Reklama

Reklama

Svadba bez nevesty

(seriál)
všechny plakáty

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dramatizácia románu Milana Ferku.   Dej sa odohráva v slovenskej podhorskej dedine v rokoch 1968-1973, v období poslednej etapy socializácie dediny. Príbeh svojrázneho dedinského človeka, ktorý je kľúčovou osobnosťou vo svojom prostredí. Jeho život je poznačený závideniahodnou verejnou aktivitou, ale aj zložitým osobným životom, nenaplnenou láskou k žene, ktorú v mladosti pre majetok opustil. (RTVS)

(více)

Recenze (4)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zajímavé z historického hlediska, obsazené skvěle, zahrané samozřejmě také a díky triu Müller, Kvietik a Brzobohatý i vhodné pro spravení oka. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny normalizacny serial, ktory hned po skonceni zapadol prachom. Ale furt lepsie ako hrozy typu Zena za pultem alebo Okres na Severu. 20 % ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Je to taký štandardný socialistický pohľad na socialistickú kolektivizáciu a všetko okolo toho. Takže ťažko hľadať pravdu, je to dobre zahrané, ale trochu dlhé a nudné. Za tie známe a skvelé mená nemôžem ísť pod tri hviezdy, ale scenár a predloha je za menej. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Budovatelský seriál o kolektivizaci vzniknuvší tak nějak s křížkem po funuse v dobách reálsocialistické normalizace, takže patřičně uhlazený a sprosté zlodějny zlehčující. Nemohu si pomoct, ale řekl bych, že je to natočeno spíše v duchu doby vzniku, než té kterou to má popisovat. Taky nevím, jak by se oný ludkovia, kteří tehdy na Horňácku združstevňovali, na to dívali, kdyby jim někdo řekl, že za relativně nedlouho budou zase rozzdružstevňovávat a budou dostávat za to, že na svých pasienkoch nebudou dělat nic, hromady Eur. Mačo Müller se v tom vyloženě vyžíval. V tom archeotypu makáče, který neznal než práci pro stranu a lid. To že z něho (těžko říci, zda už scénárista, či nějaký pozdější zásah) udělali nestraníka a navíc příznivce klerikálů jen svědčí o tom, že v době vzniku snímku už se začalo pomalu politicky lavírovat. Celkově takové chrapúňské. Dívat se na to ale dalo. Kristušácká dolina! ()

Reklama

Reklama