Reklama

Reklama

Závod s časem

Trailer

VOD (1)

Příběh otce, který se snaží vyrovnat s těžkou situací a udržet svou dceru naživu během ničivého hurikánu Katrina. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

65% by tomu slušelo. Docela dost silná citovka, která asi nebude pro každého. Původně jsem čekal klasický katastrofický film, ale tenhle se dost vymyká. Takže originalitu nemohu upřít. Erik Heisserer je pro mě velkým překvapením. Jméno, které prakticky neznám, ale když se podívám na jeho scénáristickou historii, tak jsem viděl naprosto všechno a všechno ve mně zanechalo podobně rozporuplné pocity jako Hours. Po slabším začátku přijde relativně zajímavá zápletka, která se ovšem najednou zadrhne na mrtvém bodě a několik minut (možná i desítek minut) se neděje vůbec nic. Potom však přichází velmi povedené, napínavé finále. Trocha Genesis Rodriguez neuškodila a Paul Walker je zkrátka Mr. Perfect. Tohle je film, který jasně dokazuje, jaké charisma v něm třímalo. Jeden Paul Walker utáhnul celý film prakticky sám. RIP Paul, velká ztráta. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Živě si vybavuju, jak děda vždycky za studena urputně zkoušel natočit traktor klikou.. ehm.. pardon, to jsem někde jinde. I když tady se také hodně točí klikou. Prostě adrenalin jak vyšitý. Ze schodů a zase nahoru, na hodiny kašleme. Jednou dvě minuty trvají reálně, jindy se roztáhnou do překvapivých rozměrů. Asi chápete, že tohle byl prostě krok stranou. Dramatický i dialogový. Ani s čerstvým rodičem to nic neudělá. Paul Walker, nechť odpočívá v benzinovém ráji, hraje vyčerpaného otce, se kterým se horko těžko ztotožníme, bojuje s baterií, rabujícími vetřelci i s tím, co nejtrapnějšího ze vzpomínek řekne své několik hodin narozené dceři. Závěr už je vyvrcholením předešlého zoufalství, námět přitom není úplně špatný, ovšem leccos tomu scházelo. Joel Schumacher před lety Colina Farrella také zavřel do obyčejné Telefonní budky, a jaká to byla panečku podívaná!! Jenže tady kopeme úplně jinou ligu.. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, dusná atmosféra, ale ne moc kvalitní film. Je to celkem předvídatelné, a dopadne to přesně jak jsem čekal. Na druhou stranu, být v nemocnici plné mrtvol a bez elektriky dva dny, to bych zcela určitě nedal. Jedna z posledních rolí Paula Walkera, akorát, že nebyl moc přesvědčivý...60% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Paul Walker dnes odfrčel červeným Porsche na věčnost a mě to vzalo víc než bych čekal. Správný sympaťák co uměl i fuckovat a leckomu rozbít tlamu. Bude mi chybět, hlavně ve F&F. Původně jsem měl dnes v merku Pawn Shop Chronicles, ale jelikož tam hraje ujetého feťáka, nebyla by to pro dnešek asi úplně ideální volba. Tady hraje novopečeného tátu, kterému manželka zahynula na při porodu. Dítě potřebuje na dýchaní inkubátor a nemocnici válcuje hurikán Katrina. Generátor vypadne a baterka je šunt, který se musí co tři minuty nabíjet. Prostě, den blbec. Tři minuty na to sehnat záchranu, tři minuty na to se vyspat, sehnat jídlo... a čas se zkracuje. Nenápadný snímek s výborným nápadem mohl být určitě drobet lepší. Dívá se na to příjemně, naděje, strach i fórky. Ani chvilku jsem se nenudil. Konec mohl být drobet míň hnaný do extrému, ale dobrý. Tak se měj Paule, určitě se ještě párkrát uvidíme. Nehrajete fér, pane ventilátor. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Smrtí ženy při porodu zdrcený Paul zůstává sám v evakuované nemocnici, kde sedí u inkubátoru novorozeněte, vzpomíná na šťastný vztah a točí klikou generátoru, aby co pár minut dobil vadnou baterii. Vypadl totiž proud při řádění hurikánu Katrina (o němž se divák dozvídá z prostřihů televizních zpráv, komorní snímek se z budovy nepodívá, maximálně do zaplaveného suterénu a jednou na střechu). A je to docela nuda, jak čeká na záchranu a krizových situací řeší poskromnu (až ke konci závažnějších, výměnu plínky bych nepočítal). ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama