Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán "Rip" Murdock (Humphrey Bogart) se vrací z evropských bojišť, aby převzal válečné ocenění. Namísto toho však musí najít svého parťáka Johnnyho Drakea, který záhadně zmizel z vlaku na cestě do Washingtonu. Stopa vede do malého města Gulf City, kde Johnnyho objeví, ale neschopného vypovědět důvody svého náhlého útěku. Mrtví totiž nemluví. A tak se Murdock pouští do vysoké hry s nízkými kartami, když chce zjistit, co má jeho kamarád společného s místním mafiánem Martinellim, krásnou zpěvačkou Dusty a jejím zavražděným manželem. (Hwaelos)

(více)

Recenze (32)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Bogart zase dokazuje, že pro role drsňáků v noirech se zkrátka narodil a nikdo na něj nemá. Dead Reckoning disponuje svižným a nápaditým scénářem, pořádnou femme fatale, atmosférou jako hrom a marně se snažím najít jediný důvod, proč nevysolit pět hvězdiček... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I forgot to tell you, I don't trust anybody - especially women!“ Bogie by rád ženu, co jde zmenšit na kapesní velikost. Když by šel večer ven na pokec s kamarády, vzal by ji sebou do oblíbené restaurace (jen proto, aby přesně věděl, kde zrovna je) a nechal ji pobíhat po stole mezi šálky s kávou a až by se vrátil domů, mávnutím ruky by ji zase zvětšil do původní velikosti a krásy. Protože ale ví, že to není fyzicky možné, spokojí se s „rezervovanou“ důvěrou. Muckání s femme fatale vám sice může za 36 hodin zahojit šrámy a podlitiny z nakládačky, ale zároveň musíte být připraven říct ve správnou chvíli: „Geronimo“.. Slušný žánrový směr skrze reminiscenční „zpověď“ je následně lehce obrušován melodramatickými prvky, ale vy jste na konci stejně postaven před skutečnost, že má Bogart v kapse úplně všechny.. ()

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Čím víc noirů máte za sebou, tím menší je pravděpodobnost, že se vám Dead Reckoning bude líbit. Cromwell rozhodně není zárukou bůhvíjaké kvality, Bogart válí mnohem víc v jiných filmech a Lizabeth Scott je asi nejméně přitažlivá femme fatale, jakou jsem viděl. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Napínavý film-noir s obrovskou atmosférou a jako vždy charismatickým Humphreym Bogartem. Tentokrát jde o příběh zapeklitý, docela komplikovaný, ale ne tolik, aby se divák ztratil. Setkáváme se tu s femme fatale, výborným prostředím a zvraty v ději, což je obrovské koření Cromwellova počinu. Z nějakého subjektivního pocitu musím dát 5*, neboť na mě Dead Reckoning dýchlo něco, co se těžko slovy popisuje, ale zcela určitě to ve mně během sledování a ještě i po zhlédnutí rezonovalo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Klasický noir so základnými atribútmi, ktoré fanúšik tak zbožňuje ako retrospektíva, monológy rozprávača, dážď, gangstri, cigarety, Bogart, či fantastická femme fatale v podaní sexy Lizabeth Scott. Dead Reckoning zoastáva za vrcholnými noirovkami, ale žánrovka je to výborná. ()

