Reklama

Reklama

Da wu dang tian di mi ma

  • Hongkong 大武當天地密碼 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Yunlong (Vincent Zhao) je archeolog, který obchodníkovi s kradenými starožitnostmi vezme mapu s poklady taoistického kláštera v pohoří Wudang. V klášteře právě začíná turnaj bojového umění, kterého se účastní Tangova dcera Ning (Xu Jiao). Zatímco ona bojuje, Tang hledá poklady, přičemž neustále naráží na tajemnou účastnici turnaje, překrásnou Tianxin (Yang Mi). Ta se však na turnaj dostala podvodem. Brzy však zjistí, že Tianxin nehledá, stejně jako on, bohatství, a že skutečné zlo se skrývá jinde. (mortak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

honajz 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že to nedostal do rukou nějaký skutečný scenárista nebo dramaturg. Nápad není špatný, ale je nedotažený. Chybí mu legenda, něco za všemi těmi předměty. Promyšlené pozadí. Herci jsou dobří, souboje ujdou, ale člověk se stále pídí po logice příběhu. Jak vlastně probíhají ty soutěžní souboje, když účastníci furt někde trajdají po okolí? Když je potřeba, zástupci všech soutěžících škol zmizí. Jak to vlastně skončilo s tím klukem, co měl nemocnou matku? Právě proto, že ostatní věci se povedly, je toho všeho dvojnásob škoda, protože takto tomu chybí šťáva, napětí, atmosféra. Stačilo přitom docela málo. Jo, a ta hudba, kdo dělal výběr hudby, by měl dostat přes obě uši, třeba by mu naskočil aspoň nějaký hudební cit. Ehm ano, a ten pedofilně laděný subplot, no nic... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Patrick Leung je známý učedník Johna Woo, v tomto filmu si střihnul žánr dobrodružného filmu a wuxia. Akce je to ovšem exkluzivní, jelikož choreografem není nikdo jiný, než machr Corey Yuen. Příběh o hledání pokladu v taoistickém chrámu v odlehlých horách v divočině, má tradiční klišé, která neurazí, ale ani nenadchnou. První dvojice příběhu kterou tvoří Yang Mi (herečka co je čím dál více na vzestupu) a Vincent Zhao je perfektní po akční i příběhové stránce, žalbohu o druhé dvojici se to říci nedá, zbytečně sladkobolné, naivní, málo využitý masér Fan Siu Wong. Jinak velmi dobře zvládnuté řemeslo, které by potřebovalo lepší scénář. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný dobrodružný film. Má pomerne dobrý príbeh o profesorovi, ktorý so svojou dcérou pricestuje na horu Wu Dang, kde sa má podľa mapy nachádzať sedem vzácnych pokladov a o jeden z nich, meč, má záujem aj jedna schopná zlodejka a tak sa rozhodnú spojiť svoje sily, aby našli všetky poklady. A navyše sa na hore práve koná turnaj majstrov bojových umení, ktorého sa zúčastní aj jeho dcéra. Spracovanie sa mi páči, síce tempo je skôr také voľnejšie, za čo môže hlavne tento pomerne jednoduchý dej odohrávajúci sa na jednom, nie až tak rozľahlom mieste, ale aj tak s tým nemám väčší problém. Ešte prvý dojem bol iba priemerný, ale už po scéne v lietadle mi bolo jasné, že toto mi sadne, celé je to také milé, s prakticky až s takou rozprávkovou atmosférou, skutočne veľmi príjemne sa na to pozerá. Síce samotné hľadanie pokladov ma ešte zaujímalo zo všetkého najmenej, no ani s týmto nemám problém, ale vynahradzuje to zaujímavý turnaj, chémia medzi profesorom a zlodejkou alebo aj menšia romantická línia medzi jeho dcérou a mníchom. Len ten zbytočný fantasy záver v štýle boja dobra so zlom mi už moc nesadol, ale našťastie to netrvá moc dlho a už mi to celkový zážitok nestihlo pokaziť. Akcie je tu pomerne dosť a som s nimi spokojný. Súboje síce nevynikajú výraznejšou nápaditosťou, všetko sa už dalo vidieť mnohokrát, ale ich choreografia mi väčšinou sadla, opäť sú plne rôznych nereálnych prvkov, hlavne rôzne väčšie skoky, ale s tým nemám v tomto žánri ani najmenší problém, vizuálne sú veľmi dobre zvládnuté, aj na tie neustále spomaľovačky som si už po chvíli zvykol a veľkým plusom je skvelý výber prostredí, či už exteriérov alebo aj interiérov. A tak síce ani o jednej akčnej scéne nemôžem povedať, že by ma skutočne nadchla, ale až na ten zbytočne fantasy finálny súboj alebo prvý rozbehový ma bavili všetky. Herecké obsadenie je na tom dobre, Vincent Zhao Wenzhuo v hlavnej úlohe, ale viac si ma získala skvelá Yang Mi, ktorá mi celkovo prišla ako najlepšia postava v celom filme, bavila ma aj sympatická dcéra hlavnej postavy alebo aj Fan Siu-Wong, síce v menej akčnej, ale aj tak dobrej úlohe. Ale až na záporákov, ktorí ma vôbec nebavili, no našťastie ani nemajú moc priestoru tu nemám problém s nikým. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, chválim hlavne kvalitný vizuál a perfektný výber prostredí. Kto by od tohto čakal nejaký drsný akčný film, tak by bol nepochybne sklamaný, ale mňa to príjemne potešilo, niečo podobné som aj čakal a našťastie som to dostal aj na slušnej úrovni. Určite jeden z tých lepších podobných filmov za poslednú dobu. 75%. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

I ked by som vnimal film len ako rozpravku (vazne ho brat teda nemozno), tento kusok mi pride slabucky. Niektore suboje su sice na slusnej urovni, ale tych je malo a opat nic, co by vytrcalo zo sucasneho priemeru. Ako celok hlupucke, naivne a strojene. Nehovoriac o vlastnych hercoch a dialogoch. Tento reprezentant rozpravkoveho martial art filmu mi vobec nesadol. Chabe dvojhviezdie. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Sto minut reklamy na překrásné Wudang mountains, jeho pověstné bojové umění a hlavně taoistickou mystiku ztělesněnou bohem Xuanwu a principem jin-jang. Bohužel je to všechno mizerně spletené dohromady. Nějaké ty poklady, aby hlavní hrdinové mohli navštěvovat taoistické památky, nějaký ten záporák, do toho ještě kung fu turnaj... Tři hvězdy dávám jen za ten překrásný kung-fu jin-jang balet v knihovně. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Herec Louis Fan utrpěl během natáčení zlomeninu prstu. Navzdory nepříjemným bolestem v natáčení pokračoval a film dokončil. (Conspi)
  • O herecké kostýmy se postarala uznávaná japonská návrhářka Emi Wada. Ta v roce 1985 získala prestižní ocenění Akademie filmového umění a věd za nejlepší návrh filmových kostýmů. (Conspi)

Reklama

Reklama