Reklama

Reklama

Nedaleko horského města, které se potýká s řadou únosů a vražd, se samotářský spisovatel Paul (Banderas) ze všech sil snaží vyplodit scénář v naději, že tím konečně odstartuje svou kariéru. Když se v restauraci za napjatých okolností seznámí s tulákem Jackem (Rhys Meyers), Paul mu nabídne nocleh. Podrážděný a neodbytný Jack se však brzy vetře k Paulově práci. Když se pak kvůli bouři ocitne odlehlá chatka bez přísunu elektřiny, oba muži rozehrají nerovnou hru kdo z koho, která ukončí minimálně jeden příběh. (HBO Europe)

(více)

Recenze (80)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tonda Banderas si tady hraje s lidskou dušičkou. Nejen, že Jonathan Rhys Meyers nehraje čistou hru, ale Tonda tady, coby spisovatel, jasně úřaduje a zřejmě neví, co s nově rozepsanou knihou. Takže si potřebuje trošičku vylejt vztek a přijít na nějakej parádní zakončovák. Škoda ale, že to co baví Tondu, nebaví jeho diváka. Spisovatel samotář je vděčný téma, ale s takovým přístupem dojde maximálně tak do důchodu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $237,000▐ Pod rúškom tajomna plíživé a miestami dobre hrajúce sa s fantáziou diváka až do poslednej chvíle. Veru nie je to zle vyskladané ale chcelo sa s tým ešte o niečo viac vyhrať a mohol to byť delikátny thriller. /55%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé. Herecky dobre vyladené, s napínavým, hoci neobjavným scenárom a s fajn chatou uprostred opustených amerických lesov. Ako sa začne blížiť koniec, stráca to tempo a myslel som, že tomu kvôli nude dám len 2*. Potom našťastie prišlo finále. Jeden twist. Bum! Druhý twist. Bum! Tretí twist. Bum? Bum! A aby toho nebolo málo, tak keď si myslíte, že je už naozaj po všetkom, príde finálny twist, twist ako zo zlého sna učiteľa scenáristiky. Bum! Poste sorry, tomuto „musím“ dať aspoň 3*. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V první řadě čekám od černochů žalobu za název filmu, jelikož tohle zavání těžkým rasismem na nebohém motýlovi. Mělo se to jmenovat Afroamerický motýl, či nějak podobně korektně a určitě vznikne hnutí BBM (Blek Batrfláj Medr). Nu a k filmu - Antonia mám ráda, jelikož jako jeden z mála hrdinů staré gardy nevyčpěl a stále dokazuje, že umí hrát i si udržet figuru. Jeho spisovatele, co hledá příběh na dně flašky sem mu věřila rozhodně víc než Babišovy kecy o tom, jak vláda dělá vše pro naše bezpečí a v momentě kdy nabral stopaře sem se jala pozorně sledovat co bude a nebude. Ani nevím proč, ale zatímco většina lidí, se kterejma sem se o tomto filmu bavila, měla jasno v tom, kdo je vraždící svině, ve mně hlodal červík pochybností a tak sem zapnula mozkové závity (celé dvě buňky) a jala se pozorně sledovat náznaky, detaily a všechno okolo. Výsledek mého detektivního pátrání? Vrah je Antonio, Jack bude brácha nebo přítel nějaký z jeho obětí. Jak sem k tomu došla? Scéna kdy Antonio naskočí k borce do auta a Jack do nich pálí brokovnicí z metru a ...nic. Když to do auta nahulíte brokovnicí, tak to zanechá škodu. Takže Jack měl slepé náboje. Proč měl slepé náboje? Páč není vrah. "Zavraždění šerifa mimo záběr a opět brokárnou mi to potvrdilo. Tak sem se kochala a plácala po rameni jak sem chytrá nu a pak BUM...Hovno přítel či brácha, on je rovnou z FBI a jedou v tom všichni kolem a krásně chytili Antonia do sítě. Mno, alespoň sem uhádla kdo je vrah...BUM závěrečná scéna a krásné vytření si prdele nejen se mnou, ale se všema divákama. Tleskám a až si zase budu myslet, jak sem chytrá, tak si pustím Afroamerického motýla, abych si připomněla jak sem s noblesou šla za TP (Tupou Píču). PS: Stejně mohl vraždit, mně se taky občas zdá o holkách se kterýma spím právě proto, že s nima spím, takže třeba zas tak tupá nejsem. Každopádně někdo tam vraždil, to vím určitě. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až je pustím dovnitř a nechám se zabít ... napíšeš ten příběh." Bujné spisovatelské fantazie mě nikdy moc nebraly, takže se do Paulova domu už nikdy nevrátím, ale na druhou stranu mě chvíli bavilo nechat se zamotávat. Poměrně rychle mě to však přešlo a rozmotávání jsem už spíše odzíval. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Drobátko šílený irský kocour vs. španělský šedý myšák se sklony k sosání. Otázkou je, kdo z nich v horské chatě stojí hřbetem ke koutu a jestli tam s nimi nejsou liška a dudek! Banderas i Rhys Meyers do toho vkládají řemeslný nadstandard, ale z atmosféry jsem měl stejný pocit neautenticity, jako když se tvůrci snaží rekvizitami v podobě dopravních značek a červených nádob na kečup udělat z Itálie Spojené státy. Twisty nevadily. Chlast evidentně není jen slast, ale i drožka k múze. Co na tom, že tím jedním prstem bude scénář hotov tak za deset let.. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I DESERVE TO LIVE WITH THIS PAIN." -------- Do prvého väčšieho zvratu to bola bomba, hlavne z pocitu úplnej reálnosti a oddychovky v americkom zapadákove. Nádherné prostredie, skvelý dom, pôsobivý drevený interiér, jazero, Antonio pod vplyvom alkoholu a všestranný Rhys Meyers, čoby muž do voza aj do koča? Naneštastie, film je až moc prekombinovaný, nezvláda sám seba, je to samý twist za twistom, až záverečné rozuzlenie je skôr pobavením, než ukončením napínavého thrilleru. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Když je múza čůza pouhá, když tě sžírá marná touha, na svět skrz dno flašky koukáš, bez kuráže si jen zoufáš,“ pak jméno tvé je Marnost. OKÉNKO_KOTŮ: [][] Marc Frydman, Justin Stanley, Hervé Korian. Jeden z nich nebo všichni tři? Aneb jak poslední minutou film spláchnout do záchodu, divákům hodit vidle do zážitku a sobě šavli do scénáře. DŮRAZNĚ DOPORUČUJI vypnout v 1 hod. 27 min. Vynechanou minutou filmu si ušetříte půl dne lomení rukama. [][] Přitom vražedná hra na kocoura a myšáka, s nejasným rozdělením rolí, mě bavila. Zamrzelo, že mě nepřizvali jako konzultanta, abych Banderase zaškolil, jak se chlastá první liga a co jsou pravá tvůrčí muka (psát komentáře na csfd), ale vyvážil to vícečetný Rhys Meyers, který si k Adamovi & spol. ze Skrýše přidal další dvě zajímavé protikladné osobnosti. Tím spíš byl ten finální zvrat(ek) na tři rány z brokovnice, do každého scenáristy jedna. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

