ale čert to vem, je to poutavé, emotivní, dobře se na to kouká a pro všechny znalce knih nebo filmů je tam plno asociací na slavnou ságu, kdy se nám i malá Joanina inspirace náhle zhmotní v nějakou známou situaci v knize, navíc je to podbarveno hudbou, ne nepodobnou z Harryho Pottera. A když nakonec došlo na to, jakou nefalšovanou radost měla Rowlingová z prvního vydání knihy o níž pochybovala, že vůbec vyjde, moc jsem jí to přála, konec konců jsem nad ní i nad těmi dalšími strávila jeden čas kouzelné i napínavé chvíle a osobně Harryho považuji, bez ohledu na to, že je to psané pro děti, za nejlepší literární thriller dneška. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale ne. Příběh přesycený zbytečnými odkazy a pomrkáváním. Chápu, že Rowlingová do svých knih umístila spoustu z toho, co sama zažila, ale opravdu působí hloupě, když se kamarád z dětství Potter objeví jen proto, aby zaznělo jeho příjmení, zrzavý kamarád ze střední se jen mihne (Chápete? Zrzavý kámoš, z něj bude Ron Weasley, ty vole, Ron Weasley!!!) a totéž platí o lennonkách a dámě s vozíkem. Portugalský manžel je plochá figurka. Kdyby nám to nepustili cestou na zájezd, nikdy bych to asi neviděl. (1 210.) ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Pri čítaní HP som si často kládol otázku kto je za tým všetkým a teraz to viem. A som rád, že jeden zo skutočných príbehov malým kúskom ovplyvnil aj môj život. Je pre mňa zbytočné hodnotiť tento film, keď jeho obsah sám osebe udržal môj úsmev na perách 82 minút. Videl som predobraz Hermiony a mám z neho radosť. Mal som radosť vďaka vám J K Rowling. Thx ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Nj, asi to ocení opravdu jenom fanoušci HP, ale mně se prostě líbilo, že to bylo tak pěkně přirozeně natočené. Bála jsem se, že to bude nuda, když ten příběh znám skoro nazpaměť a taky sem četla biografii jménem Sen jménem Harry Potter. Ale překvapivě mi to uteklo hodně rychle a byla jsem celkem nadšená, že jsem si zavzpomínala na největší doby tohoto fenoménu (i když film je o dobách před fenoménem, ale já to beru ze svého pohledu, kdy jsem se v době největší slávy intenzivně zajímala o vše kolem JKR). Taky hlavní herečku vybrali moc dobře - byla přirozená a hodně podobná Rowle. :-) ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Film popisuje život Joanne Rowlingové od jejího dětství, přes školní léta, pobyt v Portugalsku až tvrdý návrat do rodné Británie a končí vydáním první knihy o kouzelnickém učni. Její životní příběh jsem znal jen útržkovitě, takže bylo zajímavé sledovat, co všechno předcházelo vzniku fenoménu jménem Harry Potter. Navíc mě bavilo pozorovat různé odkazy na svět HP, které každného fanouška potěší. Sám se nepovažuju za nějakého hard-core fanouška, ale celou ságu mám moc rád a při sledování tohohle televizního filmu jsem dostal chuť si ji znovu oživit. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Vysloveně hloupé zpracování s příšerným scénářem. Nejvíce se to podobá telenovelám a a německým romantickým filmům. Brrr ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Film ktorý má v sebe silné emócie ajkeď je rutinérsky natočený. Sedela by sem veľkolepejšia výprava pod dohľadom skúseného režiséra, no chápem že sa nachádzame v TV produkcii. Tým pádom ide o silný nadpriemer, inšpiratívny a ako stvorený na relax. V rýchlosti ma ani nenapadne veľa filmov ktoré sú takto jednoduché a zároveň krásne. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Na to, že ide o Tv film je to nesmierne príjemné, srdcervúce i čarovné. Nie som stúpenec Harry Pottera ( knihy som nečítal...z filmov som videl dokopy tak dva a pol...Kameň mudrcov ma síce očaril, ale ďalšie pokračovanie nie), ale po dosledovaní snímku o J.K. Rowlingovej minimálne k jednej knihe siahnem....či dostane druhú šancu i filmové prevedenie....netuším. ***/**** ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Ja osobne niesom fanúšik Harryho Pottera ale tento film ma v mnohom inšpiroval. Odporúčam aj vám aby ste si ho pozreli pretože, keď aj nič iné, ale aspoň budete o kvapku informovanejší o tom, ako vznikla kniha ktorú čítajú milióny ľudí na svete. ()

Reklama

Reklama