Reklama

Reklama

Jersey Boys

  • USA Jersey Boys (více)
Trailer 1
Hudební / Životopisný / Drama
USA, 2014, 134 min (Alternativní 129 min)

Obsahy(1)

Z dílny režiséra Clinta Eastwooda přichází příběh čtveřice mladíků z chudinské čtvrti New Jersey, kteří společně stvořili hudební ikonu 60. let, rockovou skupinu Frankie Valli and The Four Seasons. Jejich pokusy a úspěchy doprovází hity, které formovaly celou generaci: „Sherry", „Big Girls Don't Cry", „Walk Like a Man", „Dawn", „Rag Doll", „Bye Bye Baby" a mnoho dalších. John Lloyd Young (znovu coby frontman skupiny Frankie Valli, za jehož portrét si už dříve odnesl ocenění Tony®), Erich Bergen (skladatel Bob Gaudio), Michael Lomenda (Nick Massi) a Vincent Piazza (Tommy DeVito) jako The Four Seasons a Christopher Walken v roli gangstera Gypa DeCarla. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že tahle Eastwoodova adaptace Broadway muzikálu nedopadla trochu vzrušivější formou, mohlo to být dokonalý retro. Takhle je to jen mírně přetažená story slavný oldies kapely Four Seasons od počátků v taliánský čtvrti v New Jersey (nedaleko BRONX TALE) - spíš pro americký nadšence a pamětníky, než nějaký širší zbytek. Herecky je zajímavý, že část obsazení převzal Clint přímo ze hry, mimo písničky ale vyniká prakticky jen Piazza (jako Tommy) a samozřejmě v cool vedlejšce Walken. A je sranda, že mě sem nakonec poslal až DEER HUNTER a v něm hrající "Can't Take My Eyes Off You". ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood si i nadále plní své sny. Již v mládí, když jako režisér začínal, tak vždy natočil několik komerčních filmů, aby si pak sám mohl zafinancovat svůj vlastní nezávislý projekt (např. Zahrajte mi Misty, Breezy, Bird). Bylo mu jedno co na film řekne kritika a jak ho přijmou diváci - natočil ho prostě pro sebe, když chtěl něco sdělit. A takovým případem jsou i Jersey Boys - dobový snímek o partě pouličních zlodějíčků (výborně zvolené herecké obsazení plné neokoukaných tváří), kteří se díky hudbě dotknou hvězd a zase spadnou zpátky na zem. V zajímavě vyprávěném filmu zazní několik písní, které určitě poznáte, protože dnes jsou již milionkrát hranými šlágry. Ale nebojte se, nejde o muzikál - skladby jsou vždy citlivě zakomponovány do bohatého děje. Právě hudba je jedním z hlavních důvodů kvůli kterým se ještě k tomuto kousku vrátím, protože příjemné podupávání nohou mě nepustilo až do konce závěrečným titulků. Vřele doporučuji a to nejen fanouškům Clinta Eastwooda (asi na dvě vteřiny se ve filmu mihne) či kvalitní hudby. P.S. Jedná se již o třicátý třetí režijní počin nezdolného veterána Clinta Eastwooda, kterému tímto skládám veliký obdiv a uznání. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemny dobovy film o vzniku kapely ktorej nazov mi sice nic nehovori, ale pesnicky pozna aj taky antiznalec hudby ako som ja. Eastwoodovi sa podarilo velmi dobre vykreslit dobovu atmosferu. Herci v hlavnych ulohach su tiez skveli. Ale chyba tomu nejaky poriadny dramaticky obluk. Pôsobi to trochu ako sled nahodnych prihod zo zivota tejto kapely bez pointy. Ale su to celkom zaujimave prihody a nenudil som sa ni na chvilu. Najviac ma pobavila "ucast" Joe Pesciho. Vysledok je prijemny film od ktoreho necakajte nic vynimocne a budete spokojni. 6/10. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hudební životopis Jersey Boys se hraje úspěšně od newoyrské Broadwaye po londýnský Wets End. Vypráví příběh legendární skupiny The Four Seasons a jejího lídra Frankieho Valliho; společně se z ulice vypracovali ke hvězdné slávě díky hitům Sherry, Big Girls Dont Cry nebo Oh, What a Night. Hlavní roli si ponechal John Lloyd Young, který už za jevištní výkon v roli Valliho, "malého kluka s velkým falzetem", získal několik cen včetně výroční divadelní trofejí Tony. Z hvězdných jmen teď završil obsazení oscarový herec Christopher Walken; představuje gangstera jménem Angelo "Gyp" DeCarlo, který měl v úspěšné kariéře skupiny klíčovou roli, ale držel muzikanty stranou podsvětí. ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem hodnotil pouze třemi, přesto se mi film strašně zaryl do paměti a musel jsem ho zhlédnout znova. Nuže jsem tak učinil a změnil jsem hodnocení rovnou na pět, protože jsem si uvědomil, jak to Eastwood asi myslel. Jersey Boys je filmová adaptace Broadwayovského muzikálu a to velmi dobrá. Celý film je pestrobarevný a až neuvěřitelně umělý, ale vůbec to není na škodu, právě naopak. Je celkem patrné, že Eastwood chová k The Four Seasons a Frankiemu Vallimu velkou úctu a snaží se přesvědčit diváka, že on by ji měl mít taky, což u mě nakonec zabralo. No každopádně to je ode mě asi jedno z nejmíň objektivních hodnocení, protože Jersey Boys mají opravdu hodně vad na kráse (jako třeba úplně zbytečné CGI záběry, look Johna Loyda Younga, který ve filmu vypadá úplně stejně ve čyřitecti, jako vypadal, když mu bylo 16, atd.), ovšem já jsem je stejně ochotný odpustit, jelikož tohle je zkrátka filmová pocta jednomu famóznímu zpěvákovi a jeho třem kolegům. A podobně jako jsem to měl s Bobbym Darinem u filmu Za mořem, tak nebýt Jersey Boys nejspíš bych se o The Four Seasons nikdy nedověděl. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Všichni herci nazpívali své party živě, někteří si zopakovali role z broadwayského muzikálu. The Four Seasons v dobách své největší slávy vydali hity "Sherry", "Big Girls Don't Cry" či "Rag Doll", ve světě prodali přes sto milionů desek a roku 1990 vstoupili do rokenrolové Síně slávy. (katu147)
  • Film se natáčel v Kearny v New Jersey. (rafix)
  • John Lloyd Young před tímto filmem ztvárnil postavu Frankieho Valliho také ve stejnojmenném muzikálu na Brodwayi, což mu v roce 2006 vyneslo cenu Tony za nejlepší mužský herecký výkon. Jeho obsazení Clintem Eastwoodem do hlavní role tak nebylo náhodou. (Pepinec)

Související novinky

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

22.08.2013

Zhruba před měsícem Steven Spielberg odstoupil od projektu American Sniper a spolu s ním i studio DreamWorks. Válečné drama o nejlepším střelci v historii Navy SEAL přešlo plně do péče Warner Bros.,… (více)

Reklama

Reklama