Reklama

Reklama

Jersey Boys

  • USA Jersey Boys (více)
Trailer 1
Hudební / Životopisný / Drama
USA, 2014, 134 min (Alternativní 129 min)

Obsahy(1)

Z dílny režiséra Clinta Eastwooda přichází příběh čtveřice mladíků z chudinské čtvrti New Jersey, kteří společně stvořili hudební ikonu 60. let, rockovou skupinu Frankie Valli and The Four Seasons. Jejich pokusy a úspěchy doprovází hity, které formovaly celou generaci: „Sherry", „Big Girls Don't Cry", „Walk Like a Man", „Dawn", „Rag Doll", „Bye Bye Baby" a mnoho dalších. John Lloyd Young (znovu coby frontman skupiny Frankie Valli, za jehož portrét si už dříve odnesl ocenění Tony®), Erich Bergen (skladatel Bob Gaudio), Michael Lomenda (Nick Massi) a Vincent Piazza (Tommy DeVito) jako The Four Seasons a Christopher Walken v roli gangstera Gypa DeCarla. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po dejovej stránke síce dosť priemerné a miestami veeeľmi monotónne, ale tá úžasná atmosféra The Four Seasons to dokonale vynahradila. Tieto staré vokálne kapely ma vždy bavili, a v tomto odvetví samozrejme práve The Four Seasons patria k tomu najlepšiemu, čo táto planéta vyprodukovala. Film vytvára taký celkový prierez tejto kapely - od jej vzniku až po neskoršie spory a s nimi súvisiaci rozpad. Príbeh zahŕňa okrem viacerých hudobných výstupov aj široký náhľad do zákulisia a vzájomných vzťahov, ktoré neboli až tak ideálne ako sa asi mnohým väčšinou zdá. Škoda, že tých hudobných vsuviek tam nebolo ešte viac, pretože tie boli najlepším oživením celého filmu. Ale aj tak, solídne 4* za pripomenuti nesmrteľných The Four Seasons. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $47,047,013Tržby Celosvetovo $67,347,013Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,689,364 //počet predaných kusov 61,663Tržby za predaj DVD v USA $4,879,963 //počet predaných kusov 146,945║ svojsky podané s občasnými príhovormi hlavných aktérov k divákovi, hlasovo dosť upišťaný štýl, priemer /60%/ ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

formálně tady není moc co vytknout...jsou tu fajn herci,všechno vypadá správně dobově,technicky by se taky žádná velká vada nenašla a navíc tu jsou dobré písničky,které člověk zná ačkoliv by nedokázal říct název skupiny která je zpívala.Problémem tady je,že Jersey boys nenabízí nic co by z nich udělalo víc než standardní a obyčejný hudebně-životopisný film.Mám rád Eastwoodovy filmy a tenhle není ani zdaleka nejhorší,ale zítra nejspíš nebudu vědět že jsem ho viděl...60% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Budu k vám upřímný. Nikdy jsem nevěděl, co mezi nimi bylo. Manželství? Manželství není láska. Manželství je o tom, že se holíte, zatímco si vaše žena vedle na míse stříhá nehty.“ Před zhlédnutím jsem se trochu obával rutiny a nudy. Dostal jsem však kvalitu a překvapivě ani ne moc přepálenou stopáž. Už ti osvěžující vypravěči s promluvami do kamery mně naznačili, že se nebudu nudit. Jejich promluvy mi nevadily, naopak mnohokrát pobavily, tedy až na předávání cen, kdy už to zbytečně dřelo. Pěvecké výkony poněkud zastínily ty herecké (s výjimkou charismatického Walkena), ovšem v tomto případě mi to ani trochu nevadilo, protože hudební scény a vůbec písničky byly přesně tak chytlavé, abych se těšil na každou další melodii. Takže ani tentokrát nepůjdu u Clinta pod 4*, třebaže slabší. „Líbí se ti nový název? Je to skvělý název.“ – „To věděl už Vivaldi.“ – „Cože? Kdo? Někdo nám ukradl jméno? Promluvím si s ním!“ ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood si zkusil hudební film a světe div se. Ono se to povedlo. Clint už několikrát dokázal, že patří mezi skvělé režiséry a že má pro tuhle profesi talent a cit. Tohle se mu ale vážně povedlo. Do filmu vybral skvělé písně od skupiny Four Seasons. Abych byla upřímná, vždy jsem znala jen té písně, ale nikdy kdo to zpívá a překvapilo mě to. Je to zábavné, dramatické, sem tam i romantické ale hlavně hudební. Bavila jsem se. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Kearny v New Jersey. (rafix)
  • Všichni herci nazpívali své party živě, někteří si zopakovali role z broadwayského muzikálu. The Four Seasons v dobách své největší slávy vydali hity "Sherry", "Big Girls Don't Cry" či "Rag Doll", ve světě prodali přes sto milionů desek a roku 1990 vstoupili do rokenrolové Síně slávy. (katu147)

Související novinky

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

22.08.2013

Zhruba před měsícem Steven Spielberg odstoupil od projektu American Sniper a spolu s ním i studio DreamWorks. Válečné drama o nejlepším střelci v historii Navy SEAL přešlo plně do péče Warner Bros.,… (více)

Reklama

Reklama