Reklama

Reklama

Trojmezí

(studentský film)
  • angličtina The Tripoint

VOD (1)

Obsahy(1)

Sociálně-poetický portrét nejvýchodnější vesnice České republiky. Nacházíme se v Evropské unii, v nejvýchodnějším místě České republiky, na pomezí Česka, Slovenska a Polska. Trojí hranice výrazně ovlivnila jak konkrétní lidské osudy, tak celý historický vývoj okolí. V oblasti otevřených hranic zůstávají citlivými otázky co je to národnost, jaké jsou vzájemné vztahy sousedních národů a hranice, jak fyzické, tak vnitřní v lidech samotných. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

zmocňuje se mě víra v lepší budoucnost, když vidím, že mladá generace točí takovýhle pokorný a v nejlepším slova smyslu jednoduchý filmy... ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o česko-polsko-slovenském porozumění i nedorozumění. Nelehký život lidí v horách s takto pomíchanými národnostmi i vztahy. ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Kinematograficka dokumentarne-etnograficka slast. Nespocet zajimavych lidi, osudu, jejich vzacny styl mysleni a sveraz zachyceny krasnou kamerou. Jeden z nejlepsich famackych dokumentu, co jsem kdy videl. ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Opravdu poeticky laděné a často i úsměvné vykreslení zdejších lidiček, pro čecháčky je potřeba sledovat s titulky pro nás z Ostravy a okolí připomenutí drsné geografické pozice Trojmezí a s tím související složitá a promísená národní a kulturní skladba zdejšího obyvatelstva. Avšak chybělo mi citelně více záběrů na zdejší přírodní reálie, takto to byl spíše opravdu dokument o lidech....na druhou stranu to možná podnítí některé tuto svéráznou krajinu navštívit. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Snímek získal Cenu Pavla Kouteckého za nejlepší dokument roku 2012. (Raphaell)

Reklama

Reklama