Reklama

Reklama

Dolphins

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní / IMAX
USA, 2000, 39 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Producenti úspěšného filmu Everest 2D (MacGillivray Freeman Films) Vás tentokráte zavedou pod hladinu za divokými delfíny. Diváci budou spolu s mořskou bioložkou Dr. Kathleen Dudzinsky a jejími dvěma kolegy sledovat výzkum komunikace několika druhů divokých delfínů, jejich úžasnou inteligenci a zároveň i pouto, které se někdy mezi delfínem a člověkem vytvoří. „Hodně lidí delfíny obdivuje, ale jen pár z nich skutečně ví o těchto inteligentních a společenských savcích více. Snímek Delfíni 2D může pomoci u mladé generace povzbudit chuť dozvědět se více o kráse a křehkosti těchto pradávných obyvatel mořského prostředí,“ říká o filmu jeden z vědců, Dr. Bernd Würsig. Hudbu k filmu složil Sting. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Krásný dokument od Imaxu (konečně!) s úchvatnými záběry... ačkoliv musím přiznat, že jsem se na to dívala hlavně kvůli hlasu Pierce Brosnana :-)) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Delfíni jsou profesionálně natočená imaxovská atrakce, která se klasicky tváří naučně jako film pro školy, ale když nakousne nějaké opravdu zajímavé téma, tak ho utne a jde k dalšímu. Myslím, že by se nic nestalo, kdyby nějaký imaxovský dokument měl přes 40 minut. Takhle je to zase za čtyři s přimhouřenýma očima a jen díky úžasným záběrům na obrovském plátně. Vidět to v televizi, tak nad tři nejdu. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Podle mě asi nejzajímavější IMAX ze všech (zajímavé jsou také "tropický deštný prales" a "Everest") úžasná vizuální podívaná s mnoha zajímavými záběry i počítačovými animacemi, nic víc nic míň, ale za povšimnutí rozhodně stojí. Vemte si, že než pro takovýto dokument vymýšlet nějaký scénář je to lepší nechat takhle, aspoň se nic nepokazí. (IMHO 85%) ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený dokument o delfínech, který je doprovázený taky pěknou hudbou pana Stinga a komentářem Pierce Brosnana. ()

Reklama

Reklama