Reklama

Reklama

Jersey Boys

  • USA Jersey Boys (více)
Trailer 1
Hudební / Životopisný / Drama
USA, 2014, 134 min (Alternativní 129 min)

Obsahy(1)

Z dílny režiséra Clinta Eastwooda přichází příběh čtveřice mladíků z chudinské čtvrti New Jersey, kteří společně stvořili hudební ikonu 60. let, rockovou skupinu Frankie Valli and The Four Seasons. Jejich pokusy a úspěchy doprovází hity, které formovaly celou generaci: „Sherry", „Big Girls Don't Cry", „Walk Like a Man", „Dawn", „Rag Doll", „Bye Bye Baby" a mnoho dalších. John Lloyd Young (znovu coby frontman skupiny Frankie Valli, za jehož portrét si už dříve odnesl ocenění Tony®), Erich Bergen (skladatel Bob Gaudio), Michael Lomenda (Nick Massi) a Vincent Piazza (Tommy DeVito) jako The Four Seasons a Christopher Walken v roli gangstera Gypa DeCarla. (Magic Box)

(více)

Recenze (106)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Clint musí mít u Warner Bros opravdu vemi dobrý vztahy, když mu v dnešní době zafinancují, příběh o hudebnících v takovéhle stopáži. Nutno říct, že ta stopáž má svůj význam, protože první půlka mě trošku nudila, působila na mě odosobnělé, krapet zmatečně a laciné v tom smyslu, že i v exteriérových záběrech jsou často jen čtyři hlavní hrdinové a nikdo další. Jenže postupně jsem začal cítit, jak se pomalu, ale jistě příběh ve mě zabydluje a osud i kariréra těch kluků mě přestával být lhostejný. Herce až na Christophera jsem viděl ve větších rolí poprvé a musím je za jejich výkony zachválit. Pokud jde o režiii, tak vyčítky jsem ze sebe už dostal, ale Clinta musím i pochválit za práci s divákem, protože na konci jsem měl pocit, že jsem byl na chvíli součástí mikrosvěta tý klučíčí skupiny a navodit u mě tenhle pocit není rozhodně nic lehkýho, často jsem ho míval u filmů pod kterejma jsou podepsaný Martin Scorsese, Sergio Leone či Robert DeNiro ( Příbeh z Bronxu ) a to je po čertech dobrá společnost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se střetlo dost zajímavých věcí. Clint Eastwood asi natočil něco hodně osobitýho, co ho v minulosti dost ovlivnilo, protože jinak si tenhle malý film o, pro nás, malé kapele, nedovedu ani vysvětlit. Hezké ale bylo, že na takový film našel dost neokoukané tváře. Stejně tak se mi i líbilo to, jak dobře ztvárnil ten přelom vysmátých amerických padesátých a šedesátých let ze kterých vznikl ten nám dobře známý americký úsměv. Ne všechno zlato se ale třpytí a tak i za tímhle pozlátkem je kopec špíny, které tu Clint částečně načal. Náznaky na staré filmy jsou hezké a Christopher Walken s tou svojí vizáží do toho všeho pěkně zapadl. Pro nás, Čechy, tenhle film ale moc význam mít nebude. Teda podle mě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $47,047,013Tržby Celosvetovo $67,347,013Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,689,364 //počet predaných kusov 61,663Tržby za predaj DVD v USA $4,879,963 //počet predaných kusov 146,945║ svojsky podané s občasnými príhovormi hlavných aktérov k divákovi, hlasovo dosť upišťaný štýl, priemer /60%/ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že tahle Eastwoodova adaptace Broadway muzikálu nedopadla trochu vzrušivější formou, mohlo to být dokonalý retro. Takhle je to jen mírně přetažená story slavný oldies kapely Four Seasons od počátků v taliánský čtvrti v New Jersey (nedaleko BRONX TALE) - spíš pro americký nadšence a pamětníky, než nějaký širší zbytek. Herecky je zajímavý, že část obsazení převzal Clint přímo ze hry, mimo písničky ale vyniká prakticky jen Piazza (jako Tommy) a samozřejmě v cool vedlejšce Walken. A je sranda, že mě sem nakonec poslal až DEER HUNTER a v něm hrající "Can't Take My Eyes Off You". ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kluci z Jersey mě příliš nebavili při svém pouličním gangsterství, ale před mikrofony to bylo o hodně lepší. To však nic nemění na tom, že hlas Johna Lloyda Younga byl ještě mnohem ukňučenější než originál Frankieho Valliho a tu krásu, kterou v jeho hrdle všichni slyšeli, tak nedokážu zcela ocenit. Nicméně dokonale synchronizované choreografie byly oproti původním The Four Seasons o několik tříd výš a dost jsem si je užil. Jsem si zkrátka naprosto jist tím, že tento snímek již nikdy neuvidím, ale to neznamená, že bych občas na YouTube nenavštívil některé z povedených hudebních čísel, jako třeba https://www.youtube.com/watch?v=5fR2mG_1Lps. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemné životopisné retro. Trochu delší, ale proč ne, když vyprávění nevázne, herci jsou fajn a k tomu ty písničky. