Reklama

Reklama

Alexandr Veliký

(TV film)
  • Česko Památné bitvy: Alexandr Veliký (více)
Kanada, 2004, 50 min

Obsahy(1)

V roce 331 před Kristem, u vesničky Gaugamély na území dnešního Iráku, svedla dvě mohutná vojska památnou bitvu. Na jedné straně stál velký perský král Dareios, velitel největší armády na světě, čítající 200 až 250 tisíc mužů. Na druhé straně stanula armáda pětkrát menší, kterou vedl šestadvacetiletý mladík jménem Alexandr, jenž byl i přes svůj mladý věk již tehdy ostříleným vojevůdcem. Dareios o svou říši přijít rozhodně nehodlal. Už jednou s Alexandrem prohrál v bitvě u Issu. Nyní byl rozhodnut uštědřit vojsku mladičkého krále drtivou porážku, ale fatálně narazil... Chceme vám vyprávět o největší bitvě, jakou kdy zažil starověk. Přiblížíme vám novátorské strategie i pozoruhodné válečné zbraně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument. Predovšetkým nielen zaujme obsahom, ale je aj pútavo natočený, zbrane a celkové brnenie nám tu tvorcovia pred bitkou pekne rozoberú, aby divák samotnej bitke ešte viac chápal a čo sa týka samotnej bitky, tak okrem zaujímavého a prefíkaného plánu Alexandra upúta predovšetkým aj grafika, či samotné prestrihy na akciu, ktoré konečne nevyzerajú ako v iných dokumentoch, kde sa len hladkajú mečmi. 75% - 4* ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Dokument o bitvě u Gaugamél, shrnující tažení Alexandra Velikého a vojenskou taktiku a výzbroj armády vlastní i protivníkovy. Slušná počítačová animace na základě vojenskohistorických znalostí, podpořená hranými scénami, navozuje dojem reálnosti. Seriál na csfd Památné bitvy (TV seriál) ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

O nejslavnější bitvě Alexandra Velikého jsem věděl jen, že porazil velkou přesilu Dáreiovi perské armády. Díky tomuto dokumentu jsem se dozvěděl podrobnosti tak akorát na to, aby doplnily mozaiku znalostí tohoto období historie. Takže dobrá práce. Cením jednoduchost, přehlednost a to že si dali práci s hranými pasážemi a počítačovými efekty rozmístění armád. Jinak je to průměrný televizní dokument. Zasloužené tři hvězdy. ()

Eisenmann 

všechny recenze uživatele

Přesto, že je dokument slušný, poučný a inteligentní, občas se neubráníme určitému pocitu lacinosti prvků. Jako zdroj poměrně přesných informací však slouží dobře, pak se ale snaží zabavit trochou filmovosti a to je ta horší stránka. Vidím to tak na 55% . ()

Lukoh 

všechny recenze uživatele

Skvelá taktika, mladý veliteľ, dobytie celého vtedy známeho sveta... Takto nejako by sa dala charakterizovať história z pohľadu Macedónska v období, kedy vládol Alexander Veliký... Pútavý dokument o novej taktike, ktorú vymýšľa mladý veliteľ čeliaci 5 násobnej presile... Taktiež sa tvorcovia dotkli legende o Gordickom uzle, s ktorým si Alexander poradil veľmi svojsky... Určite odporúčam, celý názov je Ultimate Battles - Alexander The Great... ()

Ghastli 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o velkolepém muži . Období tvrdého začátku,Období největší slávy,Období zdrcující ho pádu. ()

Reklama

Reklama