Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor The Ganzfeld Haunting reprezentuje americkú novú vlnu, ktorá má za cieľ od základov zmeniť náhľad divákov a diváčok na svet, v ktorom žijú a ktorý ich obklopuje. Vo svete, v ktorom sa minulosť stretáva s prítomnosťou a prítomnosť sa stráca vo víre času, sa päť študentov psychológie rozhodne zrealizovať experiment, ktorým prekonajú všetky doteraz stanovené  hranice v manipulácii mysľou. Za týmto účelom sa dočasne nasťahujú do opusteného domu, v ktorom sa pokúšajú meniť a dopĺňať spomienky, sny, minulosť a budúcnosť. Všetko sa časom zlieva dohromady, do jednej veľkej a neprehľadnej siete. Môže človek zabudnúť to, čo si nemôže pamätať? Čo je skutočné a čo nie? Pri hľadaní odpovede na tieto otázky čaká na skupinu nový druh hrôzy, ktorá sa stane ich osudom. (Incantator)

(více)

Recenze (17)

kingik 

všechny recenze uživatele

Oblowitzi, Oblowitzi, jsem z tebe na palici! Jsi Mindfreak! Skupinka čtyř studentů se v zájmu vědy a zlepšení kvalifikace na konci semestru rozhodne na vlastní kůži za pomoci prastaré techniky vyzkoušet stařičký experiment známý pod německým označením Ganzfeld. Jde o zjištění přítomnosti paranormálních či parapsychologických jevů na základě mimosmyslového vnímání. Vše se bude odehrávat v opuštěném domě ve kterém studentka Beckett (Taylor Cole) strávila svoje dětství. Při té příležitosti se studenti vybaví bohatou zásobou alkoholu a koksu. Experiment se vymkne z pod kontroly, ale nečekejte nějaké přehnané a ohrané "bububu". To vůbec ne. Všem začne decentně sexuálně hrabat, dvě nádherné herečky Taylor Cole & Rummer Willis většinu filmu odehrají ve spodním prádle a brány negativní minulosti otevřou svůj pekelný chřtán do negativní přítomnosti. Není však jisté, jestli se jedná o halucinogenní výjevy vzniklé následkem požití drog, anebo experiment ukázal svoji skrytou sílu. Režiséra Michaela Oblowitze nepoznávám. Konečně někdo našel odvahu přistoupit do stále opakujících se paranormálních jevů jednotvárného žánru experimentálně svěžím stylem, který se vymyká běžnému standardu na kterým jsem zvyklý. Jde o vytvoření nové tvůrčí vlny, ale zda si najde své pokračovatele, není jisté. Soft erotika, ačkoliv scéna orálního sexu byla téměř explicitní, psycho výjevy a porušování sociálních i filmových tabu je něco, co jsem od filmu, ani omylem neočekával. K dispozici bylo přímo luxusní herecké obsazení. Moje oblíbená Taylor Cole byla lákadlem v prvé řadě, a když se tady promenádovala ve spodním prádle s tím svým uhrančivým pohledem, tak to jsem měl taky paranormální jevy. Rummer Willis je talentovanější mnohem víc, než její máma Demi Moore a z fleku se může živit focením spodního prádla do katalogu. Billy Zane v roli pedofila nebo dvojice vyšetřovatelů Holt McCallany & Dominic Purcell, která přijde na konec filmu, to mělo také něco do sebe. Toby Hemingway a Ryan Donowho v rolích studentů zůstali pochopitelně ve stínu atraktivního dámského osazenstva. Špinavý, dekadentní styl ovládá Oblowitz dokonale a režíruje přehledně i poutavě. Jak je tedy možné, že stejný Michael Oblowitz, se podílel na pohřbení kariéry Stevena Seagala?! Na to by mně mohl dát odpověd jedině Ganzfeld Experiment. Mé hodnocení: 100% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obsah: Dvaja homoši, dve čúzy, jeden dom, jeden magneťák, jedny zváracie okuliare, 2 kg koksu, 4 šúľance marišky, 3 žiarovky: koniec obsahu. Na niektorých novodobo premýšľajúcich režiséroch, ktorí berú tvorbu hororov ako umenie, je zúfalosť neskutočne cítiť. Keď už si nevedia rady s tým, čo má horor naozaj ponúknuť, najebú do snímku drogy, no a samozrejme čupky v spodnom prádle, ktoré sa po pár pohárikoch začnú muchlovať jak na nejakej "dorm" party. Za lacnosť týchto nefungujúcich "vraj" trikov sa cítim trápne aj za samotného tvorcu. Hanbím sa aj zato, že dávam tomuto "čupko" filmu - 20%. ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Horor který reprezentuje Americkou novou vlnu? Hm tak to bude lepší před novou émerickou vlnou uhnout aby smetla tak maximálně pár blbců který to sežerou. Nevim o jakou zvrácenou formu experimentovaní z divákem kterej z toho má v palici totálně vymrdáno se jedná, ale this is suck. Nezachrání to ani Purcell ani Zane. Povídám si sám pro sebe : Kdo může takovou chujárnu natočit?! No a pak se podívám na jméno režiséra a je všechno jasný... No nic no je to fakt horor ovšem v tom nejhorším slova smyslu.5% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sáhodlouhý čekání na to, jestli se mladá Willisová a její kámoška svlíknou. Nesvlíkly. Každopádně Bruceova dcéra vypadá od krku dolu výborně a druhá herečka měla zase hezkou hlavu. A to je všechno. Absolutně neatmosférický, nestrašidelný a mizerně zahraný. No a jestli se ještě dnes najdou tací, co se těší na Billyho Zanea, tak ať se netěší. 10% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Experimentálne ladený, lacný a nevýrazný horor na tému tzv. Ganzfeld experimentu. Niekoľko študentov sa rozhodne otestovať svoju pamäť, sny a vnímanie v rámci ESP (mimozmyslové vnímanie), čo sa im trochu vymkne z rúk. Počnúc alkoholom, drogami, stratou zábran a končiac až prítomnosťou ducha a ohrozením života. Zvláštny, tripový horor, ktorý by sa chcel tváriť ako niečo viac než v skutočnosti je a od (nepríliš zaujímavého) režiséra Oblowitza je to po predchádzajúcom, vydarenom horore "The Traveler" výrazný kvalitatívny prepad. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Californii. (lost815)

Reklama

Reklama