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Budu k vám upřímný. Nikdy jsem nevěděl, co mezi nimi bylo. Manželství? Manželství není láska. Manželství je o tom, že se holíte, zatímco si vaše žena vedle na míse stříhá nehty.“ Před zhlédnutím jsem se trochu obával rutiny a nudy. Dostal jsem však kvalitu a překvapivě ani ne moc přepálenou stopáž. Už ti osvěžující vypravěči s promluvami do kamery mně naznačili, že se nebudu nudit. Jejich promluvy mi nevadily, naopak mnohokrát pobavily, tedy až na předávání cen, kdy už to zbytečně dřelo. Pěvecké výkony poněkud zastínily ty herecké (s výjimkou charismatického Walkena), ovšem v tomto případě mi to ani trochu nevadilo, protože hudební scény a vůbec písničky byly přesně tak chytlavé, abych se těšil na každou další melodii. Takže ani tentokrát nepůjdu u Clinta pod 4*, třebaže slabší. „Líbí se ti nový název? Je to skvělý název.“ – „To věděl už Vivaldi.“ – „Cože? Kdo? Někdo nám ukradl jméno? Promluvím si s ním!“ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Co čekat od filmového přepisu jukebox muzikálu? Lépe nic. Soundtrack je samozřejmě dobrý, ale to jsou prostě sladcí hoši z The Four Seasons. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V průběhu dospívání nasbírali tihle hoši z New Jersey několik škraloupů, provázeli je neustálé třenice a neshody, změny názvu, ale i řada nápadů, ostré lokty a cit pro to napsat a složit hit. A že jich v případě téhle vokální partičky nebylo zrovna málo (Sherry, Big Girls Don't Cry (známe z Hříšného tance), Walk Like a Man, Rag Doll nebo Can't Take My Eyes off You (známe z 10 důvodů, proč tě nenávidím). Bez známých herců a velkých gest natočila stále vitální legenda Clint Eastwood další ze svých vyzrálých filmů podle skutečné události. Jeho výhodou je, že jeho neokrasný styl se jen těžko okouká, jeho filmy podobného ražení působí pokaždé velmi silně. Zdaleka to není jeho nejlepší zářez, trpělivější diváky si však najde. Navíc si myslím, že v jeho věku, ať točí, na co stačí, ať se nepouští do žádných experimentů, ať si po svém plní své sny, které jsou vzpomínkou na jeho bohatou kariéru (což tohle zastavení coby částečná hudební rekapitulace jeho mládí může splňovat). Všímá si postav, jejich vztahů, pečlivě buduje atmosféru, aniž by se omezil na show kostymérů, vizážistů nebo exhibujícího kameramana. Pokračuje v jednoduchém stylu svícení, střihu, postavení kamery, strohém ztvárnění dramatických scén. Když přivřu obě oči, funguje to. Stejně jako Frankieho vysoká fistule s tříoktávovým rozsahem. Čtyři také „hlavně“ proto, že něco takového Eastwood ve svých čtyřiaosmdesáti letech ukočíruje. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood si i nadále plní své sny. Již v mládí, když jako režisér začínal, tak vždy natočil několik komerčních filmů, aby si pak sám mohl zafinancovat svůj vlastní nezávislý projekt (např. Zahrajte mi Misty, Breezy, Bird). Bylo mu jedno co na film řekne kritika a jak ho přijmou diváci - natočil ho prostě pro sebe, když chtěl něco sdělit. A takovým případem jsou i Jersey Boys - dobový snímek o partě pouličních zlodějíčků (výborně zvolené herecké obsazení plné neokoukaných tváří), kteří se díky hudbě dotknou hvězd a zase spadnou zpátky na zem. V zajímavě vyprávěném filmu zazní několik písní, které určitě poznáte, protože dnes jsou již milionkrát hranými šlágry. Ale nebojte se, nejde o muzikál - skladby jsou vždy citlivě zakomponovány do bohatého děje. Právě hudba je jedním z hlavních důvodů kvůli kterým se ještě k tomuto kousku vrátím, protože příjemné podupávání nohou mě nepustilo až do konce závěrečným titulků. Vřele doporučuji a to nejen fanouškům Clinta Eastwooda (asi na dvě vteřiny se ve filmu mihne) či kvalitní hudby. P.S. Jedná se již o třicátý třetí režijní počin nezdolného veterána Clinta Eastwooda, kterému tímto skládám veliký obdiv a uznání. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborná biografie výborné hudební skupiny, kterou Clint Eastwood natočil jako... Gangsterku? Ano, přesně tak. Skvělé herecké výkony, typicky precizní režie "nezúčastněného pozorovatele" s několika senzačními nápady (jízda kolem oken hudebního vydavatelství), věrohodná retro atmosféra s lehce vyšisovanými barvami, no a potom hudba, hudba a hudba. Při scéně v závěrečných titulcích jsem až litoval, že celý film nebyl muzikál, protože ta pohodová roztančená pětiminutovka byla přirozenější a působivější než dejme tomu celý La La Land. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