kyselina 

všechny recenze uživatele

Z Bogarta mám vždycky mráz na zádech, ať hraje kohokoliv. Navíc, když počítá se smrtí, jeho jizvy vyjdou ještě víc na povrch. Umí hrát loosery, umí hrát padouchy a umí to všechno zúročit...pravda, někdy mu to nevyjde, ale tady své trumfy dokázl prodat. Jako kapitán Rip Murdock chce za každou cenu zachránit čest svého kolegy a přitom se mu, jako obvykle, připlete do cesty osudová žena, jenže...He doesn't trust anyone, especially women. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Dva válečné hrdiny (parašutisty) seržanta Johnnyho Drakea a plukovníka Ripa Murdocka veze vlak do Washingtonu (kde jim mají být předána vyznamenání za zásluhy). Ovšem jednoho z nich (Johnnyho) „dobíhá“ osud (nedořešená minulost) a tak místo cílové stanice Washington, nabírá Johnny (posléze následován Rippem) kurs do malého městečka jménem Gulf City a začíná „hra“ o jejich životy. Dead reckoning, to je „stará dobrá poctivá“ krimi- noir, s ponurou atmosférou, vcelku jednoduše (jednoznačně) vystavěným příběhem (jakýto kontrast např. s The Big sleep), dobře napsanými dialogy, charismatickým H. Bogartem (coby plukovníkem Ripem) snažícím se (u)hájit čest svého kamaráda Johnnyho a nedůvěřujícím ženám s „osob. přáním“, mít je po ruce jako krabičku od sirek s možností (v případě potřeby) je kdykoliv zastrčit do kapsy. (No, upřímně pánové, kdo (alespoň jednou v životě) po tomto nezatoužil :-) Samozřejmě nesmí chybět ani osudová femme fatale Lizabeth Scott (coby zpěvačka Dusty) resp. MIKE. Dead reckoning NENÍ špička žánru, (možná) chybí trochu vypiplat dialogy, (možná) trochu osudovosti, (snad) více jiskřivosti, kdoví. Nicméně, těch 100 min strávených u tohoto Cromwellova snímku (pokud jste fanoušky daného žánru) ROZHODNĚ litovat nebudete. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Noir ako vyšitý podporuje neustály chandlerovský monológ Ripa Murdocka ( opäť skvelý Bogart ), ktorý chce očistiť meno svojho zavraždeného kamaráta z vojny. Príbeh v podstate kopíruje známu schému, je však vyrozprávaný sviežim spôsobom a slušným tempom. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Vidět tenhle snímek před Pojistkou smrti, Hlubokým spánkem a dalšími deseti špičkovými noiry, stříknu si z něj do trenek. Z filmu až příliš sálá snaha vycucat noirovou esenci ze všech dostupných zdrojů a ve vysokých dávkách ji zrecyklovat. Dramatická hudba, temné siluety na zdech, mrcha s andělskou tváří, všudypřítomné dusno a/nebo déšť, drsné hlášky a samozřejmě Bogart. Pokud milujete ne-žánr noir tak jako já, nemůžete si Dead Reckoning neužít, ale ze stejného důvodu si ho asi nezapamatujete... Čímž se vlastně jen podepisuju pod M.E.J.L.ův komentář... ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Typický noir, takže ak ich máte napozerané, nič vás v tomto filme neprekvapí. Aj napriek tomu dej celkom odsýpa a nenudí, no nohy tomu všetkému podráža nezvládnutý záver. Najväčším plusom filmu je tradične skvelý Bogie. 70% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Standartní noirový Bogart se zajímavým příběhem a koncem. Lizabeth Scott mě nijak zvlášť nenadchla jako femme fatale, sice hezká, ale jinak taková nevýrazná a obyčejná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový celkem klasický Humphrey Bogart v noiru, a to myslím v tom dobrém. Většinu toho řekne ve voice overu, a i když si myslíte, že má vlastně jen jeden výraz, ve skutečnosti zvládne hrát některé scény právě jen obličejem. Scénář není geniální, ale dost dobrý na to, aby vás bavil až do úplného konce. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Asi ničím nevýrazný, ale splňující všechny noir-kritéria a tím pádem zaručeně dobrý. Flashbacky, spoustu dějových zvratů, voicover, kouř, nesnesitelný vedro, Bogart i Lizabeth Scott dobrý (když zrovna nezpívá). Co je na facepalm je Bogartova hláška, že má v pití DDT... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s Mejlou, cim viac noir filmov clovek vidi, tym rychlejsie rozpozna kvalitu od priemeru. Tuna plavam vyslovene s mainstreamom, musim vysoko vyzdvihnut  zapletku /behom jazdy vlaku sa stratil jeden clovek, ktoreho je treba najst/. Vyzdvihujem vybornu femme fatale, zapletku, gradaciu no a takto  : keby som film videl hned po povedzme Sunset Boulevard 1950 tak film dost sklepem a sknci vo vyslovenom priemere. Keby som Dead Reckoning videl po Segosovych "kultoch" - vysoko  ohodnotim. 77 % ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Fajn noir, vyrozprávaný tradične v retrospektíve za pomoci voice-overu, ktorý však výhradne ťahá BOGART. So svojou charizmou, kadenciou a iróniou svojich hlášok. Nebyť jeho, tak film skončí vo vodách slabého priemeru. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Velmi stylova noirovka s Bogartem v zivotni forme. Film vas bezpecne udrzi v napeti od zacatku do konce. Carnovsky jako mafian Martinelli je vyborny! ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu ve všech směrech obyčejný průměrný noir, ale Bogartův chraplavý hlas ženoucí děj kupředu tomu přidává jednu hvězdu navíc. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Bogart jako vždy. Tvrďák až do konce a jsem rád, že nám opět ukázal, že ženský jsou svině, ale i přes to je milujeme. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Bogart pátrá proč kamárád vzal roha těsně před tím, než měl dostat medaili za zásluhy. Pátrá a pátrá a pátrá, na konec se sice pěkně dopátrá, ale mě to celé přišlo trochu suché. A navíc je celý film vyprávěný, takže slyšíme komentář všeho, co na obrazovce už vidíme. Nijak zvlášť mi to nesedlo. Prostě průměrná, koukatelná kriminálka. ()

Reklama

Reklama