S Banderasem na samotce u lesa. Nějaký ukecaný drama, který se pak zvrtne vcosi až na konci samozřejmě jak jinak. Píčovina. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hrátky na dialógový psychothriller fugujú prvých 40 minút. A fungujú naozaj dobre, no potom všetci traja zainteresovaní herci, od pohľadu trochu po záruke, akoby strnuli, scenár trochu mätie. No výkrut v závere je naozaj dobrý. Nechýbalo veľa, aby z toho bol dokonalý thriller. Mám rád prekvapenia a preto musím dať vyššie hodnotenie. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V obsazení dvě hvězdy. Dobře natočený jednoduchý příběh zpočátku zdánlivě nepřinášel něco, co bychom ještě neviděli. Film je adaptován z francouzského filmu „Papillon noir“ ne plot plausibble. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Konec mě šokoval dal bych plnou palbu ale kdyby aspon vykopali ty těla jsem spokojený a hodně překvapený protože jsem pokaždé čekal něco jiného a nakonec sem dostal hodně slušný film, pořád řešíte co a jak a podobně prostě paráda a na takovém místě si dokážu představit žít to by byla paráda hlavně hodně sluníčka a sněhu film jenom doporučuji :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chvilku to na mě působilo jako určitá variace na Misery a poté jako předvídatelná klasika s cizincem, který se postupně ze sympaťáka mění v padoucha. Ať tak nebo tak, v obou liniích se film většinu stopáže neskutečně táhnul takovým způsobem, že i střelba měla účinky rohypnolu. A to po slibném začátku zamrzelo. Se závěrečnou dvacetiminutovkou přišel zvrat, který sice trochu překvapil a donutil mě zvýšit pozornost, ale na můj vkus to bylo příliš vykonstruované. No a úplně poslední scénu si měl Goodman odpustit. Herecky nezklamal nikdo, ale to tady prostě nestačilo. 35% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prekombinovany thriller v ktorom sa kazdych par minut meni vyznenie filmu a finalna pointa v divakovi vyvola maximalne zachvat smiechu. Napinave to nie je ani na chvilu. Zo zaciatku je to len strasna nuda a neskôr vdaka neustalym nezmyselnym zvratom aspon trochu zabava. Banderas na to stale ma jak herecky tak fyzicky ale musel by si vyberat lepsie projekty. S takymito niekolkonasobne vyluhovanymi srackami sa spät do prvej ligy nedostane. 2/10. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Takovej typ filmu,u kterýho se nutíte nejmíň od jeho čtvrtiny do koukání a doufáte, že to - třeba kvůli hercům - nakonec klapne aspoň na tři hvězdy. Mně se ale tentokrát čekat nechtělo. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

První hodinka se vyvíjí pomalým tempem a celu dobu jsem čekal, kam se zápletka vyvine. Herci jsou fajn, Banderas ve formě a rozhodně se nedá mluvit o nudě. Nakonec poslední třicet minut chytne takový spád plný zvratů, že se z toho nakonec vyklubal vydařený thriller. Osobně jsem nečekal takový závěr a i posledních pět minut nechává viset otazník ve vzduchu. Celkově převládá spokojenost, a pokud bych viděl Banderase častěji v takových rolích, byl bych spokojený......6/10 ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Asi bych úplně neměl problém s těma zvraty v závěru, ať už působí přehnaně jak chtějí. První část pooměrně slušně buduje atmosféru, aby se v druhé a třetí části film mohl naplno rozjet. Místy sice trochu neobratné a vykonstruované, nicméně nenudil jsem se ani na moment a ten velký zvrat byl vlastně docela fajn změnou. Slušné atmosferické béčko, které zabaví a místy i docela překvapí. Takže vlastně proč ne. ()

Reklama

Reklama