84letý Clint stále ještě nemá dost. Čert ví, proč natočil zrovna tenhle životopisný snímek o partě kluků z New Jersey. Největším kladem jsou písničky, které si člověk samozřejmě zamiluje, ale dále je to už trošku slabší. Pro mě trošku zbytečný film, který nijak zásadně Clintovu tvorbu nevylepšuje, ale vlastně ani moc nezhoršuje. 55% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čo asi sa mi mohlo hnať hlavou, keď som zistil, že Clint Eastwood ide točiť film o jednej z najznámejších hudobných skupín 50.rokov. Film však nieje pútavý, má hluché miesta a niekedy aj nudí. Prospel mu herec Christopher Walken - neodmysliteľný herec tejto dobovej kategórie a tiež skvelé songy. Zaznejú skvelé skladby, ktoré zrejme pozná každý zo starých filmov. Bohužiaľ to najlepšie čo sa mi na filme najviac páčilo bola posledná - ala muzikálna scéna, na konci filmu pri spievaní pesničky Sherry. Tú pieseň odporúčam vypočuť v originále. Čakal som viac a síce netvrdím, že sa tomuto filmu máte vyhnúť, ale ak túžite po hudobno-životopisnom filme z 50.rokov, siahnite radšej po vynikajúcom Rayovi. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když o nějaké holce víte, jak je dokonalá v posteli, těžko se pak spokojit s pouhou pusou na tvář. I když ona i pusa na tvář se musí umět, aby zahřála. A vlastně co je na takové puse špatného, když víte, že už jste si spolu stejně několikrát užili? Takže díky, Clinte. Sice jsi mě tentokrát nesemlel tak, že by mě museli z kina vynášet v kyblíčku jako posledně, ale i příště ti s radostí nastavím tvář. Protože na rozdíl od většiny svých vrstevníků umíš lidi obdarovat humorem a pobavit je, ne jen otrávit stařeckým remcáním. (Dunedin, NZ) ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Třetí část volného retro triptychu Clinta Eastwooda (předchozí snímky Výměna a J. Edgar). Opět pečlivá dobová výprava, opět skvělá kamera Toma Sterna, opět naprosto přesné herecké obsazení. Plus naprosto božské písničky. Že to někomu přijde málo? Aťsi. Tyhle nedoceněné kousky mám nejraději. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ked' sa náhodou budete vyberať na nejakú retro párty, kde sa bude veľa šňupať, chlastať a vy sa budete chcieť stať hviezdou večera, pozrite si tento film pred odchodom. Dajú sa pochytať kvalitné ťahy od chalanov! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Frankie Valli mohl být soundtrackem Eastwoodova mládí, ale z mého pohledu je tenhle hudební film až překvapivě málo osobitý. Jako bych to už všechno viděl někde jinde. A ani hudba mě nepřesvědčila o své nadčasovosti. Příběh, herecké výkony, kamera, hudba... všechno je O.K., ale nic víc. Prostě takový o chlup lepší průměr (50%). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá štýlovka. Nevravím, že nezachytila ducha doby a že vo finále nedokáže vyvolať emócie ale je to len príbeh kapely od ktorej poznám jednu pesničku. Dobre odvedená robota, ale podobných filmov je kopec. Akoby film z povinnosti... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pomalý styl vyprávění Clinta Eastwooda, mám rád, ale tentokrát si vybral téma, které mě prakticky ničím nezaujalo a tak bohužel musím napsat, že jsem se opravdu hodně nudil. Ale Clinta nikdy nezavrhnu a budu se těšit na jeho další kousky. ()

Související novinky

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

22.08.2013

Zhruba před měsícem Steven Spielberg odstoupil od projektu American Sniper a spolu s ním i studio DreamWorks. Válečné drama o nejlepším střelci v historii Navy SEAL přešlo plně do péče Warner Bros.,… (více)

Reklama

Reklama